G4Media.ro

UPDATE Nicolae Ciucă: ”Într-o proporție majoritară cetățenii își doresc reducerea numărului de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Nicolae Ciucă: ”Într-o proporție majoritară cetățenii își doresc reducerea numărului de alegeri”/ PNL face un grup de lucru pentru a propune coaliției comasarea alegerilor, pe motiv că sunt prea multe și costisitoare

Liberalii vor merge în coaliția de guvernare cu propunerea comasării alegerilor din anul 2024 pentru că sunt multe și costisitoare, după cum a susținut ministrul de Interne Lucian Bode într-o întâlnire PNL, conform surselor G4Media. Electoratul este chemat la vot de patru ori în 2024, pentru alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

UPDATE 13:20 Nicolae Ciucă a declarat, despre comasarea alegerilor, că este o propunere pe care liberalii au discutat-o joi:

  • ”Am decis ca la nivelul specialiștilor să se analizeze elementele de legalitate. Din sondajele efectuate, într-o proporție majoritară cetățenii își doresc reducerea numărului de alegeri. Anul viitor există patru runde de alegeri. Din experiența anterioară putem să deslușim că activitatea guvernamentală va fi ocupată cu desfășurarea acest număr de alegeri. Dacă va exista posibilitatea ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere în coaliție. Dacă nu se va găsi o soluție, vom derula patru runde de alegeri. Există mai multe posibilități, scenarii, fiecare va fi analizat”.

știrea inițială

Premierul Nicolae Ciucă ar fi avertizat cu privire la pericolul curentelor extremiste, de dreapta și stânga, spunând că nu mai este o ”bătălie de conjunctură, ci o luptă la nive european împotriva extremismului și pentru menținerea stabilității în țară”. Ciucă ar mai fi spus că liberalii ”nu trebuie să se teamă să ducă această luptă” (partidele extremiste sunt avantajate mai ales de prezența slabă la vot iar mai multe rânduri de alegeri dezarmează electoratul și favorizează prezența redusă la vot, n.red.).

Lucian Bode a transmis că s-a decis crearea unui grup de lucru care să analizeze opțiunea comasării alegerilor, motivând că patru rânduri de alegeri sunt prea multe și presupun cheltuieli prea mari pentru buget. Tot Bode a mai transmis liberalilor că vor merge cu această propunere în coaliția de guvernare.

Dan Motreanu a prezentat cum stă PNL în acest moment, spunând că partidul are un public care dorește stabilitate și așteaptă măsuri liberale în mai multe domenii, cum ar fi Sănătatea, Educația sau Agricultura. Motreanu a mai spus că primarii din mediul rural sunt ”motorul partidului” și trebuie sprijiniți, dar și că PNL trebuie să aibă politici țintite și pentru electoratul cu studii superioare din marile orașe. Motreanu a mai transmis că PNL ”e în jurul a 20%, dar are potențial de creștere”, au mai transmis sursele G4Media.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Da, mai ales curentul extremist din PSDNL, care critică UE pe subiecte fabricate, doar ca să fure voturi de la AURusia.

  2. Uitati’va atenti la poza articolului. In special la personajul din stanga. Asa arata intr’un stat NATO, UE, etc. un general cu doctorat.

    • Da’ ăl dân dreapta ce-are ?!!! Doar ca nu e general.

    • Asa e, nici cu cel din dreapta nu ne e rusine. Dar pare un simplu mason si atat. Celalalt pare mai mare in grad de infratire, premierul ă..ă,ăăăCiuca

  3. Hai mai Ciuca, nu stii tu, romanii isi doresc eliminarea alegerilor, fuziunea PSD cu PNL si redenumirea noii formatiuni PCR, parlament cu o singura camera denumita Marea Adunare Nationala si alegerea presedintelui Romanie o data la 25 de ani de catre MAN. Pentru liniste si stabilitate.

  4. ba ciuca, mama ta de jigodie ordinara, vrei dictatura militara?

  5. Numai la manevre le stă mintea!