G4Media.ro

Noua metodă de decontare a navetei elevilor va fi stabilită printr-un ordin…

Foto: captură - Monitorul Oficial

Noua metodă de decontare a navetei elevilor va fi stabilită printr-un ordin de ministru, după ce ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial / Momentan, plățile sunt suspendate până la noile reguli

Ordonanța de Urgență pentru decontarea navetei elevilor a fost publicată joi, 17 noiembrie, în Monitorul Oficial. Concret, ordonanța nr. 159 din 17 noiembrie modifică și completează art. 84 din Legea educației naționale nr. 1/2011. Elevii care sunt merg la școală într-o altă localitate vor primi o sumă forfetară pentru cheltuielile de transport, în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați, potrivit sursei citate. Noua metodă de decontare va fi stabilită printr-un ordin de ministru, conform documentului consultat. Ordonanța prevede că elevii vor primi banii în avans.

Practic, prin abrogarea alineatului (1^6) se anulează modul de calcul pentru suma pe care trebuie să o primească elevii pe baza Ordonanței 50 din 2021. Acest lucru înseamnă că plățile sunt suspendate până publicarea noului ordin de ministru.

În documentul publicat în Monitorul Oficial nu este menționat nimic despre modalitatea în care se face decontarea și dacă elevii navetiști trebuie să prezinte documente justificative. În schimb, a fost introdus următorul alineat: „Modalitatea de acordare și de decontare a sumelor, pentru elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât localitatea de domiciliu, se stabileşte prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului educaţiei”.

  • Există posibilitatea să mai treacă o săptămână până va fi publicat noul ordin cu modalitatea de decontare a navetei elevilor, ceea ce înseamnă că elevii încă nu au cum să-și primească banii.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...