G4Media.ro

Ministrul ungar de Externe: Este o iluzie naivă că negocierile dintre Rusia…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ministrul ungar de Externe: Este o iluzie naivă că negocierile dintre Rusia şi Ucraina pot pune capăt războiului. Avem nevoie de negocieri ruso-americane

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, consideră că este o iluzie naivă că negocierile dintre Rusia şi Ucraina pot pune capăt războiului şi că o pace durabilă necesită discuţii între SUA şi Rusia, dar pentru aceasta ar fi important ca liderii celor două ţări să se întâlnească la următorul summit G20, relatează MTI, citată de News.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, ministrul a subliniat, înaintea reuniunii comune a miniştrilor de externe ai Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) şi ai Uniunii Europene în Argentina, că la reuniunea din Indonezia a G20, care include cele mai mari economii ale lumii, vor participa, probabil, şi preşedintele rus şi cel american.

“Dacă se vor afla în acelaşi loc, cred că le-ar fi foarte greu să explice oricărui om de pe pământ de ce nu se întâlnesc. Înţelegem că protocolul este important, înţelegem că este important ca fiecare să-şi demonstreze puterea, că este mai puternic decât celălalt. Dar aici mor sute de mii de oameni, se refugiază milioane de oameni, întreaga lume a intrat în criză şi trebuie să împiedicăm ca acest război regional, care a provocat deja crize mondiale, să se transforme într-un război mondial”, a spus ministrul.

El a declarat, de asemenea, că pacea necesită negocieri, însă a crede că negocierile dintre Rusia şi Ucraina pot pune capăt războiului şi pot duce la o pace durabilă este o “iluzie naivă”. “Avem nevoie de negocieri ruso-americane, de un acord între America şi Rusia”, a explicat Szijjártó.

El a subliniat că, deşi este un conflict armat regional, acesta are consecinţe negative grave pentru întreaga lume.

“Aprovizionarea cu energie a lumii este în criză, aprovizionarea cu alimente a mai multor regiuni din lume este în criză, inflaţia creşte galopant în întreaga lume, economiile intră în recesiune şi locurile de muncă a milioane de oameni sunt puse în pericol”, a spus el.

Ministrul a subliniat că, prin urmare, ar trebui să fie în interesul întregii lumi ca războiul să se încheie cât mai curând posibil.

“În acelaşi timp, suntem îngrijoraţi să vedem că unele ţări mari şi puternice, unele organizaţii internaţionale mari şi puternice, continuă să folosească retorica războiului. Iar declaraţiile şi deciziile acestora împing acest război mai degrabă spre escaladare, decât spre pace”, a spus Péter Szijjártó.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Va promis Trump că negociază o ciosvârtă și pt voi?!?
    Vă faceți și voi imperiu că Puțin?!?
    Numai hărți cu sclaveti visați și voi, la fel că Puțin.

  2. Ia uite portavocea Rusiei unde era.

  3. Hungurienii sunt sclavii Rusiei, deci nu ma mira declarațiile acestui comunist.

  4. Cica Ungaria e aliat de incredere… tot retorica rusa, tot occidentul e de vina ca nu il satisface pe Putin in ambitiile lui de a aduce la viata un imperiu mort de 30 de ani, in timp ce ala omoara civili, distruge alimenatarea cu apa si enegie inaintea iernii (Holodomor 2.0) si ameninta cu armele nucleare. Solutia pt pace e simpla: agresorul, adica Rusia, isi retrage trupele din victima, adica Ucraina

    • De acord!

  5. Sclav

  6. Siiigur ca da. Negocierile directe sunt cah. Probabil ca si tratatul de la Trianon, negociat de marile puteri a fost solutia potrivita, nu? E fain cand cineva decide pentru tine, nu?

  7. Ungurii se dovedesc niste sclavi putinisti ordinari!!!

  8. NU INTENTIONEZ sa-l apar pe PUTLER. Intrebarea e totusi de ce SUA si BIDEN au momit UCRAINA cu proiectia unui stat membru NATO? Oare cine a crezut măcar o clipă că SUA si UE pot lua in NATO in starea in care Ucraina era: coruptie, porbleme interne cu comunitatea rusă, românească si maghiară nerezolvate. Si un conflict deschis care dura de 8 ani cu cea mai mare tara cu cele mai mari resurse energetice din lume?… Sa fim seriosi, BIden isi face campanie pe spinarea poporului Ucrainean. Acolo mor ucraineni nevinovati si nu americani… Ca de rusi nu mi-e mila daca tot e sa moara sa scape de Putin…

    • N-a momit SUA pe nimeni. Ucraina vrea in UE din 2014, ceea ce Rusia nu a vrut sa accepte. Si dupa ce a invadat-o Rusia in 2014, Ucraina a inceput sa se gandeasca si la NATO. Asadar Rusia a momit Ucraina in NATO, nu SUA. Asa cum Rusia a momit acum si Finlanda si Suedia in NATO prin invazia din iarna asta.

  9. Nu mai dați atenție acestor descălecați fără cap!
    Mai sunt și ministri din țări precum : Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația etc dați frate știri și cu ei nu doar cu molfaiții ăștia.

  10. Eu zic sa negocieze Ungaria cu Rusia ca sa fie toata lumea (putinista) fericita

  11. De ce sa negocieze rusii cu americanii? Cine e rusia? putin vrea sa stea la masa celor puternici dar a fost trimis sa cumpere tigari si bere si asa va ramane. Nu poti sta la masa celor puternici atunci cand esti rupt de foame si cu pantalonii rupti in fund.

  12. De ce nu negociatii voi cu Putin ca doar sunteti frati.

  13. „Țări mari și puternice care folosesc retorica războiului?” Rusia cumva? Dacă Putin dorește pace, cel mai simplu e să retragă trupele din Ucraina.

  14. A uitat sa ne spuna ungurasul ca mai este nevoe si de COMENTARII – BA SI NOA SE ale Hungariei ! Ca daca ungurasul nu „se baga-n vorba….” nu se poate face JOCUL LUI Putin ! Din partea mea un SIK KTIR !

  15. Si ce-ar vrea penibilul asta? Sa imparta rusii cu americanii din nou Europa intre ei. Siktir

  16. Politica și succesele în dezvoltare a Ungariei provoacă furia neputincioșilor și ale lașilor.