G4Media.ro

4 milioane de români, rezidenți în Italia, Marea Britanie, Spania și Germania.…

Sursa foto: G4Media

4 milioane de români, rezidenți în Italia, Marea Britanie, Spania și Germania. Statistica românilor stabiliți în alte state

Aproape un sfert din totalul rezidenților străini din Italia sunt români, iar în Spania suntem cea mai mare minoritate. În Marea Britanie, românii au depășit un milion de rezidenți, iar în Germania ne apropiem de 800 de mii.

62,29% dintre români care au primit cetățenia italiană în ultimii opt ani sunt de sex feminin

Românii reprezintă cea mai mare minoritate din Italia, această țară fiind, alături de Spania și Marea Britanie, statul cu cei mai mulți români. În statisticile oficiale sunt aici 1.137.728 de români care au primit rezidența, ceea ce reprezintă 22,67% din totalul străinilor care și-au stabilit domiciliul în acest stat. 57,39% dintre străinii stabiliți în peninsulă sunt români, arată statistica străinilor rezidenți în Italia la 1 ianuarie 2021. După români, cei mai mulți străini stabiliți în Italia sunt albanezii (410 mii de persoane), urmați de marocani (408 mii) și de chinezi (288 de mii). Republica Moldova se află pe locul 13 al țărilor care ”exportă” rezidenți în Italia, aici stabilindu-se 113.385 de persoane.

În 2019, 10.201 români au primit cetățeni italiană, iar din 2012, până în 2019 66.255 de români au primit cetățenia italiană. Interesant este faptul că din acest total de peste 60 de mii de persoane, un procent de 62,29% dintre români sunt de sex feminin.

Vârsta medie a rezidenților români în Spania: 38 de ani

Datele prezentate de guvernul spaniol arată că la sfârșitul anului trecut erau în această țară 1.079.726 de rezidenți de origine română, ceea ce reprezintă 18,61% din totalul străinilor stabiliți aici. Vârsta medie a românilor din Spania este de 38 de ani, iar bărbații sunt mai mulți decât femeile: 53% – 47%. În acest an, creșterea numărului de rezidenți în Spania este de 0,9%.

După români, cei mai mulți străini din Spania vin din Maroc (811 mii de persoane), Marea Britanie (381 de mii, în creștere cu 6,1% față de anul trecut) și Italia (350 de mii de persoane).

Foto: Pixabay.com

1.067.200 de români rezidenți în Marea Britanie. Cei mai mulți după polonezi

Numărul cetățenilor români care au depus cerere de rezidență în Marea Britanie până la termenul limită de 30 iunie 2021 a fost de 1.067.200, pe locul 2 după polonezi, cu 1.091.500 de cereri, și înaintea italienilor cu 545.600 de cereri, potrivit datelor publicate joi de ministerul de interne de la Londra. În total, peste 5,5 milioane de cetățeni din cele 27 de state membre UE au depus cereri în temeiul Settlement Schme – Schema de stabilire – care le permite să locuiască și să lucreze în Regatul Unit.

799 de mii de români, cu acte în regulă în Germania

Potrivit datelor Biroului Federal de Statistică din Germania, aici trăiau la începutul anului 2020 799.180 de români, în creștere cu o sută de mii față de anul 2018. Față de celelalte state, procentul de români din numărul total al străinilor stabiliți oficial aici este mult mai mic, doar 6,99%.

Cei mai mulți străini stabiliți în Germania provin din Turcia (1,47 milioane), urmați de cei din Polonia (860 de mii) și Siria (745 de mii). Numărul total al rezidenților străini stabiliți în Germania în 2020 a crescut cu aproape 1,5 milioane față de 2018, arată statisticile oficiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

56 comentarii

  1. Statistica prezinta doar romani cu acte in regula (cetatenie sau permis deunca). Putem estima lejer cifre cu 50%-100% mai mari.
    Majoritatea sunt romani care.si-au luat lumea in cap din cauza politicienilor din tara asta.

    • si pe politicieni din tara cine ia votat?
      sau cine a stat acasa si nu a mers la vot?
      isi merita soarta romani astia
      de 30 de ani pui stampila pe acelasi partid si apoi te miri ca nu se schimba nimik in tara

    • Exact. Oficial sunt 5,5-6 mil daca aduni si Franta, Canada, SUA, Belgia, Suedia doar cei cu rezidenta fiscala declarata.
      In realitate depasesc cifra de 9 milioane.
      And counting….

    • @caucazian
      I-AU votat agramați ca tine.

    • 23 de milioane maximul istoric al populației, cu cei plecați în Franța, SUA, Canada, etc. minim 6 milioane plecați.
      Populația maximă rămasă în țară 17 milioane.

    • Sunt în Canada de la varsta de 19 ani și sunt la fel de dezamăgit de PNL/USR ca și de PSD. Și aici politica a devenit aceeași mizerie, amândouă partide majore sunt la fel de corupte și urmează aceeași agendă.

  2. Daca se mai intorc 20% e bine dar la cum „evolueaza” tarisoara ma indoiesc. Peste catva ani o sa trebuiasca sa desemnam pe cineva sa stinga lumina:))))))
    Romanica de kkt te iubim!

  3. Ce tragedie din mai toate punctele de vedere.
    Oficial „15 orase Brasov” plecate in pribegie.
    Cu cizmaru’ urma sa fim 35 de milioane, cat polonezii azi.
    Sub indrumarea marilor gangsteri mondiali traim acest experiment nefericit care se face pe aceasta tara.

    • Acest experiment se face pe toate țările Occidentale. Globaliștii promovează avorturile și ideologia LGBT iar în același timp susțin că rata natalității e prea scăzută și avem nevoie de imigranți din țările de lumea a 3-a. E mai greu să controlezi o populație caucaziană omogenă.

    • Sub îndrumarea cizmarului plecau toți daca nu erau impuscati pe loc la grnita (in afara de securisti ca aia o duceau bine atunci).

      Ce gangsteri mondiali?
      Problema se pune in felul urmator: cum e mai bine? Sa castig 2000 lei in Ro, sau 2000€ in afara?
      Gândește băă in termeni de business ca te faci de ras cu nickname-ul tau

    • Intre timp in constructii la noi poti sa primesti 3000-4000. Ca maistru faiantar, zidar, zugrav, mecanic auto, poti sa castigi 1000EUR in romania lejer ca angajat daca ai experienta si esti bun. Daca esti pe cont propriu poti sa castigi 2000EUR pe luna. Incearca sa gasesti un zugrav sau un mecanic bun. Cei mai buni au lista de asteptare cu lunile. Avand cererea asa mare isi pot pune ce preturi vor. Sunt vremuri bune in romania pentru cine doreste o meserie din cele numite mai sus. Mai este un articol aparut azi care spune ca majoritatea angajatilor CFR au varste intre 50 si 60 de ani. Deci si domeniul ala are nevoie de muncitori. Este de lucru daca esti dispus sa muncesti si sa faci o pregatire. De cele mai multe ori asta presupune sa te muti, dar daca esti dispus sa mergi in Germania, te poti muta si in tara la fel de bine.

      Diferenta intre 2000EUR facuti in Germania si cei 2000EUR facuti aici e destul de mare. Ca traiul e de cateva ori mai ieftin aici. Calculul de mai sus e valabil daca vorbim strict despre bani. Multi romani pleaca de scarba si pentru ca nu mai rezista.

    • @ion pop.
      interesanta opinia, nu am verificat din alte surse, cu „salariul” unui mecanic auto bun..2000 de euro? net?
      in Franta, cunosc mecanici romani, care lucreaza cot la cot cu turci, africani, maghrebieni.
      incepatorii au smic.
      un mecanic auto confirmat ..intre 2400 si 4500 brut.
      in clar sunt putin cei care iau peste 2500 de euro net fara a fi pe cont propriu (artisan).
      mi-a confirmat un mecanic auto francez cu 15 ani de experienta, care si-a schimbat job-ul.
      la timp.
      venirea masinilor electrice accentueaza, paradoxal, devalorizarea mecanicilor auto „clasici”, pasionatii de motoare termice, de toata fieraraia masinii.
      electro-mecanicii auto le iau locul incet incet.
      ar fi loc deci ptr intoarcere, dar ….ce te faci ca multi au copii, nascuti, crescuti in alt sistem educational, social, cultural.

    • Si daca ajungeam 30 milioane ce mancam nepoate?Ti.se.pare ca in asta consta bunastarea unui popor,in a se inmulti ca viermii?

  4. Foarte bine, respectul meu pentru acesti romani!!!! Restul? Resturi.

    • Am prins un contract de muncă în Canada încă de la vârsta de 19 ani și acum am 33 iar intre timp am devenit și cetățean canadian. Nu știu dacă a fost decizia corectă sau nu dar îmi pare rău de noi ca popor și de țârișoara aia.

    • Resturi?
      Bai capsunare,romanii educati si harnici se muta in Cluj,Timisoara,Sibiu si castiga mai bine decat voi. Si nu sunt priviti ca pericol public.
      Tu cand intri in Spania in magazin ,toti ochii sunt pe tine sa nu furi ceva

  5. pai doar un stat esuat poate produce migrarea propriilor cetateni,alfel suntem in rind cu Siria,Maroc
    doar nu era sa lucreze romanul sa le plateasca privilegiatilor

  6. Bravo Ilici, „felicitari” FSN.Ce nu au resit sa faca 2 razboiae mondiale,doua cutremure mari si mai multi ani de inundatii sau seceta ati reusit voi….Ati alungat 4 milioane pe romani din tara lor.

  7. Cand vezi cati ticalosi sunt in Romania si ca nicio institutie nu functioneaza corect, normal ca iti vine sa pleci. Statul doar fura si ajuta interlopii, atat.

    • Stai relax,sansele sa dai de interlopi romani sunt mult mai mari in Spania si Italia decat in tara

  8. Numărul real al persoanelor plecate este mult mai mare. Întrebările care se nasc după publicarea acestor cifre sunt mai interesante. De exemplu, câți locuitori mai sunt de fapt în România? Statistica UE spune ca am fi vreo 19 milioane. Dacă îi scădem pe cei plecați mai rămânem vreo 12 sau 13 milioane. Scădeți copiii, 3,4 milioane. Mai rămânem cu 9 milioane și ceva de adulți, rezidenți permanenți. Poate chiar mai puțin, în anumite perioade. Acum, “Altă întrebare”, care este de fapt participarea la vot la fiecare scrutin? Sau, care este în realitate rata de vaccinare, ținând cont de cifrele de mai sus. Că dacă baza reală este de 9 milioane, nu prea mai are cine să se vaccineze. Avem deja peste 5 milioane de vaccinați, peste un milion trecuți prin boală. Mai puneți cel puțin încă un milion care au avut, dar nu s-au dus să raporteze. Și deja tabloul se vede altfel din această perspectivă! Mai luați în calcul pe cei cu forme ușoare sau asimptomatici. Cam așa arată situația în realitate. Pe mine mă deranjează că, aproape nimeni nu pomenește de aceste cifre. Ne place să mințim, să fim mințiți și să ne mințim.

    • Foarte bune observatiile si concluzia. Daca nu stim cati suntem aici si acolo, practic nu avem o baza la care sa ne raportam si nu prea mai putem fi siguri pe nici o statistica. As mai adauga ca aceia care sunt plecati sunt cei mai valorosi dintre romani, adica aceia cu pregatire superioara si/sau forta de munca, deci pierderea lor pt tara e ca pierderea unui om a mainilor, picioarelor si capului . Si inca o observatie, reprezentarea lor politica aici e o mizerie, dar nu sunt sigur ca le mai pasa.

    • Bune pe naiba. S-a plecat de la 23 de milioane la revolutie, nu de la 19. Dupa rezidenta suntem 19 milioane, dupa domiciliu, cei care inca au buletin romanesc adica, suntem 22 milioane. Deci, oricum o iei si o dai, suntem minim 16-17 milioane rezidenti permanenti, si cu cei care lucreaza temporar in strainatate spre 19 milioane.

    • Eu as face calculul invers. La alegerile prezidențiale au fost aproximativ 10 mil de persoane in țara și cum spui și tu încă 3-4 mil de copii. Deci in cel mai rău caz 14 mil. Sau altfel stim ca sunt cu contracte de munca aprox 6 mil denoameni in Romania și 6 mil de pensionari la care aduni și cele 3-4 mil de copii și pe cei ce muncesc fără carte de munca sau nu au loc de munca prin sate. Deci worst case scenario suntem oricum peste 15 mil. Tu ce greșeală faci in calcul e ca pornești de la 19 mil in loc sa pornești de la 21-22 și după sa scazi cei plecati.

  9. Nu-i mare bai!
    Aseara, Zombilica dat disparut si fugit de lumea romaneasca, a postat pe Facebook ca „WOW, peste 3 Milioane de Romani” l-au anuntat ca vor sa revina in Romania, „cinvinsi si impresionati” de maretele REFORME pe care Guvernul Florin Citu „le-a facut deja”!!!!
    Revenirea celor 3 Milioane de romani va rezolva toate problemele Romaniei, scrie Zombie!!!!

  10. 30 de ani de FSN+PDSR+PSD= DEZASTRU NATIONAL

  11. In aceste 4 tari sigur mai sunt 4-5 milioane fără acte.
    Romani mulți sunt și in Austria, Olanda, Franța, Suedia

  12. O să dispărem in curând

  13. O tara de kkt cu un bobor de prosti, de ce ai mai ramane aici?! Ro e pa.

  14. Cu asa o tara de kkt plina de prosti, hoti si analfabeti, de ce ai mai ramane?!

  15. Rezidenti pe acolo, si asistati sociali pe aici, ce pretentii aveti de la politicieni sa nu fure cand si extremitatea cealalta fura

  16. Nefiind in Schenge, Romania si Bulgaria, au un control strict la granite (intrari si iesiri) Asadar, in absolut orice moment (totul fiind informatizat) guvernele celor doua tari, stiu exact, ce populatie este rezidenta si statistic, cati mai revin si daca revin in vizita sau nu.
    Ceea ce este foarte ciudat (vazut din strainatate, ca strain) este ca nu se poate gasi (usor sau nu) o statistica oficiala. Poate nu reusesc eu sa gasesc, se poate.
    Exista un institut care publica statistici oficiale in Romania? Dupa modelul INSEE (francez) : https://www.insee.fr/fr/statistiques/3303358?sommaire=3353488

    La noi in Franta, oficial, locuiesc cam 114 000 Romani. Nu se iau in calcul, cei care au cerut naturalizare si au obtinut acest lucru, ei nemaifiind considerati romani.

  17. Oricum noi toti care am plecat din tara am dat dovada de compententa in egal ce loc de munca am gasit.Sintem serioxi harnici deosebit de inteligenti ,incepind de la doctori,asistente ,ingineri,sudori,soferi pina la sezonierii din agricultura,le am aratat ca facem fata tuturor cerintelor.Imi pare rau ca tara nu poate sa faca fata presiunilor exterioare.Il admir pe Victor Orban ca are ce la multi lipseste.Am incredere in tineretul ramas acasa ca vor impune o ordine politica si economica.Nu uitati ca Europa are nevoie de noi si nu invers.

  18. Au plecat pentru că le place SĂ LI SE DEA. Să li se dea stat funcțional, să li se dea instituții și funcționari care își fac treaba, să li se dea servicii publice de calitate etc. în schimbul taxelor pe care le plătesc sau de foarte multe ori nu le plătesc deloc.
    Ce uită românașii de carton care oriunde s-ar afla își scuipă și înjură țară unde s-au născut este că țările în care au plecat în pribegie au cel puțin 100 de ani avans, făcut de-a lungul timpului pe cârca, sudoarea și creierele acelor oameni. Uită că germanii, englezii, olandezii, francezii își cunosc limba și istoria, merg la vot, își plătesc taxele, se asociază și fac lucruri împreună, își trag de urechi politicienii și funcționarii când este nevoie, ies în stradă ca să își ceară drepturile, își trimit copiii la școală și la sport, într-un cuvânt, cei de acolo își iubesc cu adevărat țara lor prin fapte, nu prin vorbe râgâite la cârciumă.
    Concluzia este că cei rămași în țară au schimbat lucrurile în bine în ultimii ani și vor continua să o facă. Și poate că în momentul în care celor fugiți LI SE VA DA de-a moaca o țară funcțională, aceștia vor binevoi să se întoarcă acasă.

    • Tare prost ești.

    • @Ion 2mai are dreptate întru totul. Este strict decizia celor care au plecat, dar nu merită elogiați. Cei care au plecat în străinătate au mers să se bucure de roadele muncii altor popoare, pentru că ei nu au fost în stare să își facă o „țară că afară”.

  19. Muncitor necalificat in Romania salariu 1200 lei pe luna. (Costul utilitatilor este la limita castigului, mai ramane putin pentru mancare). Muncitor necalificat in Germania 1200 euro pe luna (costul chiriei si utilitatilor cam o treime din castig, cu ce mananci mai ramai si cu bani).
    Muncitor necalificat in agricultura in Romania, program non stop, salariu minim. Muncitor necalificat in Spania, Germania, UK inainte de Brexit, se munceste mult, raman si bani.
    Spun din experientele reale ale prietenilor care muncesc cinstit.
    Oare de ce pleaca romanii. Banuiesc ca nu vom sti niciodata!
    Sa importam din Asia de SE ca sunt mai saraci si crede patronul roman ce il poate exploata mai usor pentru ca nu cunoaste limba.
    Daca vor sa se intoarca romanii, patronii romani trebuie sa devina atractivi pentru muncitori, sa respecte muncitorul. Cum poate unul din Spania, Germania, UK sa atraga muncitori de peste tot din Europa de Est?

    • Ce vorbești 1200 de lei salariu pentru necalificati? Un zilier ia, lejer, dacă găsești, 130 de lei pe zi. Plus mâncare l, țigări șamd. Ia fa un calcul cst ia necalificatu’ in 24 de zile lucrătoare.
      Și tot nu vor sa muncească.

    • Romanii pleacă la ciordeală și alba neagra. Cei câțiva care muncesc pe acolo nu sunt necalificatii(prietenii tai, deh). Sunt aceiași care iau asistenta socială și in Romanica și in jarmania. Faptul ca in Italia 63% din cei care au primit cetățenie sunt femei înseamnă ca italienii au nevoie de îngrijitoare si spălătorese.

  20. Doar din cifrele prezentate, putem concluziona ca nu ne-au lasat sa trim frumos nici in tara, nu ne lasa sa traim frumos nici plecati prin lume.

    PESTE 3 MILIOANE DE ROMANI CRDS – CONTRAVENIENTI SI INFRACTORI !

    Doar in aceste 4 state sunt inregistrati legal peste milioane de romani, desi in realitate sunt declarati doar putin peste milion de cetateni romani cu domiciliul in strainatate (CRDS).

    Domiciliul – potrivit normelor de drept international, definitie acceptata si de Romania in toate conventiile de evitare a dublei impuneri, este locul unde locuiesti cel putin 183 zile/an.
    Daca ai un contract de munca oriunde in alta tara din lume, poti spune ca esti rezident acolo si ai domiciliul in Romania?

    NU, nu poti, desi multi romani inca mai cred asta si declara cu nonsalanta in fals, ca au domiciliul in Romania, pentru a putea sa pastreze Cartea de identitate.
    Asa a crezut si Shakira, cetatean columbian, firme prin toata lumea, rezident in Spania >183 zile/an, rezultat infractiunea de evaziune fiscala.
    https://elpais.com/economia/2021-07-28/el-juez-ve-indicios-suficientes-para-llevar-a-shakira-a-juicio-por-fraude-fiscal.html

    Asta pentru ca domiciliul defineste si domiciliul fiscal. Rezidenta inseamna mai putin de 183 zile/an locuite intr-un anumit loc. Adica ai o casa de vacanta in strainatate, sau chiar si in tara, si mergi acolo sporadic, se numeste ca esti rezident, din punct de vedere al legislatiei romane.

    Mai mult, sunt romani CRDS ai caror copii nu mai vorbesc limba romana, sau poate ca nu stiu unde e Romania pe harta, dar au carti de identitate romanesti cu domiciliul in Romania. E normal? Nu, nu e normal si nici legal.

    Daca nu v-ati reinoit cartea de identitate dupa ce v-ati stabilit domiciliul in strainatate, sunteti CONTRAVENIENT:

    Legea 105/1996, Art. 28. – Persoana care își schimbă domiciliul este obligată ca, în termen de 15 zile de la data mutării la noua adresă, să se prezinte la formațiunea de evidență a populației pentru eliberarea unei noi cărți de identitate.

    Legea 248/2006, art. 34 alin. 6 – ”Cetăţeanul român care şi-a stabilit domiciliul în străinătate are obligaţia ca, la înmânarea paşaportului simplu electronic ori a unui paşaport simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu, să predea actul de identitate care atestă existenţa domiciliului în România.

    Daca v-ati reinoit cartea de identitate dupa ce v-ati stabilit domiciliul in strainatate, ati comis INFRACTIUNEA de fals in declaratii:

    Art 326 Cod penal – Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 (functionarul public) sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

    Asadar, daca nu ati stiut, e momentul sa aflati ca sunteti intr-una din aceste situatii, iar daca nu doriti sa mai fiti cetateni turisti posesori de pasaport CRDS, poate ca e momentul sa cereti parlamentarului pe care l-ati votat, sa reflecte la aceasta situatie, iar din toamna, sa se alieze cu ceilalti parlamentari pentru a initia o procedura de abrogare a art. 34 alin. 6 din Legea 248/2006, care prevede că ”Cetăţeanul român care şi-a stabilit domiciliul în străinătate are obligaţia ca, la înmânarea paşaportului simplu electronic ori a unui paşaport simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu, să predea actul de identitate care atestă existenţa domiciliului în România.

    • „sunt romani CRDS ai caror copii nu mai vorbesc limba romana, sau poate ca nu stiu unde e Romania pe harta, dar au carti de identitate romanesti cu domiciliul in Romania. E normal?”

      Da, e normal, toate țările din lume acordă automat cetățenie copiilor propriilor cetățeni, indiferent dacă aceștia locuiesc în țară sau în străinătate.

      „Daca ai un contract de munca oriunde in alta tara din lume, poti spune ca esti rezident acolo si ai domiciliul in Romania?”

      E vina statului român că nu vrea să-și actualizeze statisticile în funcție de rezidența declarată a cetățeanului și îl obligă să-și facă pașaport CRDS.

      Spre exemplu, un român care pleacă pe șantier în Spania nu are nevoie de pașaport pentru că e în UE, dar statul îl obligă să plătească taxă de pașaport 250 lei (sau cât o fi), să meargă să facă cerere de pașaport, să consume timp și bani (pentru că time is money, în loc să muncească se plimbă pe la instituții), să aștepte curierul acasă când el trebuie să fie urgent în Spania să-și caute cazare.

      Statul să facă bine să ia datele oficiale alte altor țări unde s-au înregistrat românii la primărie, și să folosească statisticile alea, nu să inventeze metode a minimiza exodul românilor. Nu, faptul că statul dă vina pe cetățeni că nu respectă legi aberante nu ajută la restabilirea încrederii.

  21. Aaaah abia aștept să plec și eu. Nu pentru bani, fac destui și aici, pentru că nu mai suport oamenii. Mândri de cât de cocalari analfabeți sunt. Mândri de cât de creștini intoleranți sunt. Mândri de mica lor combinație cu știu eu ce baron local, ignoranți față de ceilalți călcați în picioare de situație, pentru că „eu trebuie să lupt pentru mine și pentru familia mea”. Compasiune zero. Vouă, care mai sunteți oameni superbi pe aici… Mult noroc!

  22. G4Media, vedeti ca mai sunt niste State pe Terra …

  23. APROPO ! Probabil motivul principal pt. care aceste 5 milioane++ de romani sunt plecati este ca nu vor sa contribuie la 12000 de Pensii Speciale, fiecare cam in jur de 28 X Pensia Muritorului de Rand X 25 de ani …

    Ceva banuti, nu ? N-are sens sa va mai pun odata articolul de la Rise.

    As zice ca s-au cam dus ceva miliarde de euro anual X 17 ani … Traiasca Monica Macovei !! Ne-a scapat de Comunisti ! I-a imbogatit Imparateste !

    M-am gandit mai bine la acest ‘business’ al Pensiilor Speciale …
    Pot fi considerate o ‘crypto-mita'(din banii Statului, evident, ce poate fi mai frumos?) pt. a avea grija ca Magistratii sa nu ‘intre’-n ei … Ca, na, cu burta goala parca muncesti mai cu spor …

    La noi, in Romania, e fix pe dos … De la prea multi bani se munceste pr*st …

    Asta e, dragii mei… Va recomand sa faceti la fel. Ne intoarcem cand avem garantia CIA ca s-a dezruginit totul …

  24. Nu uita sa stingi felinarul

  25. OK .Ne-m facut si noi „colonialisti” restauram imperiul roman pe unde a fost el . Nu e insa clar ce facem cu Franta. dar vin in ajutor basarabenii 🙂 smile

    • OK .Ne-m facut si noi „colonialisti” restauram imperiul roman pe unde a fost el . Nu e insa clar ce facem cu Franta. dar vin in ajutor basarabenii 🙂 smile

      …ne-am facut…

  26. numai staticienii nu stiu despre astia Niciodata nu-i pun la socoteala

    • Cum mă, n-au venit diasporezii acasă după ” m..e PSD”, după c și-au ales președintele și Compania?
      Nu pot să cred!
      La următoarele alegeri cat va costa peste hotare poza buletinului de vot, tot 50-100 de euro, sau vor mări miza?🤣🤣🤣

  27. Dumnezeu crea Pamantul. Sf. Petru , observa munca lui Dumnezeu.
    La un moment dat, plin de nedumerinta, Sf. Petru , scarpinandu-si barba il intreaba pe Dumnezeu : ” Doamne , eu stiu ca Tu esti un Dumnezeu plin de dragoste si dreptate fata de creatia Ta.
    Totusi , sunt nedumerit si pare nedrept ca unele popoare sa traiasca in tari numai cu nisip, sau numai cu gheata, sau numai cu jungle. In timp ce uite acolo, intre muntii aia numiti Carpati, fluviul ala numit Dunare si Marea aia numita Neagra, ai creat o tara aproape perfecta si armonioasa . Doamne iarta-ma , nu doresc sa fiu indolent , dar cred ca nu este just ca unii sa aiba numai desert sau mlastini. In timp ce altii sa locuiasca intr-o tara atat de armonioasa. ”
    Dummezeu is raspunde lui Sf. Petru : ” Fiul meu drag. Munca mea nu este gata , inca. Stai sa vezi cu ce fel de oameni voi popula aceasta tara dintre Carpati , Dunare si mare.”