G4Media.ro

Zece platforme bazate pe inteligență artificială de care probabil nu știai. Ce…

Sursa foto: Instagram / Manas Bhatia (manasbhatiadesign)

Zece platforme bazate pe inteligență artificială de care probabil nu știai. Ce poți să faci cu fiecare dintre ele? Automatizarea cu ajutorul AI și imagini generate de tehnologie

Evoluția rapidă a tehnologiei inteligenței artificiale ar putea pune în pericol viitorul omenirii, susține majoritatea americanilor intervievați într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat la mijlocul lunii mai. Mai mult de două treimi dintre americani sunt îngrijorați de efectele negative ale inteligenței artificiale și 61% cred că aceasta ar putea amenința civilizația. 

Geoffrey Hinton, considerat pe scară largă drept nașul inteligenței artificiale (AI), și-a dat demisia, avertizând asupra pericolelor tot mai mari pe care le reprezintă evoluțiile din acest domeniu. El a declarat pentru BBC că unele dintre pericolele reprezentate de chatbots AI sunt „destul de înfricoșătoare”. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Dar pe de altă parte, tehnologia AI are și efecte pozitive asupra consumatorilor. Zeci de aplicații sau site-uri care se bazează pe inteligență artificială au fost lansate în ultima perioadă, tocmai cu scopul de a ajuta și de a eficientiza munca. Iată cele mai interesante platforme care se bazează pe AI, gratuite sau contra cost, pe care le poți folosi pentru propriul divertisment sau chiar pentru a-ți stimula productivitatea în afaceri.

10Web – Este o platformă de tip Constructor de site-uri web. Practic, cu ajutorul acestei platforme vei genera un site profesionist în doar câteva minute, de 10 ori mai rapid decât instrumentele mainstream care există în aceste momente, așa cum declară dezvoltatorii care spun despre creația lor că este o formă revoluționară de „website building”. De asemenea, imaginile care vor fi afișate pe site vor fi generate de asemenea de inteligența artificială. Totul se petrece în câteva minute, după ce clientul răspunde unor întrebări despre site, astfel încât să paveze drumul pe care AI-ul va trebui să-l parcurgă. Prețul unui astfel de site este de 10 dolari, potrivit 10Web. De asemenea, există mai multe planuri pe care le poți achiziționa, în funcție de nevoi.

Brandmark – Este o platformă care promite generarea unui logo pentru brand-uri sau site-uri contra cost. Ceea ce diferențiază Brandmark de alte platforme de design de logo-uri sunt diversele sale instrumente de design AI, care ajută la crearea de logo-uri unice și în mod obiectiv și de calitate, în loc să se bazeze doar pe un număr limitat de modele prefabricate, potrivit site-ului oficial al companiei. După ce clientul îi va oferi reprezentantului site-ului câteva cuvinte cheie pentru ceea ce va urma să fie realizat alături de numele brandului, inteligența artificială va fi folosită pentru a genera palete de culori și modele grafice pentru a obține un logo unic.

Rewind – Această aplicație înregistrează tot ceea ce ai văzut, spus sau auzit și face posibilă căutarea ulterioară a acestor lucruri. Co-fondatorul Rewind, Dan Siroker, a numit aplicația „motorul de căutare pentru viața ta”. 15 milioane de dolari de la investitori de top precum Andreessen Horowitz, First Round Capital, Sam Altman, Elad Gil, Hunter Walk, Alexis Ohanian și Scott Hartley au fost strânși până în acest moment, se arată pe site-ul oficial al companiei. Practic, înregistrarea a tot ceea ce faci pe calculator devine posibilă cu această funcție. Dezvoltatorii susțin că aplicația este foarte eficientă deoarece elimină conceptul de luat notițe, deoarece este foarte ușor să te întorci la tot ceea ce ai făcut, auzit sau spus cu un singur click. Acest lucru este posibil cu ajutorul stocării cu ajutorul compresiei. Rewind comprimă datele brute de înregistrare de până la 3.750 ori, astfel încât, chiar și cu cel mai mic hard disk pe care Apple îl oferă astăzi, puteți stoca ani de înregistrări. Platforma este disponibilă la momentul redactării acestui articol doar pentru Apple.

Opus Clip – este un instrument video generativ bazat pe inteligență artificială care transformă videoclipurile lungi în clipuri scurte cu un singur clic. Dezvoltatorul aplicației este OpenAi, devenit deja o legendă în lumea inteligenței artificiale după ce ChatGPT a produs furori la lansare. Inteligența artificială va analiza un videoclip lung, spre exemplu un podcast pentru a identifica cele mai convingătoare puncte de atracție, pentru a extrage elemente relevante și interesante din diferite părți ale videoclipului și ulterior pentru a le rearanja în videoclipuri scurte. Aplicația promite că videoclipurile devin virale iar cantitatea de astfel de videoclipuri care a inundat aplicația TikTok în ultimul an este argumentul principal că acest model este de succes. Tot în această notă, inteligența artificială generează automat un scor pentru a arăta potențialul de viralitate al fiecărui clip. Punctajul se bazează pe analiza efectuată de AI pe mii de videoclipuri virale, se arată pe site.

Adobe Photoshop Generative AI – Photoshop este una dintre cele mai cunoscute și faimoase aplicații de editat fotografii la nivel internațional. Lansată acum peste 30 de ani, aplicația a devenit cunoscută la nivel global pentru capacitățile impresionate în domeniul editării foto. Adobe a revoluționat iar scena editării odată cu lansarea „Generative AI”. Concret, inteligența artificială a fost introdusă, într-un sistem beta la acest moment. Utilizatorii vor putea modifica imaginile folosind comenzi bazate pe text, adăugând sau eliminând obiecte cu ajutorul inteligenței artificiale. O mulțime de videoclipuri au apărut pe internet, care arată felul în care tehnologia pe care Adobe a introdus-o a revoluționat iar aplicația. Adobe spune că vede inteligența artificială ca pe un „copilot” – nu ca pe un substitut – pentru designerii umani, notează The Guardian.

Soundraw – Instrumentul audio Soundraw este bazat de asemenea pe inteligență artificială, dar în domeniul muzicii. Această platformă promite crearea de muzică de tip „royality free”, adică muzică fără drepturi de autor, perfectă pentru creatorii mici de conținut. Potrivit site-ului, procesul este unul foarte simplu – îți alegi starea de spirit, genul și durata, iar ulterior inteligența artificială va genera melodii. Creatorii promit că utilizatorii aplicației nu vor avea probleme cu drepturile de autor pentru aceste melodii deoarece inteligența artificială le generează. Aplicația este gratuită, disponibilă pentru oricine dorește să se distreze creând muzică. De asemenea, un cont plătit vă permite să descărcați și să monetizați melodiile pe care le creați cu Soundraw. Durata maximă a melodiilor generate este de 5 minute.

Luma AI – Aplicația se bazează în întregime pe fotografii – dezvoltatorii spun că este un nou mod de a crea fotografii 3D incredibil de realiste cu ajutorul inteligenței artificiale. Aplicația va transforma imaginile făcute de tine într-o fotografie 3D care va putea fi ulterior încărcată în platformă. Ceea ce este revoluționar la Luma este rapiditatea cu care aceste modele 3D se realizează, având în vedere cât de dificilă este o randare. Aplicația este gratuită pentru toți cei care doresc să se joace cu imaginile sau chiar pentru profesioniștii care doresc modele 3D pentru videoclipuri.

Midjourney – Este o aplicație care are ca scop crearea de imagini cu ajutorul tehnologiei bazată pe inteligența artificială doar din text. Aplicația a luat naștere în vara anului 2022 și din acel moment a devenit virală peste tot pe social media deoarece accesul la această platformă era oarecum limitat. Aplicația este dezvoltată pe rețeaua socială Discord iar imaginile sunt generate după ce utilizatorul folosește o comanda precum /imagine și apoi o scurta descriere. Exemplu – Un utilizator al aplicației a tipărit comanda /imagine urmată de descrierea „Natural cave system, grottoes, stalactites, authentic picture-perfect” iar botul a generat în mai puțin de 60 de secunde patru imagini uluitoare ce pot fi regăsite aici. Alt utilizator a fost și mai specific cu privire la creația sa, acesta a făcut o descriere complexă despre o scenă dintr-un film: „Cinematic Still film by Tim Burton, Fat and Drunk Old monster detective and his leprechaun assistant, Dark night, Paris in the 80’s, thriller crime scene, a lot of haze image, low angle shot, Volumetric, Dramatic Lighting, 200mm ar 2:1”. Botul i-a livrat în doar câteva secunde aceste imagini. Midjourney este o unealtă distractivă cu care să-ți pierzi timpul generând imagini.

Pictory – O altă unealtă impresionantă bazată pe inteligență artificială dar care de asemenea funcționează cu ajutorul creativității umane. Pictory creează videoclipuri din texte. Fără experiență în domeniul video, aplicația are nevoie doar de un scenariu sau un articol după care să se ghideze în crearea unui videoclip întreg. Aplicația este perfectă pentru creatorii mici de conținut de pe Youtube care vor să-și creeze videoclipurile într-un timp foarte scurt în scopul monetizării acestora. Scriptul poate fi introdus ușor si intuitiv în aplicație iar Pictory se va ocupa de realizarea acestuia.

Jasper – Aplicația este cu adevărat un asistent, rolul său fiind în totalitate de a realiza texte pentru companii. Această platforma se bazează pe crearea de texte. Clientul îi va oferi câteva keyword-uri iar inteligența artificială este capabilă să producă un articol de 1.500 de cuvinte în mai puțin de 15 minute. Platforma are în dotare peste 50 de șabolane pentru mai multe tipuri de scrieri precum comunicate, titluri, anunțuri pe Google, anunțuri pe Facebook sau chiar comunicate de presă. Primele șapte zile sunt gratuite, de încercare dar aplicația are prețuri destul de convenabile pentru capacitățile sale – între $39 și $99 pentru creatori iar pentru companii prețul nu este expus.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...