G4Media.ro

”Vorbește cu Angela”, proiect pilot de prevenire a agresiunilor de natură sexuală…

sursa foto: Facebook/ Centrul Vechi

”Vorbește cu Angela”, proiect pilot de prevenire a agresiunilor de natură sexuală în cluburile și barurile din centrul Vechi. Explicațiile polițiștilor despre cum va funcționa codul de ajutor

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) şi Asociaţia Necuvinte a lansat, luni, un proiect pilot de prevenire a agresiunilor în cluburile şi barurile din centrul vechi al Capitalei.

Preşedintele Asociaţiei Necuvinte, Simona Voicescu, a declarat într-o conferinţă de presă că proiectul vizează prevenirea agresiunilor, în mod deosebit a celor de natură sexuală, în centrul vechi al Capitalei prin folosirea codului de intervenţie ‘Angela’.

„‘Angela’ înseamnă că atunci când ne simţim în dificultate, fie că poate am băut prea mult sau ne simţim rău sau ni s-a pus ceva în băutură sau chiar suntem într-un risc de a fi victima unei agresiuni, vorbim cu personalul barului, clubului, restaurantului în care ne aflăm şi întrebăm dacă putem vorbi cu colega lor, Angela. Ei, din acest cod de ajutor, trebuie să înţeleagă că suntem într-o situaţie dificilă, să ne ducă undeva în spate, departe de ochii celorlalţi şi să ne întrebe care este problema noastră, dacă avem nevoie de un taxi, să ne cheme prietenii, rudele, familia sau dacă avem nevoie de intervenţia Poliţiei sau Ambulanţei”, a spus Voicescu, citat de Agerpres.

Ea a precizat că „Vorbeşte cu Angela” vine din Marea Britanie, de unde campania a fost împrumutată până în prezent în aproape toate ţările vorbitoare de limbă engleză (în 17 state).

„Nu vreau să se înţeleagă că ‘Angela’ înlocuieşte intervenţia liniei naţionale 112, ci este doar o scurtătură destinată strict zonelor de agrement”, a afirmat Voicescu.

Comisarul-şef Aurelian Ciocîrlan, director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a declarat că vor fi demarate activităţi de popularizare a campaniei, vor fi discuţii cu personalul cluburilor şi discotecilor din centrul vechi.

„Sunt convins că acest proiect va prinde şi de ce să nu fim optimişti şi să nădăjuim că-l putem extinde şi în alte zone ale municipiului Bucureşti şi nu numai, dacă poate fi un proiect care poate naşte rezultate aşteptate”, a spus Ciocîrlan.

El a adăugat că infracţiunile predominante în centrul vechi al Capitalei sunt reprezentate de „mici violenţe pe fondul consumului de băuturi alcoolice”.

Sursa Foto: Facebook/ Centrul Vechi

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Noi avem probleme grave cu violenta domestica, investiti daca chiar vreti sa ajutati si aveti timp, finantare si energie acolo unde e nevoie dramatica nu in tendinte trendy din societatile dezvoltate. Si celor care se imbata si traiesc o viata destrabalata spuneti-le mai bine sa se lase de vicii si sa renunte la promiscuitate. Altfel dupa ce o cheama pe Angela s-ar putea sa aiba nevoie sa-l cheme pe Angelo si Marlon.

    • Trollii intotdeauna au alte prioritati.

      Despre violenta domestica poti vorbi cu voinicii aia de la Coalitia pentru Familie sa faca propaganda in sensul asta. In fond, cea mai mare violenta e in familiile astea fundamentaliste, care se mai tem doar de popa si bata. In plus, CpF-ul sunt si mufati permanenta la bani publici, deci ii pot folosi si pentru altceva decat in interesul propriu, asa ca schimbare.
      Cand este vorba despre protectia minorilor si a femeilor CpF-u tace malc, ca asa e in Rusia, copiii si femeile nu conteaza, doar politrucii de sex masculin.

      Cat despre protectia femeilor in spatii publice, e o idee OK. Dar chiar credeti, d-lor politisti, ca puteti responsabiliza in sensul asta patronii si angajatii din baruri.

  2. Prioritatea nu trebuie sa fie in a oferi solutii de tratare a cancerului in comunitatile de fumatori ci in stoparea viciului si in descurajarea lui.
    Alcoolismul si depravarea specifica trebuie atacate prioritar. Si TOTI cetatenii trebuie sa primeasca protectia statului , in casa proprie sau in spatiul public pentru ca de aia il platim.

    • Exact, TOTI cetatenii statului trebuie sa beneficieze de protectia statului.
      Chiar daca beau un pahar de vin sau o cafea intr-un bar.
      Cam atat.
      Si etichetele se pun tot pe alta strada. Una de prin Evul Mediu.

  3. Ideea e buna intr-o lume majoritar sanatoasa. Dar ce te faci cand in speranta ca vei gasi ajutor ii spui sefului retelei de prostitutie de la bar, care urmareste desfacurarea actiunii, ca tu vrei sa vorbesti cu Angela. Victima va ajunge cu siguranta ferita de ochii lumii in spatele barului, intr-o camaruta sigura si i se va face cunostinta cu Angela. Si fata se duce cu toata increderea ca doar Angela e numai una, rupta din povesti cu Alba ca Zapada. Cam asa se desfasoara treaba in multe baruri din Buc unde treaba este impartita pe departamente
    Asa ca intrebati-va bine cine e Angela inainte de toate

  4. Omul beat care ia decizii gresite la volan e protejat de stat exact ca si ceilalti care nu sunt beti, doar ca este obligat sa-si asume consecintele!
    Etichetare e doar in imaginarul unora care vad ideologii peste tot. Alcoolismul produce violenta, degradare si depravare. Se stia si in Evul Mediu , doar ideologii identitari o dau in sofisme cand prejudecatile lor sunt confruntate cu realitati faptice.

  5. Adica sunt impreuna cu unul care ma ameninta, iar eu spun in gura mare ca vreau… sa vorbesc cu Angela?
    Pai agresorul nu stie si el de Angela?
    Sau voi chiar credeti ca vreun ospatar sictirit de toti si toate o sa asculte ca eu o cer pe Angela si n-o sa-mi intoarca vorba „n-avem nicio colega Angela”?
    Sau, presupunand ca ospatarul o sa-mi cheme Politia in ajutor, cine-mi garanteaza ca vajnicii aparatori ai ordinii publice n-or sa-mi dea mie amenda ca i-am deranjat din somnul lor din masina de patrula?