G4Media.ro

VIDEO Ți-ai face cumpărăturile dintr-un magazin ”zero deșeuri”? O idee revoluționară a…

Sursa Foto: Facebook/ Ernie's Zero Waste Shop

VIDEO Ți-ai face cumpărăturile dintr-un magazin ”zero deșeuri”? O idee revoluționară a schimbat modul de a vinde produse fără ambalaje: clienții vin cu recipiente reutilizabile de acasă

Milena Glimbowski a fondat primul magazin alimentar care nu folosește ambalaje din Berlin.Clienții vin cu propriile ambalaje reutilizabile, cumpără doar cantitățile de care au nevoie și astfel se reduc gunoaiele.

Când i-a venit ideea, în urmă cu 9 ani în timpul unei cine, când spune că a strâns două pungi cu gunoi deși a gătit doar pentru două persoane. Tânăra de 31 de ani nu și-a imaginat niciodată că inițiativa ei va declanșa o revoluție în Germania și se va răspândi în întreaga lume.

”Dorința de a duce o viață mai respectuoasă față de mediul înconjurător a crescut în ultimii ani și iată de ce avem acest magazin. Micile fapte bune pentru mediu sunt foarte importante„ declară inițiatoarea proiectului.

A fost nevoie de doi ani pentru a putea deschide magazinul deoarece  a trebuit să convingă furnizorii să vândă produse neambalate.

În Germania sunt azi 380 de supermarketuri ”zero deșeuri” și alte 250 în pregătire.

În 2020, 72% dintre cumpărătorii germani au declarat că și-au făcut cumpărături într-un magazin ”zero deșeuri. ”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ENTR ro (@ro.entr)

Ați făcut vreodată cumpărături într-un magazin „zero deșeuri”?

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Ce fain ar fi să apară și la noi.

  2. Super idee!
    Oare cati dintre postacii de aici, inclusiv eu , ar fi avut o asa idee..?
    – 0, niciunul.
    Asta doar asa ca sa inteleaga tot postacu , de ce oameni avem nevoie pentru a inainta , a evolua…, de oameni inteligenti, cu idei noi, curajosi, si cu o minte deschisa la tot ce e nou.

    In schimb, la noi ce gasesti,. .lepre, hoti, infractori, manelisti, analfabeti .. prostie si mitocanie maxima.

    Trist.

  3. Pentru suine ca tine nu-i, așa-i? Tu, când cumperi lături, cumperi cu roaba, fac pariu!

  4. Inainte de ’89 aveam asa ceva. Sticle la schimb, smantana varsata in borcanul tau, pungi de hartie care se rupeau de la slana, paine cazuta din naveta pe jos si cumparata cu mare drag pentru ca uneori nu gaseai.
    Ehe, ce ecologisti eram cand nu aveam nimic.

    • Era usor sa fii ecologist, era doar un fel de sticla de lapte, ulei, bere, etc. Borcane erau 3-4 feluri. Mare branza nu era sa le refolosesti.
      Dar ce castigam pe partea alimentara pierdeam pe industria energofaga, poluanta la greu, pe minerit salbatic. Exista localitati in Romania unde poluarea atingea (si inca atinge dupa atata timp) valori halucinante. In zona Bucovinei, de ex, unele fructe nu se faceau din cauza poluarii care venea de la 30 km departare, din Suceava. A durat multi ani dupa inchiderea fabricii poluante pana sa-si revina pamantul.

    • Si cazurile de otraviri de la sticlele refolosite, in care anterior oamenii diluasera otrava pentru daunatori (se gasea verde de Paris in toate magazinele)

    • Exact la asta mă gândeam și eu, că comerțul comunist era aproape zero waste, nu au făcut acum ei vreo mare invenție. Și la piața te duceai tu cu sacoșă ta, acum au dat lege că pietății sa polueze, sa vândă produsele in pungi de plastic. Plus că Berlinul și polonezoaica asta fac parte tot din fostele țări socialiste, deci ideea ei avea rădăcini în trecutul zonei

  5. Mulți cunoscători sunteți! Câți dintre voi au trăit acele vremuri ? Eu cred că postați amintirile
    părinților voștri .

  6. De acord. O super idee. Cu aplicarea în Ro, mai greu. Pana se educa romanii …., va trece multă apă pe Dunare. Majoritatea nu vor. Sunt comozi și nu le pasa, nici de ei, nici de ceea ce au în jur.