G4Media.ro

VIDEO Elevii și profesorii unui cerc de robotică din Constanța fabrică viziere…

VIDEO Elevii și profesorii unui cerc de robotică din Constanța fabrică viziere pentru medici folosind imprimante 3D

Elevii și profesorii cercului de robotică al unui liceu din Constanța fabrică viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirus.

Vizierele sunt realizate la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” cu ajutorul unor imprimante 3D:

“Cercul de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”din Constanța s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului. Cu ajutorul imprimantelor 3D, elevii și profesorii confecționează materialele de protecție pe care le distribuie apoi celor care au atâta nevoie de ele în aceste zile grele”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă.

“La început, realizarea unei viziere dura aproximativ 5 ore dar am reușit să ne perfecționăm iar la ora actuală, producția noastră este de o vizieră pe oră. Lucrăm la 3 imprimante realizate cu ajutorul elevilor la cursurile de practică”, a declarat coordonatorul Cercului de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”, profesorul Marius Dumitrescu.

Până acum la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au fost confecționate peste 100 de viziere care au fost distribuite deja către medici de familie și personal sanitar din spitalele din județ. Producția continuă însă pentru toți cei care au nevoie de astfel de materiale de protecție.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Felicitări!

    • Acești copii tocmai au dat o lecție prehoților cu lumina lor cu tot: cu puținul pe care îl au, au contribuit cum au putut mai bine ptr a-și ajuta semenii.

      Prehoții, in schimb, irosesc grămezi de bani pe seama prostiei. Și se mai și mândresc cu asta. Trufie.

  2. Trebuie sa intelegem toti, mai ales decidentii politici ca urmatorii 2 ani pana va aparea un vaccin fiabil si disponibil pe scara larga vor fi ani in care nu avem alternativa decat masurile de protectie.

    Sa purtam toti masca, viziera sau ochelari si eventual manusi, desi opiniile despre manusi sunt impartite existand voci care spun ca manusile mai mult contribuie la raspandirea virusului si ca tot spalatul pe maini e solutia mai buna.

    Numai asa vom putea reporni economia. Ok, fara industria HORECA si fara alte situatii care strang oamenii la un loc gen meciuri pe stadion, spectacole de teatru, festivaluri, concerte samd, dar in rest toate celelalte ramuri de la agricultura la constructii si de la industie la tot felul de servicii prestate de IMM-uri trebuie sa reporneasca. Si toti oamenii cu masca pe gura si viziera sau ochelari pe ochi. Cine nu o face sa fie amendat.

    Statul in casa ne omoa incet dar sigur. Putem realiza mult mai multe reland munca cei mai multi dintre noi in timp ce ne asiguram ca suntem protejati la maxim.

    Ar trebui data obligativitatea purtarii mastii la iesirea din casa si sa-i dam drumu’ la treaba. E clar ca daca eu sunt infectat asimptomatic dar tu nu, insa purtam amandoi masti, ii va fi totusi greu virusului sa treaca de 2 masti ca sa ajunga din aerul expirat de mine in mucoasele tala nazale sau bucale.

    • nu fi naiv,cea mai buna solutie este sa te duci sa te cazezi la gradina zoologica,pe langa 3 mese pe zi stai fara frica ca o sa intre cineva sau ceva peste tine,gandeste-te la beneficii!!!!cauta cat mai e loc!!!

  3. Mi-ai facut ziua mai frumoasa:)))))

  4. Nu e rea imprimanta asta 3 D,care face o viziera pe ora ,adica bara
    ,ca pt celofan, ar face un celofan pe secol.
    Vizierele s ale poarte ei copiii .pt omenire e nevoie sa le faca un muncitor care face 1000 pe zi, laun utilaj dat la FER VECHI de petre.