G4Media.ro

VIDEO Cum se poate descărca certificatul verde digital care a devenit obligatoriu…

VIDEO Cum se poate descărca certificatul verde digital care a devenit obligatoriu în localitățile cu rata de infectare COVID mai mare de 3 la mie

Reprezentanții platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 au realizat un tutorial video care prezintă cum se poate descărca certificatul verde digital pentru călătoriile în Uniunea Europeană și care, începând de luni, a devenit obligatoriu pentru mai multe activități în localitățile cu rata de infectare mai mare de 3 la mie.

Certificatele digitale se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

Persoanele care pot obține Certificatul Digital sunt:

 • cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
 • cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
 • cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora;
 • cele care au trecut prin boală (pe teritoriul României), dacă nu au trecut 180 de zile de la obținerea primului rezultat pozitiv la testare;
 • cele care au obținut rezultat negativ la testarea PCR în ultimele 72 de ore (pe teritoriul României);
 • cele care au obținut rezultat negativ la testul antigen rapid în ultimele 24 de ore (pe teritoriul României).

Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.

1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.
Restricțiile la depășirea incidenței de 3 la mia de locuitori:

Potrivit hotărârii CNSU, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezența rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor care au vârstă mai mică sau egală cu 6 ani.

Certificatul digital este obligatoriu pentru accesul în restaurant, la cinema, săli de spectacole, nunți, botezuri, alte mese festive.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Urmatorul pas logic ar fi platforma:
  condica online gov ro
  in care angajatii statului sa bifeze prezenta pentru a li se putea calcula salariul lunar pe baza sarcinilor pe care afirma ca le au zi de zi.
  Facem apoi niste grafice frumoase si aflam rata prezentei la munca la stat.

  Nu bifezi – nu primesti salariul.

 2. Nu este constituțional. Hai pa încă o data guwernului

 3. ATENTIE! Platforma nu functioneaza corect!

  Mi-am ajutat parintii si alti membrii ai familiei mai in varsta sa genereze certificatul .

  Dupa generarea celor doua certificate corespunzatoare la doua doze Pfizer respectiv Moderna, certificatele apar in lista de certificate corect identificate pentru doza 1 si 2 insa cand le descarci in format pdf pentru ambele doze este descarcat doar certificatul corespunzator celei de-a doua doze! Ambele certificate fiind identice!
  Certificatele mele personale sunt generate in Belgia si le am in aplicatia CovidSafe dezvoltata de autoritatile Belgiene si certificatele sunt corect identificate in fctie de doza primita si sunt diferite!

  Am sunat la numarul de contact pentru lamuriri Miercuri 15.09.2021 la ora 16h41 si robotul mi-a raspuns ca ma roaga sa revin a doua zi incepand cu ora 8h30 fara a indica si pana la ce ora !

  Aceste aspecte trebuiesc urgent lamurite caci este posibil ca autoritatile altor tari sa nu accepte doua certificate identice care corespund doar celei de-a doua doze, chiar daca teoretic ar avea o oarecare logica!

  • Este corect, nu ai nevoie decat de un certificat, care arata ca ai facut ambele doze.

  • Chiar daca e putin confuz, e cumva logic faptul ca nu ai cum sa faci a 2a doza, fara prima.

 4. Cu se descarca aplicația pt Certificat verde Covid,,mulțumesc mult

 5. Certificat verde

 6. Doresc să descarc certificatul verde

 7. Am vrut sa generez certificatul covid pt a accede într-un local si îmi tot spune eroare la generare, am încercat deja de 14 ori. Ce se întâmplă, am completat corect toate câmpurile și rezultatul este același „eroare la generare”. Va rog sa ma ajutați, unde sa mă adresez? Mulțumesc mult

 8. Certificatul verde covid 19

 9. Vreau eliberarea unui certificat verde cov.19

 10. Certificat verde de vaccinare

 11. Vreau certificatul verde de vaccinare

 12. Rog să mă ajutați pentru descărcarea certificatului verde de vaccinare covid

 13. Daca am trecut prin boala covid ce certificat trebuie descarcat

 14. Certificat verde

 15. Am scos o data certificat de vaccinare si din greseala l am sters din telefon ,acum incerc sa scot altul si imi da eroare de procesare ,ce pot face ?Multumesc

 16. mu merge genereaza o erroare