G4Media.ro

De la 1 iunie se va putea călători în Europa și fără…

Sursa foto: Facebook / European Commission

De la 1 iunie se va putea călători în Europa și fără Certificatul Verde

Începând cu data de 1 iunie, în Europa se va putea călători şi fără certificatul verde. Odată cu sosirea verii, se apropie și următoarele termene spre ieșirea din urgență, iar treptat, se va renunţa și la ultimele măsuri restrictive ale epidemiei încă în vigoare, scrie Il Messagero, citată de Rador.

De miercuri, de fapt, nu va mai fi necesară prezentarea certificatului verde pentru a zbura în Europa. De altfel ordonanța Ministerului Sănătății care din 28 aprilie a prelungit până pe 31 mai obligația prezentării certificatului pentru intrarea în Italia, atât pentru turiști, cât și pentru italieni, expiră.

Permisul putea poate fi obținut prin vaccinare, dovada vindecării sau printr-un test negativ. Aceasta este una dintre ultimele limitări legate de Covid, după ce la 1 mai a fost eliminată și obligaţia de completare a Formularului de localizare a pasagerilor, documentul folosit de autoritățile sanitare pentru deplasări.

Italia îşi va lua rămas bun şi de la măști, chiar și în acele spaţii interioare în care rămăseseră obligatorii, cum ar fi cinematografele, teatrele, mijloacele de transport, sub rezerva unei eventuale prelungiri a măsurii. Măștile vor continua să fie purtate în școli pe tot parcursul anului școlar, inclusiv în timpul examenelor de clasa a VIII-a și de liceu. În data de 15 iunie va dispărea și obligația de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, oamenii legii și personalul din școli.

Sursa: Il Messaggero/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. mi-a placut intonatia Francezului de la RFI ..

 2. Doar in Germania iti trebuia certificat in rest puteai sa zbori oriunde in EU

 3. Perfect! Sa vedem cat timp va tine libertatea asta!

 4. Cum ziceam, Digi24 ne-a mintit ca nu vom putea calatori ‘la vara in UE” fara certificat

  aceasta minciuna, propagata zilnic de ‘presa’ aservita serviciilor de secu i-a facut pe multi cetateni creduli sa se vaccineze inutil. noroc ca sunt destui care nu mai cred in minciunile digi si antena

 5. au infrant sosocarii covidul
  aur-de-la-rusi isi va asuma aceasta victorie coplesitoare

 6. Pai si cum mai consuma Romania zecile de milioane de doze de vaccin ramase in stoc?! Poate vin peneleul sau usereul cu o solutie…

 7. Certificatul va reveni după încheierea gâlcevii din Ucraina.