G4Media.ro

VIDEO Cum arată vara la Piscul Negru, pe Transfăgărășan. Imagini cu operațiunile…

VIDEO Cum arată vara la Piscul Negru, pe Transfăgărășan. Imagini cu operațiunile de deszăpezire pe cea mai frumoasă șosea din România

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București continuă activitățile de deszăpezire a Transfăgărășanului (DN 7C), operațiune care ar putea să mai dureze multe zile, din cauza stratului gros de zăpadă care persistă la altitudini mari.

”Colegii noștrii de la DRPD București continuă să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii. Aici, din câte vedeți ninge, pare că suntem în toiul iernii. Cu toate acestea, colegii mei au luat hotărârea de a nu opri lucrările, merg înainte și încearcă să elibereze drumul câte mai repede” a spus Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRPD Brașov.

Operațiunile de deszăpezire au loc în zona districtului Piscul Negru, acolo unde utilajele lucrează deja de două zile, iar stratul de zăpadă depășește pe alocuri 5 metri.




”Lucrăm cu un efectiv de 40 de persoane, avem un utilaj de decolmatare a rigolelor de scurgere, a camerelor de cădere… facem igienizări pe zidurile de sprijin… ” a spus Andrei Burtilă, inginer la SDN Pitești, aflat la fața locului.

Transfăgărăşan, construit în perioada 1970 – 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, ajungând la o altitudine maximă de 2.042 metri, în timp ce DN 67 C Transalpina atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine.

Tronsonul de altitudine Piscul Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă de pe Transfăgărăşan este deschis în medie, patru luni pe an, între 30 iunie şi 30 octombrie, şi doar atunci când comisia care face revizia tehnică (n.r. – drumari şi poliţişti rutieri) constată că sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Iar?!… Transfăgărășanul e frumos doar pe partea dinspre Sibiu – Transilvania? De la tunelul ala neiluminat, drumul cu gropi pana in Buda – Pitesti – Arges e partea intunecata a frumosului.

    • Alternativa, presupun, era sa ne spuna, iar, despre podul peste Dunare de la Braila – dar ala va fi cu taxa si nu vor sa ne duca cu gandul la dat bani.
      Poate masinile electrice vor fi scutite de taxa, ce zici @Spark?

  2. Ce nu-ti convine? Articolul vorbeste despre deszapezirea partii sudice nu de cea din nord. Daca nu stii unde e Piscul Negru uita-te pe o harta inainte sa te faci de ras.

    • Compara felul in care e asfaltata partea de sud cu cea de nord… si apoi vorbim.
      Ar mai fi de adaugat ca nu stiu cine a avut ideea geniala sa puna o parcare fix la capatul tunelului – ca sa ramai blocat in masina minute in sir acolo – in bezna si noxe.
      Unii vad doar frumosul, unii sunt echilibrati dar de fapt nu le pasa… eu incerc sa vad ce e in neregula.
      Ideea expusa era in continuarea celei din articolul anterior (pe acest subiect)
      Nu-i asa @George?

    • Nu stiu cum e asfaltul in sud, dar in nord e praf imediat dupa cabana Vama Cucului.
      Parcarea e acolo pentru ca acolo au gasit loc, nu neaparat pentru ca e in nord.
      Cu faptul ca ramai blocat in tunel nu sunt nici eu de acord, dar ce sa vezi, cei care ies din tunel vor neaparat sa opreasca chiar si cand parcarea e plina. Intotdeauna in tunel e blocat sensul AG->SB. Dinspre nord am prins blocaj incepand de la stana de deasupra cascadei Balea, mult mai mare decat blocajul care se face dinspre Piscul Negru.

    • Postase cineva un comentariu dragut in articolul anterior: pe munte se merge la pas, nu e nevoie de masina.
      Bani cheltuiti aproape aiurea

    • * cine doreste sa mearga pe munte cu masina – sa plateasca o taxa.
      si sa mai lase naibii taxele alea pentru podurile peste dunare in drum spre delta si mare

  3. La fel se întîmpla și in Austria sau Elveția: șoselele Alpine sint închise mai bine de 6 luni/an.
    Vara nu-i ca iarna, nu? In plus, iarna nu are nici un farmec sa te plimbi pe Transfagarasan cu tricolorul agățat de mașina. Cine sa te vadă in ceata?

  4. Tot la 1 IULIE se deschide. Bani dati de pomana.
    Incepeau deszapezirea peste o luna si avea mult mai putin de lucru dar si mai putini bani de incasat.

  5. ,,VIDEO Cum arată vara la Piscul Negru, pe Transfăgărășan. Imagini cu operațiunile de deszăpezire pe cea mai frumoasă șosea din România ”

    In mintea autorului 20 mai e zi de vara ?! Parca vara incepe ( calendaristic ) la 01 iunie …..
    Toata presa e spurcata la titluri aiurea .