G4Media.ro

VIDEO Ce va mai fi un Porsche fără sunetul său specific? Cum…

VIDEO Ce va mai fi un Porsche fără sunetul său specific? Cum arată viitorul Taycan electric

Producătorul auto Porsche construieşte primul său autoturism electric în „Fabrica viitorului” – fabrica special creată la Stuttgart pentru modelul de lux cu alimentare electrică, Taycan, al cărui preţ de serie va fi de până în 130.000 de euro. Un Taycan cu dotări la comandă porneşte de la 150.000 de euro, scrie postul Deutsche Welle.

Vezi video aici pentru versiunea mobil

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Eu inteleg ca pentru asta s-au amplificat relatiile dintre Germania si China in defavoarea UE. China va furniza bateriile sau materia prima pentru baterii iar Germania isi pastreaza industria auto cu inovatie aproape nula si un parteneriat controversat

    • Ai dreptate!Marile inovatii in industria auto sunt facute de producatorii francezi, coreeni americani!Germania in industria auto e in epoca de piatra!
      Asa e frățica , esti mare expert!

  2. Comentariul era cu privire la tehnologia de productie a automobilelor electrice. Sa nu uitam sa automobile cu motoare asincrone alimentate din convertizor de frecventa cu IGBT au fabricat americanii din anii ’90, vezi EV1. Exista imbunatatiri dar nu in punctele esentiale. In prezent cel mai slab element al auto electric este acumulatorul, este in acelasi timp si cel mai scump reprezentand 70-80% din pretul vehiculului (de serie). Germania a ales sa nu faca niciun research pentru a dezvolta tehnologii care sa inlocuiasca bateria cu litiu, asa cum fac Toyota, Samsung si alti cativa. Ei au ales sa foloseasca ce este deja disponibil pe piata adica bateria cu litiu a carei industrie este controlata de China prin faptul ca au cele mai mari resurse de litiu dar au si monopol pe resursele de pamanuturi rare. Daca tot mai multe tari fac alegeri precum Germania si iau totul de-a gata din China progresul tehnic la nivel mondial va incetini.

    • Bați câmpii nene. Caută pe net ce investiții a aprobat Germania in domeniul cercetării de baterii și apoi mai spune-ne cum nu sunt interesați de acest aspect. Altfel, vorbești ca să nu taci

  3. Investitiile Germaniei nu au legatura cu cercetarea ci mai degraba cu dezvoltarea de fabrici similare cu Tesla battery gigafactory care sa si concureze cu Tesla. Daca Germania ar investi in cercetare si in dezvoltarea unei tehnologii care sa inlocuiasca bateria LiPo de ce ar mai aproba investitia de 2 miliarde euro a Chinei in fabrica de baterii cu litiu de la Arnstadt? Fratia Germano-Chineza este evidenta, degeaba incercati sa o negati. A se vedea si mega cloud-ul pe care l-a creat Telekom (Germany) cu solutie software cloud produsa de Huawei, fara sa aiba nici cea mai mica temere privind securitatea datelor.

    • Gresit, mai citeste! Un mic indiciu: fabrica este de fapt o „Batterieforschungsfabrik”, cu accentul pus pe Forschung. Incerci tu ceva propaganda bolsevica acolo, dar nu prea iti iese…