G4Media.ro

UPDATE Volkswagen repornește producția după ce a suferit o pană IT majoră

sursa: Bitfin.info

UPDATE Volkswagen repornește producția după ce a suferit o pană IT majoră

Volkswagen a anunțat joi că o pană majoră de IT, care a dus la oprirea producției în majoritatea uzinelor sale germane, a fost rezolvată peste noapte, iar rețeaua sa globală de producție a fost repusă în funcțiune, transmite agenția Reuters.

Incidentul, despre care VW a spus că a început miercuri la ora 10,30 GMT și a fost dezvăluit seara târziu, a afectat întregul grup Volkswagen, care include marca Porsche AG și Audi, subliniind vulnerabilitatea infrastructurii de rețea la cel mai mare producător auto european.

„Problemele de infrastructură IT din rețeaua Volkswagen au fost rezolvate în cursul nopții, iar rețeaua este din nou stabilă”, a precizat Volkswagen, fără a oferi detalii privind impactul sau cauza incidentului.

Compania a precizat că este puțin probabil ca un atac extern să fi fost cauza incidentului.

„Aplicațiile afectate sunt în prezent repornite. Rețeaua globală de producție este funcțională, iar producția este așteptată să continue conform planului”, a precizat compania, adăugând că sistemele individuale pot fi în continuare afectate în timpul unei faze de tranziție.

Incidentul survine la o lună după ce o defecțiune a sistemului de producție a dus la oprirea producției interne la Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume.

Întreruperea a afectat sediile germane ale Volkswagen din Wolfsburg, Emden, Osnabrueck, Hanovra, Dresda și Zwickau, precum și fabricile de componente din Braunschweig, Kassel, Chemnitz și Salzgitter.

„Încă nu există indicii că întreruperea a fost cauzată de influențe externe”, a precizat Volkswagen.

Evenimentul a pus în centrul atenției siguranța infrastructurii în cadrul corporațiilor de top din Germania și a atras comentarii din partea ministrului Transporturilor, Volker Wissing, care a cerut o mai bună protecție.

„Avem nevoie aici de sisteme de siguranță care să funcționeze”, a declarat Wissing pentru postul de televiziune RTL/n-tv.

„Trebuie să fie clar pentru toată lumea că infrastructura digitală este o infrastructură critică”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...