G4Media.ro

Ucraina reia exporturile de energie electrică către Europa: „Rusia nu a reușit…

Foto Pexels/ Pok Rie

Ucraina reia exporturile de energie electrică către Europa: „Rusia nu a reușit să ne distrugă sistemul energetic”

Ucraina a reluat exporturile de energie electrică către Europa, a confirmat ministrul său al Energiei, relatează Sky News.

Este pentru prima dată când exporturile au fost reluate de când au fost suspendate în octombrie, când Rusia a început să lanseze atacuri regulate asupra infrastructurii critice.

Grevele au provocat întreruperi radicale de energie electrică pentru civili și industrii, forțând muncitorii să lucreze ore suplimentare pentru a încerca să repare rețeaua.

„Am reluat exporturile”, a declarat ministrul Energiei, German Galușcenko, adăugând că Rusia „nu a reușit deloc să ne distrugă sistemul energetic”.

Uniunea Europeană este principala piață de export de energie a Ucrainei.

Galușcenko a declarat că furnizarea de energie electrică către populația internă rămâne prioritatea țării, în ciuda reluării exporturilor.

„Sperăm să ajungem la volumele de export pe care le-am avut anul trecut. Plănuim și vom purta negocieri pentru a le crește, deoarece rezervele de astăzi din sistem ne permit să facem acest lucru”, a declarat el.

„În prezent, există planuri de creștere a traficului transfrontalier între Ucraina și Polonia, ceea ce va duce la creșterea exporturilor.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...