G4Media.ro

VIDEO 181 de persoane, printre care și Laura Codruța Kovesi, blocate pe…

Sursa: G4Media.ro

VIDEO 181 de persoane, printre care și Laura Codruța Kovesi, blocate pe un aeroport din Belgia de 19 ore/ Pasager: Nu am avut nici un contact cu Wizzair, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon

O cursă a unei companii low-cost este blocată pe un aeroport din Liege, Belgia, de aproape 19 ore. 181 de persoane au rămas pe aeroport, iar printre pasagerii blocați este și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Unul dintre pasageri a declarat pentru G4Media.ro că nu au reușit să aibă nici un contact cu compania Wizzair și că avionul ar urma să plece la ora 11 cu destinația Cluj Napoca. ”Nu am avut nici un contact cu Wizzair, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon”, a declarat pasagerul pentru G4Media.ro

Este vorba de cursa W63352, care trebuia să plece de pe aeroportul Charleroi joi la ora 15.55, însă după mai multe ore de amânări, pasagerii au fost mutați pe un aeroport cargo din Liege.

Redăm mai jos integral declarația pasagerului cursei Wizzair

  • ”Suntem la aeroportul din Liege, trebuia să pornim din Charleroi la ora patru ieri seara. Zborul a fost întârnziat mai multe ore. Ultima întârziere a fost la 10.40, apoi am fost transferați pe aeoprotul din Liege, care este Cargo, nu civil. Avionul a sosit la miezul nopții, la 12 jumătate, unu dar după ce a ajuns am fost informați că zborul a fost anulat. Motiva a fost că piloții aveau nevoie de odihnă pentru că au depășit numărul de ore. Nu am înțeles de ce au fost trimiși. Am fost lăsați apoi aici peste noapte, ni s-au promis un anumit număr de locuri la hotel. Până la urmă 26 de persoane din cele 180 au mers la hotel, dar din câte am înțeles de la doamna consul au fost nevoiți să plătească dânșii din buzunar urmând să fie decontați de companie. Restul de persoane, circa 150, au rămas pe aeroport. Ni s-a promis că vom pleca azi la ora 11, dar nici una din aceste surse nu este Wizzair. Nu am avut nici un contact cu compania, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon, indiferent de unde. Până la urmă, singurele surse de informații au fost email-urile automate trise de Wizzair. Doamna Kovesi este alături de noi, a fost foarte solidară. Nu a acceptat ideea de a merge la un hotel, a rămas printre noi și ne-a susținut cel mai mult. Am menținut spiritul pozitiv. A dormit mai puțin de o oră, o oră jumătate.”



Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Au dat de dracu astia de la wizzair…adica de Kovesi 🙂

  2. Comapniile astea se numesc low cost pentru un motiv…taie absolut orice cheltuiala pe care o considera inutila pentru a reduce costul. In cazul asta se vede foarte clar ca taierea serviciilor auxiliare are si consecinte nefaste uneori, stai blocat in aeriport in caz ca se anuleaza cursa…nu te baga nimebi in seama… Nubti se ifera informatii, cazare sau macar o sticla de apa. Culmea este ca in unele stituatii dupa ce adaugi si bagaj de cala sau o masa in avion ai toate sansele sa ajungi cu biletul la wizz mai scump decat la TAROM, iar in loc sa aleaga o companie de linie oamenii tot la low cost se duc 🙂

    • Nu e de loc ciudat. Serviciile sunt intr-adevar proaste. Dar daca zbori frecvent in Europa si tratezi avionul ca pe un autobuz, diferentele la bilet se aduna. Cand locuiam in tara faceam undeva intre 3 si 5 city break-uri pe an. 10 zboruri x 50 de euro diferenta sunt 500 de euro pentru o persoana sau 1000 pentru un cuplu. Conteaza Si prefer sa dau banii aia pe muzee si oe vin. Acum zbor cam tot atat intre UK, unde m-am mutat, si Romania. Din nou, merita pe termen mediu. Stiu de la inceput ca nu voi avea bagaj de cala si voi bea sticla de apa cumparata din duty free. E mai ieftin sa mananci in aeroport inainte de imbarcare. Si mancarea e mai buna. Iar probleme se mai infampla. Problema aici e. A 19 ore fara contact e inadmisibil.

    • Nu stiu ce te face sa crezi ca serviciile „normal cost” sint mai bune … personal ca sa ajung cu o companie din acestea in tara trebuie sa merg cu masina de doua ori mai mult pina la aeroport, sa platesc un bilet mai scump si sa am exact aceleasi servicii ca la „low cost”. Singura diferenta e masa inclusa in pretul biletului … asta daca compania nu e romaneasca.

  3. In 19 ore le faceam un dosar la DNA, daca eram in locul doamnei Kovesi. Martori aveam 181 de pasageri….asa ca… „Ghinion”, cum ar spune domnul presedinte.

  4. Nu îl vad bine pe patronul Wizz, sigur e și pesedist ?

  5. Aflu ca Politia a stat toata ziua langa pasageri pentru ca sunt romani??? Pun pariu ca daca erau marocani sau libieni nu statea nimeni langa ei sa-i „pazeasca”, nici o politie. Belgia este foarte „arab friendly” din punctul asta de vedere. Rusine pentru statul belgian!

    • Hopa! Suntem șucăriți că albii de români sunt mai prejos decât negricioșii musulmani din Libia… 😀 E bine că înveți o lecție, să știi unde îți e locul! Bravo statului belgian!

  6. Eu eram in Zanzibar, cu putini bani caci se termina concediul, si am incercat sa cumpar bilete la WizzAir pentru mai multi prieteni. Sesiunea se reseta aleatoriu si eram obligat sa reincep procesul de achizitie a biletelor. La fiecare repornire pretul biletelor crestea.
    Am pornit de la 59.99 Euro si am ajuns sa cumpar biletul dupa aproximativ 2 ore cu 134.99 Euro.
    Cand am observat asta am incercat fiecare separat sa cumparam. Un amic a reusit totusi sa cumpere cu aproximativ 30 minute inaintea mea la pretul initial de 59.99 Euro. Alti 2 au luat cu 79.99 si alti 2 cu 89.99 Euro. Toate cumparate in graba in interval de ~ 30 minute inainte de plecarea autobuzului spre aeroport.
    Parca preturile sunt date la zaruri. Sau dupa un fel de discriminare pe care nu o cunosc.
    Si la reclamatie mi-au raspuns ca sa iau la cunostinta ca preurile variaza in functie de „anotimp, cerere, etc.”. Raspuns in bataie de joc.
    Unei prietene i s-a refuzat imbarcarea. Am aflat ulterior ca supra-rezervasera. Dar ei nu i-ai dat un act care sa ateste asta. Si acum, cand a facut plangerea, Wizzair a cerut actul de refuz pe care Wizzair nu l-a dat.
    ?!?!?

    Mi se pare ca wizzair este o companie de toata jena.
    O voi evita cat de mult voi putea.
    Oricum voi face plangeri si sesizari impotriva wizzair peste tot pe unde voi putea.
    Oare UE poate interveni astfel incat sa nu mai permita modul acesta marlanesc si camataresc de a pune pretul biletelor? Eu voi atrage atentia asupra acestui mod de lucru.

    • Ca la Uber. E clar că așa funcționează, nu e de mirare; era de așteptat, doar Uber folosește soft de ticheting luat de la companiile aeriene.

  7. Low cost
    Înjurați mult Tarom dar acolo măcar răspunde un om la telefon.

    • Ei, TAROM e inca romanesc…

    • @geo
      Când va fi falimentat precum MALEV o să regretați. Calitatea serviciilor și competența personalului este peste multe companii considerate ” bune”: Air France, Lufthansa, alitalia, ba.
      Despre operatori low cost cei care se plâng acum să facă bine să citească și termenii și condițiile de pe bilet atunci când il cumpără. În caz de zbor anulat sau suprarezervat compania low cost îți rambursează prețul biletului (10 euro minus comisioane) și ești liber să te descurci.

  8. Nu a înțeles nimeni că de fapt problema e că Inalțimea Sa doamna Keovesi , e blocata pe aeroport împreună cu muritorii de rând, și mai mult dinsa călătorește cu o companie lowcost.
    Și tot ca o campanie de imagine, ori nu și-a permis să se cazeze la hotel, ori din multă considerație și din empatie a preferat să rămână lîngă o parte din pasageri și să le ofere consiliere psihologica ,emoțională probono.
    Pt toate aceste gesturi de mărinimie ar trebui că BOR să o beatifice și să mergem sa ne închinăm la icoana ei făcătoare de minuni!!