G4Media.ro

Universitatea „Ovidius” din Constanța a donat mai multe echipamente Spitalului de Boli…

Universitatea „Ovidius” din Constanța a donat mai multe echipamente Spitalului de Boli Infecțioase, în urma unei campanii de strângere de fonduri

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a donat mai multe echipamente Spitalului de Boli Infecțioase din municipiu, după ce a demarat o campanie de strângere de fonduri intitulată „Împreună pentru sănătatea comunității noastre!”.

Până în acest moment,  prin fundația universității au fost achiziționate, din banii strânși, un video laringoscop și produsele necesare întreținerii și dezinfectării acestui dispozitiv, 5 stetoscoape, dintre care patru senzitive și unul ultra-senzitiv, dar și medicamente antiinflamatorii pentru a completa terapia bolnavilor severi, au transmis reprezentanții universității constănțene.

Totodată, prin intermediul Fundației „Metamorphosis” a fost direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase un set de 50 de  viziere primit prin donație de la un grup de tineri antreprenori din Cluj. De asemenea, a fost direcționat un prototip de tunel de decontaminare automatizat, realizat de o echipă de alumni ai UOC. Tunelul de decontaminare a fost amplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și deservește personalul medical care părăsește zona în care sunt internați pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

„Vă mulțumim tuturor celor care v-ați alăturat campaniei de strângere de fonduri „Împreună pentru sănătatea comunității noastre!”, inițiată de membrii comunității noastre universitare, și ați donat în contul Fundației „Metamorphosis”.  Totodată, le mulțumim și celor care ne-au donat produse care sunt atât de necesare în desfășurarea actului medical în condiții de biosiguranţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de UOC.

Campania „Împreună pentru sănătatea comunității noastre!” continuă iar în perioada următoare organizatorii intenționează să vină și în sprijinul altor instituții medicale clinice din județul Constanța, pentru completarea necesităților identificate de către doctori.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează