G4Media.ro

ULTIMA ORĂ 24 de cazuri noi cu tulpina britanică, depistate de laboratoarele…

Sursa foto: Pexels

ULTIMA ORĂ 24 de cazuri noi cu tulpina britanică, depistate de laboratoarele Medlife, după analiza aleatorie a 90 de probe din mai multe orașe / Specialiștii clinicii: Șansele ca noua tulpină să devină dominantă în următoarele săptămâni sunt mai mari decât ne așteptam

24 de cazuri noi de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului au fost identificate de laboratoarele clinicii Medlife, care au analizat aleatoriu 90 de probe din mai multe orașe ale țării, anunță un comunicat de presă al clinicii.

Astfel, din cele 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe orașe ale țării (București, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targoviște, Ploiești, Timișoara, Reșița, Hunedoara, Focșani, Lugoj, Chișineu Criș, Slatina, Olt), s-a constatat că 24 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 19 probe, din Cluj, 2 probe, din Tecuci, 1 probă, Reșița, 1 probă și Timișoara 1 probă.

Specialiștii Medlife susțin că distribuția probelor vine să întărească concluziile enunțate încă de săptămâna trecută privind contagiozitatea ridicată și transmiterea comunitară a noii tulpini.

“Faptul că într-o perioadă atât de scurtă am înregistrat o dinamică și mai mare pe lotul nostru de studiu, pare să confirme gradul foarte ridicat de contagiozitate al noii tulpini și transmiterea comunitară. Din 90 de probe analizate într-o săptămână, 24 au fost identificate cu noua tulpină din Marea Britanie, prevalența pe lotul MedLife fiind de 26,6%. Dacă acest trend se păstrează, șansele ca noua tulpină să devină dominantă în următoarele săptămâni sunt mai mari decât ne așteptam. Vom continua analiza pe acest lot pentru a vedea dacă identificăm și alte tulpini. Mai mult decât atât, vom continua procesul de secvențiere, pentru a urmări dinamica răspândirii noilor tulpini și pentru a identifica noi tulpini și implicit eficiența vaccinurilor la acestea”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Specialiștii atrag atenția că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluției noii tulpini, dinamica evidențiată fiind o alertă în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță, iar în continuare, cea mai bună soluție pentru stoparea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19.

“Nu ne-am așteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Aceste noi rezultate vin să întărească previziunile lansate săptămâna trecută de către colegii noștri din cadrul diviziie de cercetare MedLife, legate de faptul că această tulpină are șanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni. Considerăm că autoritățile ar trebui să analizeze cu atenție aceste informații și să evalueze cu precauție eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță pentru perioada următoare”, a spus Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife.

Pănă în prezent pe teritoriul României au fost secvețiate în total peste 560 de probe, dintre care 404 de către divizia de cercetare MedLife, aproximativ 75%.

Citește și:

Un nou caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus depistat în București: o profesoară de la școala 28

Șase noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus în București, Dâmbovița și Bihor

EXCLUSIV Președintele Comisiei Naționale de Epidemiologie: Populația să știe că nu am încheiat acest episod trist. Dacă nu suntem atenți, ne trezim cu o creștere brutală de cazuri cu noua tulpină care circulă în Europa

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Nici Israelul nu-si permite sa blufeze cu deschiderea scolilor…dar noi avem un ministru al educatiei competent in toate…Nu-i nimic, selectia naturala va functiona din plin!

  2. La fix, mai ales în București, pentru deschiderea școlilor în format clasic, cu cluburi si restaurante deschise chiar înaintea școlilor si cu relaxarea generală. . Nu putea să rateze tocmai România o baie buna de virusache.

  3. Si totusi numarul de infectati nu creste spectaculos. Ba mai mult, e chiar stabil. Sigur e mai infectioasa aceasta tulpina?

    • Nu creste, spre nedumerirea panicarzilor care n-au inteles (printre multe alte lucruri pe care nu le inteleg) cum functioneaza imunitatea de grup. Nu ca am fi ajuns acolo, dar pare ca sintem destul de avansati.

  4. Solicit de urgenta deschiderea tuturor scolilor si liceelor si ridicarea tuturor restrictiilor (glumesc).

    Hai odata GCS manipuleaza iar cifrele ca sa fie pe placut stapanilor schiori.

  5. In romania de ce e posibil sa iti faci test covid acasa si sa stai ca un prost mut sa nu anunti autoritatile si in acelasi timp sa te duci la magazin sa iti iei crapelnita cand stii ca cocleste virusu in tine? Oare nu de aia se relaxeaza lucrurile?

    • Test covid acasă? E normal, atâta timp cât fiecare familie are câte un tester pcr aruncat prin debara. De plictiseala mai faci câte un test.

  6. @alex : numarul de infectari nu creste pentru ca nu testeaza nimeni. Pana si detectarea noului genom a fost facuta voluntar de un spital privat.
    Cand sistemul DSP s-a pus pe treaba a descoperita ca toata scoala 28 a fost infectata. Crezi ca atunci cand incep scolile o sa testeze cineva asa cum zice ministrul Educatiei … ma indoiesc. Ar insemna sa le inchida imediat (cel putin pe cele din marile orase) si economic nu e viabil sa mai stea inchise (ar disparea zeci de industrii care depind de scoala).
    PS imunitate de grup cu fibroza pulmonara … mai bine nu. O sa vezi efectele peste 5-6 ani.

  7. Si eu am dubii ca Medlife a testat tipul tulpinii. Ii dau banii afara, sau Ministerul Sanatatii a spus ca nu poate testa el, ca nu are bani, dat pt Medlife a gasit?
    Parerea mea, marketing pur.

  8. exista 4000 tipuri de coronavirus. Nu mai scapam!