G4Media.ro

Twitter a adoptat un plan privind drepturile acţionarilor, numit ”pilula otrăvită”, pentru…

Sursa foto: Unsplash/ Brett Jordan

Twitter a adoptat un plan privind drepturile acţionarilor, numit ”pilula otrăvită”, pentru a se proteja de o preluare ostilă de către Elon Musk

Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acţionarilor pe durată limitată, numit adesea ”pilula otrăvită”, la o zi după ce miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere compania pentru 43 de miliarde de dolari, a anunţat vineri operatorul platformei de socializare, transmite CNBC.

Consiliul de administraţie a votat în unanimitate pentru adoptarea planului. În cadrul noii structuri, dacă orice persoană sau grup dobândeşte proprietatea efectivă a cel puţin 15% din acţiunile comune publice ale Twitter fără aprobarea consiliului de administraţie, altor acţionari li se va permite să cumpere acţiuni suplimentare cu reducere. Planul va expira pe 14 aprilie 2023.

O astfel de mişcare este o modalitate obişnuită de a evita o potenţială preluare ostilă prin diluarea participaţiei entităţii care urmăreşte preluarea.

”Planul de drepturi va reduce probabilitatea ca orice entitate, persoană sau grup să obţină controlul asupra Twitter prin acumularea de acţiuni pe piaţă deschisă, fără a plăti tuturor acţionarilor o primă de control adecvată sau fără a oferi consiliului de administraţie suficient timp pentru a analiza şi a lua măsuri care sunt cele mai bune interesele acţionarilor”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Twitter a remarcat că planul de drepturi nu ar împiedica consiliul să accepte o ofertă de achiziţie dacă consiliul o va considera în interesul companiei şi al acţionarilor săi.

Musk deţine deja un pachet de peste 9% din acţiunile Twitter, după cum s-a dezvăluit într-un document depus la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a SUA.

La scurt timp după ce participaţia lui Musk a devenit publică, CEO-ul Twitter a anunţat planurile ca Musk să se alăture consiliului de administraţie. Dar câteva zile mai târziu, Musk a inversat cursul şi a decis să nu se alăture consiliului de administraţie. Dacă s-ar fi alăturat, Musk nu ar fi avut voie să acumuleze mai mult de 14,9% din proprietatea efectivă a acţiunilor comune publice ale companiei.

Într-un interviu transmis în direct la conferinţa TED2022 de la Vancouver, joi, Musk şi-a prezentat viziunea pentru a face algoritmii Twitter mai accesibili publicului şi pentru a limita moderarea conţinutului. De asemenea, el a recunoscut că ”nu este sigur” dacă va putea cu adevărat să cumpere Twitter, deşi a spus că are ”suficiente active” pentru a finanţa afacerea, dacă este acceptată.

În ciuda averii sale, Musk are o mare parte din activele sale legate de capitaluri proprii în companiile sale, inclusiv Tesla, ceea ce înseamnă că va trebui probabil să lichideze sau să se împrumute din activele sale pentru a obţine o sumă mare.

Dar Musk a spus că ”există” un plan B, dacă oferta sa iniţială de a cumpăra compania şi de a o retrage de la bursă este respinsă.

El a refuzat să ofere mai multe detalii în interviul acordat TED. Vineri, fostul CEO al Twitter şi actual membru al consiliului de administraţie Jack Dorsey a scris pe Twitter că ”adevărata problemă” este că ”în calitate de companie publică, Twitter a fost întotdeauna ”de vânzare”.

sursa: News.ro, Sursa foto: Unsplash/ Brett Jordan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sunt acționari unul din drepturi e ca pot vinde acțiunile care le au. Ce este de fapt ” drepturile acționarilor pe durată limitată” sau „Planul de drepturi va reduce probabilitatea ca orice entitate, persoană sau grup să obțină controlul asupra Twitter prin acumularea de acțiuni pe piață deschisă” ,se poate așa ceva? De ce este o problema „Jack Dorsey a scris pe Twitter că ”adevărata problemă” este că ”în calitate de companie publică, Twitter a fost întotdeauna ”de vânzare”, ce sunt ăștia de fapt , comunisti?

  2. Oferta lui Musk de 43 de miliarde era prea mare fata de valoarea reala a Twitter, poate ca nu le-a convenit.

    • Da aste ciudat , adică sunt suparăți acționari ca viind acțiuni la mai mult decât fac. Păcat ca nu se poate si invers sa vad un CEO care sa vinde acțiuni la jumătate din preț sau gratis , Intel sau Microsoft ar fii bune.

  3. Sa nu uitam ca unul dintre cei mai vocali din Board e cap-de-carpa printul Arabiei Saudite…Adica aia care l-au matrasit pe Kesogi. Cum sa vrea ala sa faca Musk take-over?!…