G4Media.ro

Trupe americane se antrenează pentru războiul anti-dronă împușcând baloane roz / Vehiculele…

Sursa foto: Pexels / PikPik (colaj G4Media)

Trupe americane se antrenează pentru războiul anti-dronă împușcând baloane roz / Vehiculele aeriene fără pilot de mici dimensiuni au devenit o amenințare majoră în războiul modern

Trupele americane au început să se pregătească pentru a contracara amenințarea reprezentată de dronele mici, ieftine, împușcând baloane atașate de vehicule aeriene fără pilot, transmite publicația Business Insider.

Dronele de mici dimensiuni, care transportă bombe sau explozibili, au devenit una dintre principalele arme utilizate în războiul ruso-ucrainean. Situația i-a determinat pe strategii militari din întreaga lume să ia serios în considerare aceste dispozitive.

Imagini cu militari americani din Garda Națională, care trag cu arme de foc în baloane roz atașate de drone la baza Fort Still din Oklahoma, au fost făcute publice. Pentagonul consideră că vehiculele aeriene fără pilot kamikaze reprezintă o amenințare periculoasă și imprevizibilă.

SUA a înființat Joint C-sUAS (Counter-small Unmanned Aircraft System) University, mai simplu JCU, o școală în care militari proveniți din toate armele pot învăța cum să identifice și distrugă aceste amenințări. Tot acolo, cursanții învață să folosească sisteme anti-dronă portabile, precum Dronebuster (pentru război electronic; taie semnalul dintre dispozitiv și operator) și Smart Shooter (o carabină specială cu sistem optic capabil să urmărească o dronă, să îi calculeze traiectoria și să îl informeze pe utilizator când este momentul optim pentru a deschide focul).

Dronele de acest fel nu sunt o noutate în război, dar au căpătat recent popularitate. Ele au fost folosite de organizația teroristă Stat Islamic încă de la mijlocul anilor 2010. Aceste arme le-au dat bătăi de cap aliaților americani din Orientul Mijlociu. Un stat din regiune a tras cu o rachetă sol-aer Patriot, în valoare de 3 milioane de dolari, pentru a doborî o dronă care costă 200 de dolari, a anunțat, în 2020, generalul american David Perkins.

Cursul de la Fort Still durează două săptămâni, iar până acum sute de militari l-au absolvit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...