
Trei brăilence, ucise de partenerii de viață în prima jumătate a anului / Una dintre victime ceruse ajutor, dar justiția i-a întors spatele
La nivel național, ONG-urile care monitorizează fenomentul violenței împotriva femeilor vorbesc despre 30 de cazuri de femicid. În județul Brăila, trei femei au fost ucise de partenerii de viață doar în prima jumătate a anului, relatează debraila.ro
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
O tânără mamă a doi copii minori a trecut prin momente de coșmar după ce, aflată în divorț, soțul a intrat cu mașina, forțând porțile, în curtea casei socrilor săi, unde se afla și femeia. L-a călcat pe tatăl soției și l-a lovit cu pumnul. Era sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, cu doar 9 zile înainte de atac, brăileanca de 31 de ani ceruse emiterea unui ordin de protecție, însă un judecător a considerat că aceasta „nu a fost pusă în pericol”. A mai stabilit magistratul și faptul că, deși bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a sunat-o insistent în noaptea de dinaintea înfățișării în instanță pentru ordinul de protecție, „apelurile nu i-au creat o stare de temere” femeii.
Practic, victima a fost lăsată complet fără protecție după un incident în care soțul, într-un loc public, i-a furat telefonul mobil. Judecătorul avea în față nu doar acest episod cu smulgerea telefonului și apelurile insistente, ci inclusiv informația că femeia a mai cerut ajutor și la sfârșitul anului 2023, atunci când a fost emis un ordin de protecție.
La sfârșitul lunii trecute, mai exact pe 30 iunie, femeia alege să pună capăt unei căsnicii în timpul căreia a mai cerut ajutor statului român din cauza agresivității soțului.
Cu doar o zi înainte de a depune actele de divorț, brăileanca se afla pe Faleza din Galați – orașul vecin – împreună cu cei doi copii. La un moment dat, în timpul plimbării, femeia se trezește în spate cu soțul, care i-a smuls telefonul din mână, a urcat în mașină și a fugit.
Pentru a-și putea anunța părinții despre ce s-a întâmplat, tânăra a cerut ajutorul unui trecător, care i-a împrumutat telefonul. Din februarie 2025, când soții s-au despărțit în fapt, aceasta s-a mutat la domiciliul părinților săi, în localitatea brăileană Vădeni.
După episodul de pe Faleză, femeia depune plângere penală pentru furt și cere instanței emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului. Îi spune judecătorului că „s-a speriat, iar copiii au început să plângă” atunci când i-a fost smuls telefonul.
Mai mărturisește în sala de judecată că îi este „teamă” de soț atât din cauza evenimentului de pe Faleză, cât şi a evenimentelor anterioare.
În plus, judecătorul află și că bărbatul a sunat-o insistent în noaptea de dinaintea ședinței de judecată pentru emiterea ordinului de protecție.
Cu tot tabloul pe masă, magistratul de la Judecătoria Galați, instanța unde s-a înregistrat cererea de emitere a ordinului de protecție, a considerat că femeia „nu a fost pusă în pericol”. A respins cererea pe data de 4 iulie, ignorând evenimentele agresive din trecut, iar despre apelurile telefonice a arătat că nu au creat „o stare de temere”. Citește mai mult pe debraila.ro
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.