G4Media.ro

Traficanți vând droguri nestingheriți în mijlocul zilei în centrul Bucureștiului, într-una din…

Foto: G4Media

Traficanți vând droguri nestingheriți în mijlocul zilei în centrul Bucureștiului, într-una din cele mai circulate zone din România

Mai mulți traficanți au fost surprinși de un cititor G4Media în timp ce vindeau droguri clienților în apropiere de Piața Unirii, chiar pe băncile de pe trotuarul tranzitat zilnic de mii de bucureșteni. Imaginile arată cum traficanții vând plicuri cu substanțe albe fără să fie deranjați de nimeni.

”Sunt zilnic aici, nu le pasă de nimeni, de trecători, de copii. Nu îi deranjează niciodată poliția, pur și simplu nu există poliție, deși e de notorietate faptul că zona e fieful traficanților de droguri ieftine”, a declarat cititorul care a filmat imaginile din centrul Bucureștiului.




 

G4Media a scris în urmă cu două săptămâni că centrul Capitalei, în zona delimitată de Strada Colţea, Calea Moşilor şi Biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, este un rai al traficului de droguri. Aici pot fi văzuţi zeci de consumatori de droguri în agonie. Fie că stau întinşi pe bănci sau direct pe asfalt, imaginea este macabră.




Asta pentru că majoritatea dintre ei au răni deschise la picioare sau mâini care le produc dureri groaznice. Acestea ar fi produse în urma consumului unui cocktail de droguri sintetice extrem de periculos, dar foarte ieftin, care a apărut recent pe piaţa din România. În centrul Capitalei, la orice oră din zi pot fi văzute zeci de persoane care se află într-o astfel de situaţie.

La doar două zile după apariția anchetei G4Media, polițiștii de la Secția 8 din București și jandarmii au făcut o razie într-o casă părăsită din Sectorul 2, în zona centrală a Bucureștiului, unde au găsit 241 de pliculețe cu praf alb, despre care au suspiciunea că ar fi substanțe stupefiante, potrivit unui comunicat al poliției.

În casa părăsită erau 12 persoane, despre care poliția susține că au vârste cuprinse între 15 și 45 de ani și aveau ”un comportament asemănător persoanelor care consumă substanțe interzise”.

Razia a fost însă unicat. Deși polițiștii cunosc casele părăsite în care se adăpostesc traficanții, în zonă nu există echipaje de poliție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. In sfarsit, Kazy Ploae si Dragonasu sunt relevanti iar! Farmacia de la Colt!

    • Daca tu crezi că ăștia rup vreo formă de limbaj..ce Kazi ploae..Acolo dorm, acolo își fac nevoile, acolo se petrece tot, non-stop. Primaria închide sesizări cu: Poliția e mereu acolo, îi verifica, le da amenzi, dar refuza să meargă în centru social. Ce amenzi?! Plătite de cine? Ce centru social? Pe ce planeta se afla? Mare talcioc de stupefiante in aer liber..păcat de ei.

    • @GeorgeChimion Orice situație are rezolvare, în niciun caz Poliția nu are cum să rezolve problema. Cel mult pot să-i oblige să se mute altundeva în centru. Cereți guvernanților servicii sociale competente și bine finanțate, suntem o țară extrem de săracă și fără servicii sociale. Se pierd inutil generații întregi de persoane care ar fi putut fi ajutate. Le-au mai dat și păcănele la liber să îi stoarcă și de puținul pe care-l au.

    • Asa cum unu’ pune un copac jos cu drujba, altul incarca camionul, altul il conduce pina la depozit – si ii iertam ca au nevoie de un serviciu si ei in zonele alea defavorizate asa ii iertam si pe cei care vand pentru ca vinovati sunt cei care cumpara! ANAF-ul ce zice?

    • Intr-adevar, centrele de recuperare serioase sunt varianta cea mai buna. Eu ziceam de amenzi..ca sunt frecție la picior de lemn și nu reprezinta soluția în cazurile astea particulare. Chiar și asa, cine îți garantează ca de buna voie se merge în centrele respective. Concomitent acțiuni de destructurare, ale politiei, și venit cu ong-uri si serviciile sociale în zone vulnerabile și oferit alternativa..

    • Programul de „Integrare in societate a celor dependenti de droguri”, un ONG care sa primeasca fonduri din donatii, sa lucreze cu voluntari specializati. Asa se face.
      Pana atunci politia ii poate prinde pe furnizorii de droguri, care actioneaza in ilegal.

    • @GeorgeChimion Da, total de acord. Eugen Hriscu a scris un articol de opinie excelent pe subiectul serviciilor sociale in Romania, acum vreo 3 zile in Libertatea.

  2. Politia e ocupata in perioada asta cu traficantele de patrunjel, rosii, oua…

  3. Asa ceva in capitala noastra draga. Pai nu le cerea acum cateva zile dl. Predoiu sa intervina actioneze ferm?

    • Traficul de droguri in plina zi si in zone circulate nu se poate fara „binecuvantarea” politiei.
      La fel cum si traficul de persoane nu se poate fara „binecuvantarea” politicului.

  4. politia stie prea bine ce se intampla, dar probabil vor veni cu un comunicat de ala ca ei „monitorizeaza situatia”, cu „atentie si deosebita ingrijorare” , ca sunt filati .. ca …

    • realitatea e ca e un „bode” care doarme linistit pe bancheta din spate, DAR se trezeste imediat cand un subaltern indrazneste sa arate mizeria sistemului ca sa ii inabuse din fasa orice act de normalitate

  5. Dacă soluțiile pe care le găsiți sunt să vină poliția să le dea amenzi, atunci nu știu ce să zic… Pînă vom face și noi ca în țările care au știut să rezolve problema asta: Olanda, Danemarca, Germania etc, adică să îi considerăm niște oameni bolnavi care trebuie tratați nu niște criminali care trebuie amendați și alungați în altă parte, atunci obișnuiți-vă cu ei, se vor înmulți. Ce trebuie de fapt sunt investiții mai mari în servicii sociale de calitate, cu profesioniști nu cu angajări pe pile. Vă salut!

    • Poti lua cativa drogati acasa sa ii tratezi !
      Nu are restul societatii nicio vina pentru drogati, betivi, boschetari. Nu rezolva problema serviciile sociale, ci pedepsele aspre. Se drogheaza cineva in Arabia Saudita ?

    • @antiCenzura2 Da, doar regii și bogații. Drum bun spre România Saudită pe care ți-o dorești așa de mult.

    • @antiCenzura2
      Tine de educatie, modul cum privesti problema.
      Esti mai realist, nu putem avea prea mari pretentii cand vedem ce se intampla in jurul nostru. Ma refer la azile.
      Vivian are dreptate doar ca nu a inteles probabil ca traficantii ar trebui amendati in contextul actual.

    • @aC
      Si da-mi voie sa te contrazic. Omul se poate apuca de droguri in societate. Intr-un anturaj din societate. Asa poate incepe. Asa ca esti prea sigur pe tine cand excluzi orice implicare a societatii.

  6. Văd ca banii luați de la cei inventivi si care au riscat să-și facă o afacere sunt bine folosiți intr-o Politie eficienta! Votați PSD-PNL-UDMR-AUR!

  7. Pasivitatea politiei fata de traficul si consumul de droguri in zona a atins cote alramante. Pe Splaiul Unirii, intre Pta Unirii si Podul Marasesti, este plin de persoane care se drogheaza chiar pe marginea trotuarului, in vazul lumii. Politia Locala Sector 4 trece pe acolo, ridica masinile parcate ilegal, si ii ignora pe cei care se drogheaza.

    O alta zona este pe malul Dambovitei, in spatele Bibliotecii Nationale si al Teatrului de Opereta. Dupa o scurta perioada de la renovare in care zona a fost igienizata si acceptabila, au inceput sa apara munti de gunoaie si grupuri de 10-20 de persoane, traficanti si consumatori. Fac tranzactii in vazul lumii, se drogheza in vazul lumii, uneori cu copii dupa ei. Este inacceptabil ca trecatorii obisnuiti sa asiste la asa ceva si Politia Romana, autoritatile locale, DGASPC-urile si alte institutii sa nu faca nimic!

    Zona Carrefour Unirii este iarasi o problema. In spate supermarketului sunt cateva ganguri de bloc unde se vand si se consuma droguri.