G4Media.ro

Timișoara: Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’ redeschide de miercuri secţia ATI cu…

Foto: G4Media.ro

Timișoara: Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’ redeschide de miercuri secţia ATI cu paturi COVID

Directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, dr. Mihai Gafencu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că de miercuri se va redeschide secţia ATI cu cele patru paturi COVID, deşi până acum nu au fost solicitări, pe fondul valului IV pandemic cu tulpina Delta.

Gafencu spune că spitalul a asigurat din noiembrie 2020 asistenţa în terapie intensivă, la cel mai ridicat grad profesional, fiind intubate atât cazuri din judeţ cât şi din restul ţării, cazurile grave la copii, care să necesite internare în ATI, fiind rare.

„Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ a ţinut şi el pacienţi COVID pediatrici, pentru că au şi ei secţie de pediatrie, şi noi am avut doar cazurile de terapie intensivă, unde avem patru paturi şi unde am intubat şi cazuri din ţară, nu doar din judeţ, pentru că sunt rare cazurile grave. La fel se întâmplă şi acum, cu remarca faptului că Spitalul de Boli Infecţioase nu mai doreşte să-şi extindă paturile la copii. Aşteptăm valul acesta, care cu mutaţia virală nu dă cazuri grave la copii, ci infectează mai mulţi. De aceea (cei de la Spitalul ‘Victor Babeş’, n.r.) au zis că au nevoie de paturi şi atunci, Spitalul Judeţean cu Secţia de Pediatrie şi-a asumat un număr de 25 de paturi, dar nu va fi nevoie de atâtea, iar noi redeschidem de miercuri secţia de ATI, separând etajele de Chirurgie pediatrică cu cele patru paturi pentru cazurile grave”, a spus dr. Mihai Gafencu pentru Agerpres.

Medicul Gafencu spune că până acum nu au avut cazuri grave de COVID la copii, în acest val.

În weekend au fost două – trei cazuri de copii trimişi la urgenţe, dar erau în stare bună, iar după diagnosticare, părinţii au dorit să-i ia acasă.

„Au fost cazuri de COVID fără consecinţe, nu au fost cazuri grave, care au putut fi externaţi la domiciliu, după ce noi i-am diagnosticat în Urgenţe. Cazuri grave nu am avut nici din judeţ, din alte judeţe, în acest val”, a mai explicat directorul medical dr Mihai Gafencu. (Foto: G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Deci n-a fost nici un caz grav, nici macar nu au stat in spital, i-au trimis acasa. Nici vorba de ATI.

    Dar ei deschid o sectie speciala pentru Covid. Pai sa nu stea si medicii si asistentele alea de pomana si sa ia salariu degeaba?
    Sa nu bage ei nitel frica in oameni, doar doar mai vaccineaza vreun copil?

    • S-ar putea spune că paza bună trece primejdia rea. Dar cum naiba se face că treaba asta e valabilă numai când e vorba de covideală? Că, în rest, sistemul e copleșit și luat prin surprindere de fenomene meteo, incendii, drumuri, gropi, accidente auto…

    • Bai dar nimic nu va convine. Daca venea stirea ca un copil avea nevoie de internare pe Ati si a fost transferat la Cluj din lipsa de locuri sareai sa comentezi ca de ce nu sunt paturi. Zici ca le-au montat aia la tine in sufragerie si nu te mai poti uita la taraf tv.

    • N-au decat sa faca, desi din punctul meu de vedere exagereaza si paturile alea ar fi mai bine folosite decat sa stea goale.

      Problema e exhibitionismul asta care corespunde foarte strategic cu apasarea pedalei pentru vaccinarea copiilor in scoli.
      In fiecare zi, mai e apare cate o stire-doua din ceva spital de pediatrie care se pregateste intens pentru apocalipsa Covid a copiilor…

  2. Iar in caz ca nu sunteti inca decisi daca sa va vaccinati sau nu copiii, iata cateva motive sa mai asteptati, structurate si argumentate stiintific: https://safertowait.com/

    • Daca ai terminat mai mult de 10 clase iti dai seama ca alea-s numai porcarii si fake news si la cea mai banala cautare pe google gasesti sute de articole stiintifice, nu brosuri pentru analfabeti, care contrazic fiecare patratel din ala. Asta numesti tu structurate stiintific? Pe tine daca te pocneste stiinta peste ochi si nu-ti dai seama ce ti s-a intamplat. Bine ca nu ti-au pus si desene.

    • Se spune( Wikipedia) că sistemul imunitar al copiilor e mai puțin dezvoltat decit al adulților și că racesc de citeva ori pe an. Atunci,de ce covidul nu-i afectează? Care e bariera de care se lovește covidul? Nu cumva teoria că virusul intra in celulă și obliga celulă să-l multiplice este falsă și de fapt boala apare din cauza uzurii organelelor la cei in virsta? Se știe că,virgula, cauza morții e uzura organelor

    • @zigzag
      Daca ai fi avut cu.riozitatea sa dai click pe vreun motiv, ai fi vazut ca exista linkuri catre numeroase studii sau articole din media serioasa (de ex reuters) sau de pe site-uri oficiale ale guvernului englez pentru fiecare dintre ele, nu sunt inventii.

      De altfel nu cred ca e ceva de argumentat la, de exemplu, „vaccinurile folosesc o tehnologie complet noua” sau „nu exista date de siguranta pe termen mediu si lung” samd.

    • @Pina acum

      Exista teorii conform carora imunitatea naturala nespecifica (adica cea care actioneaza pe mai multe tipuri de patogeni, fara sa ii recunoasca in mod special pe unii dintre ei) este mai eficienta la copii. La adulti, pe masura ce acestia se intalnesc cu tot felul de patogeni de-a lungul vietii, imunitatea devine din ce in ce mai specifica (deci mai eficienta pe cazuri particulare de patogeni, dar mai slaba cand se intalneste cu un patogen nou).
      Eu unul cel putin, cam asa am inteles ca functioneaza, si pare logic. Pentru detalii mai amanuntite – daca te intereseaza, cauta pe net.

    • Faptul ca la copii Covidul are manifestari mai usoare este evident pentru oricine are copii si a avut boala – copiii fie nu fac boala, fie fac forme usoare (in general, evident). Adultii de obicei sunt cei simptomatici din familie.

    • Noua medicina germana susține că nu există memorie a sistemului imunitar,el maninca tot ce are ADN diferit