
Timiş: Se caută soluţii pentru înfiinţarea de noi paturi ATI
Reprezentanţii administraţiei şi sistemului de Sănătate timişean caută soluţii pentru organizarea de noi paturi ATI în judeţ pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, principalul impediment fiind că spitalele orăşeneşti nu pot asigura oxigen la presiune mare, decât prin concentratoare, care au presiune şi debit reduse, relatează Agerpres.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Este o discuţie la nivelul Ministerului Sănătăţii de modificare a Ordinului 555, cu spitalele de linia I, II şi III care intră în această bătălie cu virusul SARS-CoV-2 şi sunt cuprinse mai multe spitale din judeţ. Problema cea mai mare este că aceste spitale au capacitate de oxigen limitată, ele putând asigura oxigenul doar prin concentratoare. Este dificil ca într-un timp foarte scurt să poţi asigura oxigenul sub presiune în aceste spitale şi, de fapt, aici este marea problemă, pentru că, din păcate, foarte multe cazuri vin târziu, în forme severe, în care este nevoie de tratament cu oxigen sub presiune şi debit mare”, a explicat, sâmbătă, şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, dr. Virgil Musta, într-o conferinţă de presă.
Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a arătat că, la ora actuală, în campusul organizat de Spitalul Militar din Timişoara pe Stadionul CFR din municipiu este deja totul pregătit pentru amenajarea de noi paturi ATI şi se va încerca săptămâna viitoare racordarea acestora la reţeaua de utilităţi.
Prefectul a subliniat că este vorba, de fapt, despre „o semicarantină”, iar obiectivul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş „nu a fost carantinarea, ci posibilitatea de a lua măsuri concrete şi reale de a reduce răspândirea virusului, care nu puteau fi luate decât în condiţii de carantină”.
„Activităţile religioase vor fi permise doar în exterior, terasele şi sălile de fitness se vor închide, se va reduce numărul persoanelor maxim admise în spaţiile comerciale, unde trebuie să se asigure un spaţiu de 8 metri pătraţi pentru fiecare persoană, reducând astfel şi aglomerările urbane din cadrul acestor centre comerciale”, a menţionat Zoltan Nemeth.
Municipiul Timișoara va intra în carantină începând de luni, 8 martie, de la ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile, alături de comunele din zona periurbană. Cele mai dure restricții vor fi în timpul zilelor de weekend.
Citește și
sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii