G4Media.ro

The New York Times, publicație apropiată de partidul democrat, după ce republicanii…

Sursa foto: Nicholas Kamm / AFP

The New York Times, publicație apropiată de partidul democrat, după ce republicanii au reluat acuzațiile despre Biden și afacerile din România: Un raport al republicanilor din Camera Reprezentanților nu a găsit nicio probă în privința unor eventuale nereguli comise de președinte

Raportul Comisiei de Supervizare al Camerei Reprezentanților s-a concentrat asupra unor plăți destinate unor companii și unor persoane din România și din China. Din dosarele bancare ajunse în atenția comisiei reiese primirea unor fonduri din partea unei companii străine legate de Gabriel Popoviciu, un individ care, în România, a făcut obiectul unei anchete penale și al unei condamări legate de corupție, scrie The New York Times, citată de Rador.

În 2015, Popoviciu l-a angajat pe Hunter Biden, care este avocat, pe vremea când tatăl acestuia era vicepreședinte, pentru a-l ajuta să găsească niște soluții prin care să se sutragă acuzațiilor. Demersul nu a fost încununat de succes și, în 2016, Popoviciu a fost condamnat în legătură cu un teren din nordul Bucureștiului, capitala României.

La acea vreme, reprezentanții lui Hunter Biden au spus că oferta sa în materie de afaceri era aceea de asigurare a unor servicii juridice și de consultanță.

Plățile au survenit pe vremea când viața și finanțele lui Hunter Biden se aflau sub semnul dependenței de droguri și după moartea fratelui său, Beau Biden, în urma unei tumori pe creier. Hunter Biden a intrat în niște relații romantice cu văduva fratelui său, iar John R. Walker, partenerul său de afaceri, și unchiul său, James Biden, îi continuau afacerile pe plan internațional.

Într-o declarație, Abbe Lowell, avocatul lui Hunter Biden, a spus că, în această privință, Camera Reprezentanților nu a dezvăluit nimic nou în raportul său.

“Așa-zisele dezvăluiri de astăzi nu sunt decât niște declarații reasamblate pe tema unor întâlniri absolut obișnuite între diverse firme de afaceri ale unor persoane private”, a spus dl Lowell.

Președintele Biden a negat în mod fals că fiul său ar avea relații de afaceri în China

Niciuna dintre părțile menționate în raport nu a intrat în contul personal al președintelui Biden, iar investigațiile lui Comer nu au adus nicio probă din care să reiasă că Biden ar fi fost implicat prin vreun demers ilegal în relațiile de afaceri ale fiului său.

Dar Biden a făcut câteva declarații false sau înșelătoare cu privire la acest subiect.

În timpul dezbaterilor de pe vremea campaniei electorale din 2020, Biden a pretins că niciun membru al familiei sale nu ar fi primit bani din China.

“Fiul meu nu a câștigat nimic din toate astea – din ce spuneți dvs. despre China”, a spus Biden, el punând acuzațiile pe seama adversarului său, președintele Donald J. Trump. “Singurul om care a făcut bani din China este tocmai el. El și numai el. Nimeni altcineva nu a făcut bani în China”.

Anul acesta, Biden a mai pretins că nu e adevărat că membrii familiei sale ar fi primit peste 1 milion de dolari din partea unei firme chineze.

Consultanții lui Biden au spus că el vorbit pe șleau și a dezmințit în general acuzațiile potrivit cărora administrația sa ar fi fost coruptă de banii chinezilor.

O serie de oficiali aliați ai lui Biden au avut rolul lor, minimalizând cazul legat de laptopul lui Hunter Biden

Raportul lui Comer survine după ce o a doua comisie republicană din Camera Reprezentanților analizează o altă problemă în legătură cu cele de mai sus. Miercuri, Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților, condusă de republicani, a dat publicității o declarație cu privire la o scrisoare semnată de 51 de foști oficiali din cadrul serviciilor de informații și ai securității, care datează din 2020 și care exprimă o serie de îndoieli legate de anumite de materiale așa-zis dubioase – din care o bună parte au fost declarate ulterior ca fiind autentice – de pe laptopul pe care Hunter Biden l-a uitat la un atelier din Delaware, ei sugerând că materialele s-ar înscrie în campania rusească de dezinformare.

Republicanii susțin că scrisoarea a avut o influență asupra populației pentru ca ea să minimalizeze importanța materialelor de pe laptop, care au confirmat o serie de lucruri legate de abuzul de droguri al lui Hunter și de viața sa sexuală, materiale despre care se credea că ar afecta șansele electorale ale tatălui său în fața lui Trump.

Raportul comisiei juridice prezintă în amănunt rolul deținut de Antony J. Blinken, actualul secretar de stat, care pe atunci era un oficial în campania electorală a lui Biden, în minimalizarea scrisorii, afirmând că un angajat al CIA ar fi fost implicat în a soliticita cel puțin o semnătură în sprijinul demersului.

Oficiali din sectorul informațiilor continuă să susțină că nu dețin nicio probă în sprijinul campaniei rusești de dezinformare și că doar și-au exprimat o simplă opinie.

Mark Zaid, un avocat care reprezintă șapte dintre semnatarii scrisorii, a declarat pe Twitter că raportul nu face decât să dovedească faptul că niște persoane private au apelat la Primul Amendament (din Constituția SUA, n. red.) cu privire la drepturi, ei adăugând că în scrisoare nu apare „nici măcar un singur fals”.

„Nu știu vreun semnatar care să-și fi retras măcar un singur cuvânt”, a scris Zaid.

Sursa: New York Times/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...