G4Media.ro

Stăpânii plajelor: Cum au apărut zecile de cluburi de lux din Mamaia…

sursa foto: Info Sud-Est

Stăpânii plajelor: Cum au apărut zecile de cluburi de lux din Mamaia pe terenuri retrocedate fraudulos

Apărute în peisaj la începutul anilor 2000, cluburile de lux sunt capitole din povestea corupției care a cuprins Constanța odată cu venirea la putere a lui Radu Mazăre. RISE Project și InfoSud-Est au documentat din sute de înscrisuri și interviuri originea și evoluția acestor cluburi și au găsit o rețetă de corupție organizată întinsă pe aproape 20 de ani.

Ingredientele afacerii sunt acte falsificate, hotărâri ale primăriei lui Mazăre și o misterioasă firmă cu acțiuni la purtător.

Actele arată cum gruparea Mazăre a acaparat ilegal plajele și zeci de hectare din Constanța și a încercat să se pună la adăpost de eventuale consecințe.

Personajele principale ale afacerii sunt Radu Mazăre, Georgică Giurgiucanu (afacerist din Constanța), Valentin Gheorghe Ionescu (vechi coleg de-al lui Radu Mazăre la Institutul de Marină), Dragoș Săvulescu (omul de afaceri fugar, condamnat și el într-un dosar de retrocedări ilegale), Niculae Nejloveanu (afacerist condamnat).

Citește aici investigația integrală

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Lipseste cel mai important vinovat din lista: SRI.

  2. Nimic nu se compara cu plaja de la Albena.
    Din Romania, desigur.
    Varianta mai e Sf. Gheorghe ca la Gura Portitei e monopol (oricum se ajunge greu)
    La Corbu nu mai poți sta ca au uitat sa stranga un șurub la furnal si doar aurolacii mai suporta zona

    • Mie, fiind mai taran, imi plac alea din Halkidiki. Sint citeva pe Sithonia care cred ca se compara cu aia de la Albena. 🙂

  3. „de lux” – Eu nu văd luxul acolo, nu l-am văzut niciodată, niște locuri super-aglomerate, cu muzică nasoală și care colcăie de borfași mici.
    Lux înseamnă liniște, lumea mai rarefiată și nu înghesuită baldachin lângă baldachin pe plajă și, dacă vin borfași, păi să fie numai d-ăia mari, internaționali și eleganți, nu pârliți locali.
    Lux înseamnă să se cumpere șampania aia de zeci de mii de euro fără să vadă nimeni, fără artifică și fără roabă, să vină chelnerul cu ea ca și când ar fi o chestie uzuală.
    Și, pe bune, unde a intrat Prodanca (sau oricare altă petardă de la Capatos), nu mai e lux. Nu te speli pe dinți cu periuța scăpată în budă indiferent cât o speli, nu?