G4Media.ro

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis total, iar cel din Fălticeni…

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis total, iar cel din Fălticeni – parţial, după ce 111 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Spitalul Municipal Fălticeni a fost închis parţial, iar cel din Câmpulung Moldovenesc total, pe o perioadă de 14 zile, pentru decontaminare, după ce peste 100 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan.

La Spitalul Fălticeni se va închide doar pavilionul central, în care funcţionau secţiile Cardiologie, Chirurgie, Anestezie -Terapie Intensivă, Radiologie, Medicină Internă şi Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde în cazul a 44 de cadre medicale testul la COVID-19 a ieşit pozitiv.

”44 de teste pozitive au fost din cadrul personalului care deservea corpul principal al spitalului. Nici un pacient cu probleme. Au rămas funcţionale celelalte pavilioane la care nu am niciun test pozitiv la personal, respectiv Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Pneumo, Infecţioase, TBC şi Medicina Internă, care funcţionează la Vadu Moldovei”, a precizat Manuela Trifan.

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc va fi închis integral timp de 14 zile pentru decontaminare, după ce 67 de cadre medicale şi şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv la testarea COVID-19. Cadrele medicale vor sta în autoizolare la domiciliu, iar pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

”Am avut 74 de teste pozitive, din care şapte la pacienţi de pe Medicină Internă. Personalul medical era din toate secţiile şi nu puteam să închid parţial. Vreau să vă spun că pozitivii ăştia, în principal, sunt asimptomatici şi nu avea rost să fac o carantină acolo, în spital. Pentru că testele eu le-am recoltat săptămâna trecută, din cauză că mi-au ajuns târziu rezultatele, ei practic au stat acolo împreună o săptămână, implicit s-au dus şi acasă, au stat în familie şi atunci am preferat autoizolarea personalului la domiciliu. Cei şapte pacienţi pozitivi au fost transferaţi la Spitalul Suceava (…) Îl pregătesc (n.red. spitalul) şi în două săptămâni îl am curat şi rămâne non-COVID”, a mai spus directoarea DSP Suceava.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Nu de Crăciun, cealaltă sărbătoarea, poporul român aflat pe valul nici nu mai știu al cui, își va plânge medicii. Kali nihta!

  2. In nici o alta tara europeana nu se intâmpla ceea se se intâmpla la noi,nu se inchid spitale din contra se deschid spitale improvizate in anumite cladiri si in corturi de la protectia civile si armata .Când se va termina totul cineva trebuie s-a raspunda pentru aceasta situatie.

    • pai se murea mult mai mult ca in alte parti si pana acum in apitalele noastre pt ca in spitalele noatre regulile de igiena sunt optionale … acum macar stim…

  3. Sicrie avem?

  4. Sa muncesti in spital si dupa atatea informatii, semnale de alarma , studii de caz, sa te imbolnavesti de Coronavirus inseamna ca ai gresit domeniul.Daca cei din spital nu stiu dupa atata timp sa se protejeze de infectie , imi pare rau sa spun dar ei sunt mai periculosi decat cei care vin de acasa si nu stiu nimic despre boli, microbi, virusi.

  5. @ Ebe

    Aici iti dau dreptate !

    Asa este !

    @Elena , la fel ! Ai dreptate ! E inadmisibil !