G4Media.ro

Sondaj: Partidul Brexit, înființat de Nigel Farage, ar câștiga alegerile europene

Sondaj: Partidul Brexit, înființat de Nigel Farage, ar câștiga alegerile europene

Noul partid Brexit, recent înfiinţat de politicianul eurosceptic Nigel Farage, pare pregătit pentru victorie în cazul în care Marea Britanie va participa la alegerile europarlamentare din mai, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Yougov, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Conform sondajului, 27% dintre britanicii intervievaţi ar susţine Partidul Brexit, 22% Partidul Laburist şi 15% Partidul Conservator.

Urmează în continuare, în ierarhia preferinţei electoratului, Partidul Verde cu 10%, Democraţii Liberali cu 9% şi Partidul Independenţei din Regatul Unit (UKIP), fostul partid al lui Farage, cu 7%.

Nigel Farage a lansat vineri Partidul Brexit promiţând o „revoluţie democratică” care să scuture politica britanică începând cu alegerile pentru Parlamentul European.

Farage a declarat că alegătorii britanici au fost „trădaţi” de eşecul premierului conservator Theresa May de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la aproape trei ani de la referendumul în care o majoritate la limită a votat pentru Brexit.

Săptămâna trecută Theresa May a obţinut o nouă amânare, de ultimă clipă, a concretizării Brexitului, până la data de 31 octombrie. Drept condiţie a aprobării amânării, liderii UE au insistat ca Marea Britanie să participe la alegerile europarlamentare dacă la sfârşitul lunii mai va continua să fie membră a blocului comunitar.

Sursa foto: Foto

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

  1. S-a spulberat cu asta si mitul englezului informat, intotdeauna cu ziar la subrat, iar UE ii lasa in continuare sa intre primii din uk in parlament pe cei care odata indeplinit planu cu scoaterea uk acu planuiec diatrugerea cu totul, bine gandit

    • Pare a fi un vot de protest, avand in vedere ca alegerile UE sunt de rang 2, in comparatie cu alegerile generale.

      Totusi, Donald Tusk va regreta ca le-a mai dat o extensie, desi UE nu are mecanisme sa dea un stat afara.

      Marea Britanie a ajuns o mizerie, unde clasa politica e complet deconectata de la sentimentele populatiei. Ei nu vor sa iasa din UE, ei vor ca cineva sa le rezolve problemele si sa-i scoata din saracie.

    • Are si Anglia spalatii lor pe creier!!O tara izolata este mai usor de manipulat! Iar rusii aicisi-au bagat coada prima data cu bani dati extremistilor,in 2016, apoi a urmat USA si a 3a mare tinta a fost Romania, le stateau in coasta bazele americane de la Dunare si Marea Neagra ,plus investitiile americane in petrol din zona!

    • Politician cum existau odata, nu umili executanti, stersi, ai globalistilor stangisti:
      Sorasa lui Jacob Rees-Mogg, super discurs:

    • @mondialul si draknea vorbeste frumos, si e patriot si ne vrea binele, adica patriot fura in special de la romani, insule, ferme , drumuri, pentru ca de la ue nu prea poate
      l-am auzit pe frate’su lu’ aia, in discutie cu un moderator informat, si din balba in balba nu prea o scotea si discursuri politicianiste

  2. Un lucru e sigur, spre deosebire de Germania si Italia, Marea Britanie nu va accepta niciodata sa fie prezidata de mafia cocalarilor romani.

  3. Cum dreaq or putea unii de prin UK sa voteze cu scarbosul asta balos, habar n-am! Nu poti spune decat ce-a fost, si ce-a ajuns UK, condusa de astfel de politicieni slinosi!

    • Madam, U.K. a ajuns ceea ce este acum din pricina unor politicieni frumoși precum may, corbin, blair. După standardele mataluta, un castigator de voturi trebuie sa fie frumos ca o icoana? Nu suntem pe Netflix. Churchill, de Gaule, Reagan, Roosevelt mu erau chiar niște Adonisi dar s-au descurcat… sa nu uitam și de Thatcher un adevărat top model. E ușor ca dintr-o țara care abia a împlinit 100 de anișori și asta doar cu ajutorul britanic, francez și american (ca doar nu credeți ca romanica s-a format in urma dorinței populare a proprietarilor de cacastori in fundu’ grădinii) sa judeci un popor vechi de sute de ani care își alege propriul destin și nu se lasă călcat in picioare de “decidenții de la Bruxelles.

    • Bai harley, vezi ca p-aci nu e latrina3. Credeam ca se intelege si metafora din mesajul meu, dar asta e, voi astia cu postaceala sunteti semianalfabeti functional. Iar fata de scarboseniile pe care le spui vizavi de faptul ca Romania a juns mare in 1918 doar pentru ca ar fi ajutat-o britanicii, francezii si americanii, te-nseli amarnic, mai pune si tu mana pe-o carte de istorie ceva!

    • Ideea fixa cu antena3 și semianalfabetism funcțional revine:)) cine nu e cu noi e împotriva noastră:) am spus “ajutorul” și ingaduinta marilor puteri. Scutește-ne cu istoria patriotarda gen Ștefan cel mare și sfânt, astea merg la alegătorii romani care “năzuie spre mai bine”. Simplu fapt ca majoritatea britanică își dorește ieșirea din ue nu e un motiv sa ii denigrezi nici pe ei și mici pe cei care nu împărtășesc valorile dumitale. Reacțiile pe care le ai la orice alta retorica decât cea aprobată de dumneata denota doar extremism

    • Hai ca-i bine, mi-o servesti mie cu ”idei fixe”, da’ mega-sloganele anti-UE si suveraniste pe care le imprastii p-aci, cat si la alte articole, nu ti le vezi! Ochelarii de cal pe care-i ai in naratiune sunt apanajul postacilor, e drept ca am intalnit pana acum si postaci culti, care dezvolta personal ideile, insa vi s-aplica sintagma ”cu cat suntem mai multi, cu-atat suntem mai culti”!
      In plus si hodoronc-tronc, sunt si extremista, iertare, faci parte cumva din stafful de consilieri draknisti, ca vad celebra atitudine ”hotii striga hoti”!

    • Doamna Gabriela, va rugăm să puneti mana pe cărți de istorie și să gândiți, analizați ceea ce citiți.

    • Pentru doamna Gabriela:
      Scuzați mă, cred că faceți câteva confuzii.
      Eu sunt pro UE, dar sunt anumite lucruri cu care nu sunt de acord și vreau să le schimbăm. Dacă vorbesc împotriva anumitor aspecte, înseamnă doar că nu vreau respectivele issues, dar raman pro UE. Oare puteți gândi pe secțiuni și nu totul la grămadă?
      Cat despre UK, lucrurile se schimbă, totuși UK nu este Romania.

  4. E haios sa văd pe aici cum ca marea britanie e nasoala ca își dorește brexit. Cum rămâne cu voința popoulara bai iubitorilor de democrație?Spre deosebire de țările băgate la apelul bocancilor in ue, marea britanie e membru fondator și unul din cei mari cotizanți. Britanicii s-au cam saturat ca banii lor sa fie folosiți pentru autostrăzi prin Spania și furați prin România de melteni ca Dragnea&co. Un popor puternic și suveran s-a cam saturat de junker și birocrații lui de la Bruxelles care sunt aserviți germaniei care tot pupa poala rusească pentru ceva gaz. S-au cam saturat de ue care tot meliteaza cum ca Iranul e mișto și ca ar fi bine sa lăsam și chinezii prin economia zonală, pentru ca nu-i așa, comunistii întodeauna au adus libertate. Reformarea ue e necesară, indiferent ce credeți voi. Iar merkel și macron nu sunt tocmai cei care trebuie sa o conducă.

    • Voința populară e ok atunci când poporul vrea cum vrem noi.
      Când poporul vrea altceva decât vrem noi, atunci voința populară e nasoală și poporul e de rahat 😀 A, și bineînțeles, din cauză de Putin.
      Cam așa e cu voința populară în opinia rezistonților.

    • Pe bune Harley???? GB e membru fondator? Al cui frate??? Ca de EU nu se pune problema 🙂 🙂 🙂

    • @felix. My mistake! Scuzați:) mai uitam și noi ca deh, oameni. Dar e cotizant major:))

    • Bai postacule, daca brexitul se petrece, UK are si-o nota de plata usturatoare de platit UE, pentru ca banii pe care i-a cotizat la UE sunt cu 39 de miliarde de euro mai putini decat cei luati ca fonduri europene, asta pentru cunostinta ta.
      Intr-adevar, ”U.K. a ajuns ceea ce este acum din pricina unor politicieni” hidosi ca may, corbin, nigel, cameron, boris johnson”, incapabili sa guverneze corect pentru cetateni, si disperati sa se aleaga iar. Cara-te dreaq cu suveranismul tau postac, si tampenia asta a fost folosita intens in campania pentru referendumul din 2016 in UK, pe langa minciunile ordinare pe care militantii brexit au fost liberi sa le spuna, cata vreme militantii guvernamentali anti-brexit n-au fost capabili sa le demonteze in timp util. La fel, guvernantii UK au interzis UE sa participe in campania pentru referendum, special ca sa nu afle englezii care-s pericolele brexit-ului. Daca vrei amanunte expres despre referendum, urmareste fllmul ”Brexit” facut de britanici, si-ai sa vezi cat de marsav au fost manipulati cetatenii englezi.

    • Argumentezi excelent ce susții.Nu-ti bate capul cu lobotomizati care când nu mai au argumente o dau pe clișeele ,,latrina 3″ și ciuma roșie.Marea Britanie a decis ieșirea din UE prin referendum,cea mai democratică forma de stabilire a dorinței poporului Chiar daca la diferența mica,referendumul a fost pro ieșire din UE.Tot principiul elementar al democrației spune că minoritatea se supune majorității.Daca e sa-mi dau și eu cu părerea,Marea Britanie iese din UE din motive…genetice.Da.Genetice.Gena poporului britanic de mare cuceritor și colonizator nu a mai putut suporta supremația unei Frante secularizate,penibile,duplicitare (o catastrofa in razboie) și a unei Germanii care pana mai ieri gaza oameni în lagare.

  5. Marea Britanie nu e membru fondator, ci a stat cateva ture pana sa fie admisa in ce era la acel moment UE. ….si apropo de vointa populara, si in Rusia presedintele Putin e ales prin sufragiu universal, ca si in China, Irina si exemple sunt multe. Deci, se pare ca esti foarte desptept!

    • Amice, respira pe nas te rog. Și Ceaușescu era ales prin voința poupulara. La fel și Dragnea a ajuns unde a ajuns ca l-a votat “boborul”. Așa ca nu înțeleg ce are una cu alta. Vrei sa spui ca voința populară e nasoala?

  6. Minunat ,partidul Brexit ar cistiga ,s-ar putea sa cistige , poate o sa cistige ,si cite multe alte notiuni de generalitate incap in mintea unora . Si ca sa spun si eu ceva in tonul articolului ,partidul in cauza nu ar cistiga mai mult de 10 la suta din voturi , dupa sondajul facut de mine , cu cei ce au vrut sa raspunda . Acum sa ne intorcem la realitate ,este un text scris in ideea in care. cei ce vor citi asta, se vor panica si numarul celor ce vor merge la vot (probabil la europarlamentare ) sa creasca. Asa ca sa nu ne panicam si noi si sa vedem ce iese la alegeri (daca se vor tine si eu cred ca da) . Mai bine sa ne gindim la alegerile din tara si sa facem bine sa iesim sa votam ,macar asta sa facem, ca cetateni ai ROMANIEI

  7. @Harley: da, e cotizant major, dar are si de castigat din asta.
    O multime de firme europene au fabruici in GB –> locuri de munca. Daca se face hard Brexit fabricile astea vor trebui sa isi exporte propriile produse catre firma mama, si anume dupa regulile OMC. PE scurt, firmele mama isi vor inchide fabricile –> somaj.

    Forta de munca inalt calificata dinGB poate acum, in caz de somaj, sa mearga fara probleme in EU, si nu mai primesc ajutorul de somaj acasa (care e mare, ca astia inalt calificati au salarii mari) Cand situatia in GB se imbunatateste se intorc acasa, cu bani in buzunar si cu experienta internationala. Dupa hard Brexit, adio asa chestie

    Samd, samd, samd

    • Îți aduci aminte ce se spunea despre tarifele impuse de Trump pe oțel și aluminiu? Erau pe aici unii care propovăduiau sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem. Ca prețul avioanelor vor exploda ergo nu vom mai putea zbura, ca economia americană sa va prabusi Și dolarul nu va mai valora nimic, etc. Da, poate va fi mai greu, dar sa uitam ca încă e valabilă teoria “mâinii invizibile” intr-o economie de piața adevarata. Tendința pieței de a se regla singura pe baze competiționale. Dacă economia e lăsată in pace si/sau stimulata corect, își va reveni. Britanicii sunt printre cei mai inovativi locuitori ai planetei si nu cred ca vor duce marea britanie in prăpastie doar ca au renunțat la ue. Totuși, ue nu e chiar o piața liberă și nici nu urmărește binele tuturor in mod egal, de unde și ideea macroniana a Europei cu doua viteze. Hai sa lăsam istoria sa decidă… in 2016 CNN se dădea cu curu’ de pământ ca aileo Trump. Iată ca se pregătește de al doilea mandat și economia americană o duce cel mai bine de la al doilea război incoa’… “experții” s-au înșelat de cele mai multe ori.

    • Și dacă mai e cazul, uita-te la ce guvernare “excelenta” are PSD ul in România. Au făcut legislația harcea parcea cu toate idioțeniile posibile mediul de afaceri e exasperat, dar nici măcar o multinaționala nu a plecat. Doar ceva fabrici de confecții care oricum nu sunt vestite pentru salariile mari nicăieri in lume. Firmele din ue au fabrici și in Mexic, Argentina, Brazilia, China chiar și Rusia, dar se descurca:) nimeni nu va părăsi marea britanie care e o piața de vreo 70 mil de locuitori. Sa fim serioși:)

    • Pentru Harley:
      Ok, de acord. Doar o micuță corectură ( pentru viitor). Nu propovăduiau sfârșitul lumii, ci prooroceau sau profețeau…. (Mici diferențe teologice, vorbim altă dată)

  8. Ar trebui sa nu uitam ca BREXITUL inca nu s-a produs. Nimeni nu stie inca ce se va intimpla . Ca principiu general ,ar fi trebuit sa fie de mult confirmat si iesirea sa se fi produs deja . (dar vezi bine se prelungeste inspre patru ani cu dispensa data de UE). Nu stim daca BREXITUL va mai avea loc . Daca DA ,care vor fi viitoarele relatii intre Marea Britanie si UE. Sunt multiple scenarii ,ce au multiple forme de rezolvare.Este adevarat ,putem anticipa diversele forme de iesire sau raminere in Uniune (eu cred ca vor ramane ,altfel ieseau de mult),daca nu totul este extrem de complicat de la o iesire amiabila ce deja a fost contestata , pina la una dura ,dar care are foarte multe necunoscute si bune si rele .Mediul de afaceri este clar ca ar dori raminerea si evitarea Brexitului , politicienii ca in totdeauna au pozitii diferite, la fel si natiunile ce compun MAREA BRITANIE. Nu putem sti daca Scotia si Irlanda vor dori sa ramina in Regatul unit . Nu stim ce se intimpla in cazul in care granitele vor fi trecute sub un alt regim de functionare . Nu stim cum va reactiona populatia la decizia politica finala (mereu sunt unii nemultumiti ). Nu stim impactul asupra economiei Regatului (unii zic una altii cred alta ).Nu stim care o sa fie decizia militara a fortelor ramase separat . vor mai ramane ele unite in NATO . Nu stim care o sa fie decizia la nivel de Intelligence si cea la nivel de colaborare infractionala si nu numai .Desigur mai sunt multe altele (putem crede orice ,dar nimeni nu stie inca si nimeni nu poate sti viitorul ) ,drept pentru care eu unul cred si sper ca BREXITUL sa nu aiba loc .

  9. Cred că titlul e greșit – ar trebui să spună „Sondaj: Partidul Brexit, înființat de Nigel Farage, ar câștiga alegerile europene ÎN UK”. Deși e evident pentru mulți, sper, sunt destui care ar putea fi influențați de un astfel de titlu incomplet.

  10. UK isi va exporta problemele PE.

  11. Toata lumea se crede desteapta. Majoritatea celor ce comenteaza sint incompetenti .cum sa bagi tara in recesiune voit. Numai prosti cred ca englezi nu vor Brexit. Dar ce le aduce acest brexit vati gindit?lasati pe alti sa comenteze lasati prostiile si ginditiva la voi.

  12. Cine ,,dreaq” ești bre madam Gabriela Constantinescu de te piși așa dezinvolt pe voința britanicilor?!Probabil tot așa te-ai pișat și pe votul nostru când l-am demis pe Băsescu și l-a repus diaspora pe funcție cu 1 vot la 20 de secunde.N-ai de spălat vase ,de făcut vreun mileu?Îs anti UE nu anti european.E mare diferență.Ai vreo problema?Nu cred in valorile UE care are ,,comisari” și emite ,,directive”.Nu îți sună cunoscute cuvintele astea de pe timpul comuniștilor?

    • Haaaa, postac gretos, ia uite ce usor ti-ai dat arama pe fata, scarbosule! Cara-te dracului de pe G4 Media, ca-ti fac raport. Ia uite, ai facut research, si mi-ai preluat si ”dreaq” meu. Apropo, evident ca l-am votat pe Basescu, evident ca m-au enervat o seama de lucruri pe care le-a spus sau le-a facut, dar per ansamblu a fost un presedinte care a facut fata javrelor, iar referendumul de demitere l-am tratat asa cum trebuia, nu. Ce prosti sunteti, pe cine dreaq credeti voi ca veti convinge pe-aci cu aiureli de tip anti-UE, nu stiu. Da-i drumul pe situl lui buble, nu-ti mai pierde timpul, ca time is money!