G4Media.ro

Situație inedită în familia unui PSD-ist de frunte din Teleorman: Tatăl e…

Situație inedită în familia unui PSD-ist de frunte din Teleorman: Tatăl e primarul din Roșiorii de Vede, fiul s-a înscris în partidul lui Dacian Cioloș

Iulian Cîrciumaru e un om de afaceri care a fost remarcat când a participat la protestele antiguvernamentale pentru că este fiul primarului PSD din orașul Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Tensiunile din familia Cîrciumaru sunt cunoscute de mai mulți ani în județ și țin de dorința fiului de schimbare, pe care tatăl său nu o înțelege. Deși au mai fost întrebați despre neînțelegerile dintre ei, nici tatăl și nici fiul nu au dorit să vorbească despre acestea. Până acum, când Iulian Cîrciumaru a decis să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloș și să se implice efectiv în schimbarea atmosferei politice din Teleorman.

Acum, Iulian Cîrciumaru vorbește deschis despre motivele care l-au determinat să facă această alegere dificilă, având în vedere contextul:

„Tot ce vreau este să dau o mână de ajutor pentru a schimba situația dezastruoasă în care se află guvernarea țării. Pragmatic vorbind, primul pas este să ne organizăm și în Teleorman pentru a ne prezenta cât mai bine în alegeri, ca o alternativă viabilă la actuala clasă politică. Știm foarte bine care ar fi «calitățile» necesare pentru afirmarea în PSD-ul de azi. E suficient să te uiți la modul cum este condus partidul ca să înțelegi cine se afirmă acolo. Slugărnicia și oportunismul meschin nu mă caracterizează. De ce PLUS? În primul rând, pentru oamenii pe care i-am găsit acolo; pe unii i-am văzut la lucru în guvernul tehnocrat, pe alții îi cunoșteam dinainte să-și asume implicarea politică. Sunt oameni de care simt că mă leagă valori comune, oameni educați, competenți, pe care îi apreciez foarte mult.”

Întrebat despre felul în care a reușit să împace convingerile personale cu cele ale familiei, el a spus că întâmpină o mare reticență.

„Convingerile politice sunt aproape imposibil de împăcat. În realitate, lucrurile sunt mult mai viciate. Propaganda de partid funcționează nu doar pentru electorat, dar și, foarte important, pentru baza piramidei partidului, acolo e tragedia. Dar convingerile familiei mele nu sunt doar de ordin politic, astfel că, încercăm să nu amestecăm familia cu politica. Petrecem week-end-uri și concedii împreună, facem sport împreună, de curând părinții mei sunt și bunici, ne uităm la meciuri, discutăm despre carierele și planurile mele și ale surorii mele, ș.a.m.d. Înainte de orice altceva, tata îmi este părinte, nu om politic. Întâmpin o foarte mare reticență din partea familiei, dar asta nu mă descurajează pentru că nu cred că se mai poate cu «las’ că merge și așa», «se putea și mai rău», «lasă-i pe alții, nu te băga tu». Ne afectează pe toți – fie că conștientizăm, fie că nu – și avem obligația de a ne asuma minimum de implicare, acela fiind prezența la vot. Eu am decis să fac mai mult și trebuie să reușim, pentru că altă variantă nu există. Pentru mine, planul B ar fi fost să îngroș și eu rândurile celor care pleacă din țară. Și nu-mi doresc asta”, a afirmat Iulian Cîrciumaru.

Nici tatăl lui, Valerică Cîrciumaru, nu e mai împăcat cu situația și nu dorește să se îndepărteze de PSD. Dimpotrivă, crede că e necesar ca partidul să rămână cât mai mult timp la guvernare, pentru ca planurile pe care el le are pentru orașul Roșiorii de Vede să se îndeplinească.

Mai greu, și primarul din Roșiorii de Vede a vorbit despre cum vede implicarea politică a fiului său împotriva actualei guvernări. El spune că nu-și înțelege fiul și că unele gesturi de-ale lui, precum strângerea de semnături pentru PLUS la Roșiorii de Vede, l-au dezamăgit profund:

„Păi, cum să spun? E destul de delicat. El spune că îmi mulțumește că l-am educat într-un spirit liber, dar nu sunt absolut deloc de acord cu ce face. Este dreptul lui să facă ce vrea, dar ar putea să fie mai reținut în ceea ce privește imaginea mea. Din punctul ăsta de vedere, mă afectează. Îi apreciez energia, dar el are impresia că răstoarnă pământul. N-a fost Cioloș deja premier un an, că nici nu puteam să intru în minister când aveam probleme cu spitalul? El are impresia că acum ăștia care sunt la putere nu sunt licențiați la Oxford sau mai știu eu unde. Păi n-am avut și licențiați? Aici lucrurile nu sunt chiar atât de simple. El e într-adevăr foarte pregătit, e economist, din punctul de vedere al pregătirii e peste mine. Dar rutina, viața, experiența mea, pe astea nu le poate avea. Dacă face asta doar de dragul schimbării, s-o facă! Dar la momentul ăsta, proști sunt peste tot, în toate partidele. Îi întrebi: «Voi cu ce veniți?» și ei zic că vin cu Dracu’… Păi am eu o garanție că Dracu’ e mai bun ca Lacu? N-ai niciuna. Eu înțeleg că e nemulțumit. De acord. Dar eu am alte păreri, eu cântăresc, judec.“

Edilul a comentat și modificările din justiției, spunând că nu-i nicio problemă și dacă se fac pentru Liviu Dragnea, acesta fiind condamnat „pentru că a îndemnat lumea să voteze“, iar angajările fictive „erau o practică peste tot în țară“.

„Nu zic că noi, ăștia care suntem la putere, suntem sfinți, că nu suntem, dar deocamdată eu așa zic că noi încercăm să remediem niște anomalii care s-au acumulat în justiție, foarte multe dezechilibre. Zic mulți că astea se fac pentru Dragnea. Și chiar dacă s-ar face. Dragnea a fost condamnat pentru că a îndemnat lumea să voteze. Dragnea nu e un sfânt, corect! De acord! Dar și cu angajările fictive, alea erau o practică peste tot în țară. Dar se fac toate astea ca să-i ia gâtul lui ăsta. Au fost sute de angajări ca alea de la PSD. Acum nu cred că mai sunt, că i-a mai speriat DNA-ul. Asta e și partea bună a DNA-ului, că nivelul de corupție a coborât. Dar partea aia urâtă… Că a decimat clasa politică la nivel de țară. Eu îmi doresc să rămânem la putere, pentru a face și eu mai multe pentru orașul meu. Iulian are afaceri, sigur nu va candida. Dar mă afectează. Că uite, dă un interviu pentru dumneavoastră, că a venit în oraș să strângă semnături pentru Cioloș, e impardonabil. Să vină în oraș la mine să strângă semnături… Pe asta n-am înțeles-o deloc… ”, a mai spus Valerică Cîrciumaru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Și l-au crezut , da ? „Oameni noi”…?

    • Omul e afacerist si vede ca PSD sunt prea cretini sa lase economia sa functioneze. Isi apara interesul, dar nu sunt pregatit sa-l stampilez comunist, ramane de vazut, desi ta-su e clar comunist.

      Nu vreau sa cadem iar in capcana cautarii candidatului perfect – care nu exista (!) si sa castige PSD din nou.

  2. Treaba asta contureaza destul de clar Partidul lui Ciolos ca partid de centru, sau chiar de
    centru-stanga. Foarte probabil partidul PLUS in urmatorii ani va absobii mare parte din electoratul PSD.
    Adica in Romania vor fi in viitor doua mari partide cu electorat de stanga sau centru-stanga: PSD-ul aripii Dragnea si PLUS a lui Ciolos, fiecare cu vreo 15 % (electorat de baza). Mai este loc si de inca un partid de stanga desprins din PSD cu vreo 10%. In total aceste 3 partide de stanga vor avea un electorat de baza de vreo 15+15+10 =45 %

  3. ‘Mai raspinditi tovarasi, mai raspinditi !’ – banc comunist.

  4. In perioada interbelica erau multe cazuri similare: frati inscrisi fiecare in alt partid, astfel incat indiferent care dintre partide era la putere, in familie exista un membru al partidului la putere.

  5. Cam asta e pesedismul practicat din 90 pana acum. Domnule D. T. asta nu reprezinta moartea în politica românească? Fără idealiști, fără credință în ceva, toți s-au adunat care cu care, pur întâmplător,pentru capatuiala.Acest lucru mi se pare extrem de grav. Sebastian spunea ca în tara asta nimeni nu e incompatibil cu nimeni. Lehamite totala.

  6. Panarama aia mica are un CV interesant…analizati cu grija si intelegeti cum sta treaba …este un mic corporatist transformat in mare antreprenor ….ghici de cine ?????

  7. Nu este chiar surprinzator, decat pentru necunoscatori. Guvernul Ciolos poate fi numit, pe buna dreptate, si guvernul Dancu iar PSD a fost foarte bine reprezentat in acesta – ca si PNL, de altfel.
    Vor mai fi astfel de situatii si in ciuda puritatii anuntate, partidul lui D.Ciolos nu va face nazuri, deoarece are nevoie de oameni in teritoriu ca de aer, daca chiar vrea sa treaca pragul electoral.

  8. pai e simplu, ciolos a colaborat in guvernul sau foarte bine cu vicepremierul vasile dancu. psd si ciolos-usr, aceeasi mizerie!

    • Tie-ti place decat URSS

  9. Cel mai tare ar fi sa isi invinga tatal la urmatoarele alegeri.

    • Păi ar rămâne primăria în familie… Și afacerile ar merge înainte… Eu nu mai cred în chestii din astea după ce am văzut cum au fost infiltrate partidele din opoziție chiar din primele zile ale revoluției din decembrie 1989… Cei din conducerea PLUS ar trebui să fie foarte atenți… Zic acest lucru deși am suferit toată viața din pricina unui „dosar nesănătos”…

  10. Drame dinastea sunt peste tot unde e minte. Și mine e la fel. Ce vrei, drama omului ajuns la 60 de ani care le are pe toate mai puțin tinerețea. Moșii nu pricep realitatea tinerilor și cred că le știu ei pe toate. Până la o boală, să vezi cum lasă scaunul pentru biserica popii atunci. Parol

  11. Ciolos este PSD-ist acoperit.

  12. Tatăl e irecuperabil. Își amintește că Ciolos a fost p.m. un an, dar uita să spună PSD conducea din umbra prin tovarășu Dancu și majoritatea parlamentară a PSD, și alta chestiune că același tata ,,uita”că PSD a fost la guvernare aproape 23 de ani, și că au pus umărul la migrația masivă și dezastrul actual.

  13. Cs sa isi pastreze puterea si influienta, sunt in stare de orice compromis cat ar fi de meschin ! Poate s-au inspitat din celebrul roman al lui Lampedusa , unde fratii se casatoreau intre ei pentru a nu-si diviza averea ! La fel ar face si ei ! Meschin ! Greata ! Comunisti imbogatiti pe seama saracilor si copiilor din orfelinate.

  14. Am mai trait si in 1990 povestea aceasta. Rotirea cadrelor, copiii lor vin ca oameni noi, cumpara sindicate, jurnalisti ca in cazul de fata. Doamna care face interviuri cu plus si cu usr la fel ca si cealalta distinsa doamna a aceleiasi publicatii, urmeaza cumpararea unor politicieni ieftini care sa le aduca voturi si se instaleaza in functii caldute. Am trait asta si in 1992, si in 1996, daca nu am fost destul de destept sa o tai din tara atunci, acum sunt prea batran.