G4Media.ro

Sindicatele din Educație amenință cu proteste de luni, în toată țara, dacă…

Simion Hăncescu și Marius Nistor / Foto: FSLI/ISMB

Sindicatele din Educație amenință cu proteste de luni, în toată țara, dacă nu va fi modificată instrucțiunea pentru ca elevii să fie testați „cu prioritate” acasă

Cele două federații sindicale din învățământul preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” „solicită Guvernului României să  intervină și să stopeze politica de umilire a personalului din sistemul național de educație”, potrivit unui comunicat comun primit de Edupedu.ro. Reprezentanții profesorilor reacționează astfel la declarațiile ministrului interimar al Sănătății, care a denunțat o presiune publică pentru introducerea testelor de salivă în școli și a acuzat comportamentul unor „pedagogi”, despre care a spus că „avem acest sport, fuga de răspundere”.

„Acuzațiile domnului ministru Cseke Attila-Zoltan, referitoare la fuga de răspundere a „pedagogilor”, ne determină să îi reamintim acestuia că, în ultimii ani, Guvernul României a fugit de răspunderea care îi revedea, conform Legii cadru de salarizare, față de personalul didactic, amânând acordarea majorărilor salariale prevăzute de lege”, scriu reprezentanții cadrelor didactice în documentul citat.

Avertismentul sindicatelor este următorul: „în situația în care, până vineri 19.11.2021, Guvernul României nu va interveni pentru modificarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ, astfel încât testarea elevilor să nu se realizeze de către salariații unităților de învățământ ci, cu prioritate de către părinți/reprezentanții legali ai acestora, luni, 22 noiembrie 2021, începând cu orele 13.00, membrii noștri de sindicat vor picheta sediile prefecturilor județene și al Ministerului Sănătății/Guvernului României. În plus, în condițiile în care nu se renunță la această decizie, colegii vor aplica ad litteram – pas cu pas – Instrucțiunea, ceea ce înseamnă că procesul de predare-învățare-evaluare va fi afectat grav din cauza acestei testări”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

37 comentarii

  1. De mult trebuiau să protesteze!!!

  2. Da, trebuie să protesteze, și să ceară și creșterea salariilor. Dar, oare chiar mai trebuie să meargă și la școală? Nu ar fi mai bine să primească salariile și, atât?

    • Stimate domn, de ce nu aveti curiozitatea sa treceti printr-o scoala sa vedeti ca suntem toti la datorie, elevi si profesori? Uite, va invit la scoala noastra, sa va convingeti, va dau si adresa , si tot, si asteptam sa ne vizitati. Dar nu mai vorbiti, va rog, in necunostinta de cauza!

    • Ăsta este un comentariu tipic pentru românul superficial. Pariu că ai publicat și mesajul „Vrem spitale, nu catedrale!”. De ce oare suntem atât de mici? Habar nu ai de sistemul de învățământ, dar dai cu părerea. Of!

    • Ști tu profesori care nu merg la ore? Ce treabă are mersul la ore cu transformatul profesorilor in asistenți medicali sau medici? Testarea trebuie făcută de un cadru medical. Cum pe vremea lui ceașcă existau asistente un scoli sa existe și acum

  3. Profesori , medici si altii au ajuns bataia de joc a politicienilor.
    La fel si elevii din scoli si bolnavii din spitale.

  4. Anul trecut, în primul val, când aţi stat acăsică vreo două luni şi aţi fost plătiţi integral, în timp ce mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă sau şi-au închis afacerile, nu v-aţi simţit umiliţi domnii şi doamnele „dascăli”?
    Şcoală online nu, vaccinare nu, testare nu. Ce e umilitor în a face un test de salivă, preţioşilor? Dacă vă puneau să miruiţi copiii repede v-aţi fi înscris, făceaţi şi ore suplimentare. Nu cumva vouă vi se datorează uriaşul analfabetism funcţional în care ne scufundăm zilnic? Chiar nu credeţi că ar trebui să deveniţi responsabili?

    • Pana ajunge la „dascal”, ar merge si ceva educatie de-acasă. Așteptăm mereu de la alții, ce ține de noi…

    • @Cucoană, câtă mânie proletară! Nu profesorii sunt de vină că s-a făcut școală online, ci decidenții din sistem. Aveți dovezi că profesorii nu au făcut orele online? Faceți-le publice! O să facem teste de salivă elevilor atunci când și medicii vor preda lecțiile la care lipsesc copiii atunci când vin la consultație!

    • 👍👍👍👍👍

    • E plină țara asta de cunoscători, judecători a tot si toate…Tanti, mergi și fă-ți treaba bine la tine la job, lasă aruncatul cu părerea…Ăsta e singurul leac al societății ăsteia bolnave….SĂ-ȘI VADĂ FIECARE DE TREABA LUI…

    • Corect. Gunoaiele astea au cea mai lejera viata posibila.
      Le a calculat careva cate ore muncesc pe an? Cam un sfert din cate muncesc ceilalti, daca punem cele 18 ore pe sapt fata de 40 normal si cele 5 luni de vacanta pe an.

    • Asa e . Cand au primit leafa pe stat degeaba , n au protestat. Ar trebui platiti dupa rezultate , atunci s ar face economie la buget.

    • De asta e împărțită societatea și profită politicienii, din cauza unor țățici frustrate care comentează aiurea, doar de oftică! Pun pariu că erați corigentă în tinerețe! Faceți niște sarmale, poate vă calmați!!!

    • Va asteptam pe Dvs sa ne dati niste lectii de responsabilitate. E usor sa arunci cu piatra cand nu cunosti problema decat la suprafata. Dumneavoastra nu aveti idee cum ar fi sa stai intr-o clasa cu 35 de elevi, fara masca, scuipand in eprubete, pe care trebuie sa le si colectezi, ca sa le arunci. Lasa ca se duce ora pe apa sambetei, pana faci testarea, dar procedura e pericol de infectare si pt copii si pt profesori

    • Dacă sunteți așa de revoltata că s-a făcut școala în lume și sau primit salariile de ce nu incercati dvs sa faceți școală pe dispozitivele dvs, pe curentul dvs , cu elevi care abia reușești să îi scoți din amorțeală, și care mai mult dormeau ,sau aveau calculatorul(telefonul deschis) și i ei fie dormeau (daca era prima ora sau a doua)sau erau la tv sau mai știu eu pe unde. Dacă credeți că e așa ușor să lucrezi cu 20-30 elevi (sau mai multi) și să încerci să îi faci să deschidă caietele înainte de ora să își repete ora, de ce nu v-ați făcut profesor. E ușor să dai cu piatra. Nu cred că ați rezista nici 2 zile fara sa vă enervați sau sa vă luați câmpii, daca intrați într-o clasă cu elevii din medii de jos sau cel mult câțiva de nivel peste 5.

    • Responsabil trebuie sa fie părintele care își trimite copilul la școală (vorbesc din punct de vedere al unui părinte și a unui pedagog prețios). Dacă tot ne transformam în asistente nu ar fi bine sa primim și un spor cum primesc cei din spitalele pentru Covid? În felul asta o sa facem și analize de sânge si uroculturi și niște teste pentru Giardia? Ca și astea sunt periculoase…

    • Cucoana curioasa !,,prețioșii,,sunt urmașii noștri ,viitorul acestei țări dezbinate de slujire ce conduc ,daca va este frica că o să muriți de virus ,vaccineaza te de acum până în vecia dumitale dar lasă tu grijă ,, prețiosilor,,in grijă parintilor care vor să și vadă copii sănătoși și cu abonament la sala de sport nu cu abonament de vaccinare la medicul de familie

  5. Romania, faliment!
    Toti bugetarii si specialii, justitia si toate lipitorile tarii, sa va cautati de lucru! Stati pe bani furati, voi cu familiile voastre! Furati de la gura copiiilor saraci ai tarii!

    Faliment placut tuturor termitelor din tara asta: bugetari, militari, mai, mapn, servicii, justitie, administratie! Ati reusit sa bagati tara in faliment! Nici in 50 de ani nu iesim la liman!

    • Ăsta este un comentariu tipic pentru românul superficial. Pariu că ai publicat și mesajul „Vrem spitale, nu catedrale!”. De ce oare suntem atât de mici? Habar nu ai de sistemul de învățământ, dar dai cu părerea. Of! Ai frustrări adânci, frate!

    • Ia cu pâine! 🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  6. Au dreotate! Școala este doar școală!

  7. Pentru cei care comentează în legătură cu profesorii și testarea …

    Să facă ei în fiecare zi testarea tuturor colegilorde la munca (pt. a vedea daca au Covid sau nu) și apoi să se ducă acasă la soț/soție, copilași și să răspândească rezultatele daruintei pentru patrie.

    Hai sa vedem cine face asta?! Sau e doar fățărnicie?!

  8. Astăzi profesorul trebuie sa știe sa acorde primul ajutor, sa știe foarte bine sa lucreze cu diferite programe și platforme educationale, adică sa fie IT-ist, sa fie fff creativ, sa stea și în cap dacă se poate, pentru a stârni interesul elevului la școală, pentru carte, învățătură…. Și doamne ferește sa supere sau sa obosească odraslele părinților… Deci, asa devine romanul bun la toate și nimic nu face bine….
    Hei, dragi cetățeni, fiecare are meseria lui! Pune tu vânzătorul să-ți prepare aluatul, ca tu nu ai nevoie de drojdie și făină, ci de aluat!!! Și de la politie sa cumperi un bilet de vacanta în cel mai sigur loc din tara, unde sa nu ai treaba cu hoții, netotii, etc. Și exemplele pot continua….

    Dragi profesori, învățați voi pentru odraslele razgaiate din ziua de astăzi!!! Ce rost mai au orele online sau fata în fata sau cum s_or mai fi numit în ziua de astăzi!!

  9. „Domnule” Pop, știai că programul „gunoaielor” nu se termină după ce pleacă din instituțiile de învățământ?! Aceștia ajung acasă și trebuie să pregătească orele pentru următoarea zi, sa conceapă teste, sa corecteze lucrările „premianților” și diferite alte activități. Iar dacă elevii intră în vacanța, asta nu înseamnă că o face și profesorul. Acesta merge in activitate la unitatea de învățământ și în timpul vacanței. Daca te-ai fi interesat puțin n-ai fi mai vorbit doar așa că să te afli in treabă, dar românului ii place sa comenteze la tot și le știe pe toate.

  10. Cînd profesorii aveau un salariu de mizerie pe vremea lui băse nu se înghesuia nimeni să vină în invatamint acum că li s-au mărit salariile foarte mult sunt atacați din toate părțile.Aveau salarii mai mici decît femeia de servici de la bancă.

  11. Ok. Apoi vor urma proteste ale părinților! Testul acesta este o mare tâmpenie. Au achiziționat teste ca să-și umfle ei conturile, iar părinții trebuie să-și terorizeze copii ca să le facă idioților pe plac! 🖕🖕🖕

  12. De când analfabeții comentează despre învățământ?!?!?!

  13. Mi-am permis sa citesc comentariile unor profesori care sunt „revoltați” că sunt atacați de cei care au comentat aici despre ceea vor să facă sindicatele din învățământ și îi invită să vină ei să predea pe comentatori, etc, etc.
    Ca se chinuie în clase, ca vezi una, vezi alta.
    Dar din 89 și până azi n-am văzut sindicatele să fie așa de hotărâte să se revolte că nu au manuale noi la început de an, că sunt peste 30 de elevi în clasă, că metodologia de predare nu s-a schimbat deloc (profesorul preda și marea majoritate amenință elevii cu note mici dacă sunt întrerupți de elevi când predau cu întrebări dacă elevii nu-nțeleg și astfel aceștia tac, elevii învață 3-4 lecții apoi dau extemporal, teze, se încheie media și gata, profesorul și-a făcut treaba).
    Ce s-a schimbat din 89 și până astăzi?!
    Nu mai sunt 3 trimestre ci 2 semestre.
    Sunt manuale alternative (o panarama).
    Nu se mai numește examen de admitere la liceu, ci evaluare națională și se iau în considerare notele V-VIII (iarăși o porcarie – toți copiii sunt buni la toate materiile?! Schimbare făcută de un profesor! Ambramburica!
    De ce nu s-au revoltat sindicatele atunci?
    Ei vor să-și facă elevii testele acasă?! Toți părinții sunt de bună credință și le vor face testele copiilor?! Dar părinții care sunt antivaccinisti?! Antiteste?! Cum vor face testele elevii care au astfel de părinți?!
    De ce din 89 și până azi nu au făcut greve ca fiecare școală să aibă cabinet medical cu personal adecvat?! Așa cum era înainte de 89?!
    Fac greve doar pentru măriri de salarii, sporuri?!
    De ce nu fac grevă ca profesorii să-și schimbe colaborarea cu elevii? Ca metoda lor de predare să fie participativa?! Știu, vor spune unii că dacă nu sunt profesor să nu vorbesc, etc. Dar, am să vorbesc, pentru că marea majoritate a profesorilor nu s-au schimbat absolut deloc din 89. Iar cei care au venit cu „metode noi de abordare a predării și colaborării cu elevii” au deranjat pe „vechii” și unii au fost chiar înlăturați din sistem.
    De ce le e frică acestor domni profesori sa fie evaluați de către elevi? Așa cum se procedează în MBA?! Elevii doar nu-i evaluează din punct de vedere al cunoștințelor ci al modului de interacțiune cu ei, al modului cum îi fac pe aceștia să fie atenți la ora și sa nu le fie frica sa vorbească cu profesorii.
    Sistemul nostru de învățământ e stricat de cei din interior! Profesorii care se tot plâng că nu sunt înțeleși, că li se pun piedici, de fapt ei sunt cei ce au stricat sistemul de învățământ, ei sunt cei ce-și bat joc de elevi. Marea majoritate!

  14. Toti suntem într-o situație dificilă nu numai profesori și medici.Poate o duc mai bine decât alții mult mai bine.Nu vă mai victimizati mai întâi vaccinativa voi și apoi să ceară elevilor destul ați stat acasă și ați fost si plătiți. Una două grevă.

    • Nu există sistem de învățământ în România,din păcate s-a transformat în marea lui partea doar în locuri de muncă pentru ,, dascăli „.La noi pe primul plan de foarte multă vreme nu este elevul . Oricâte ore ar pretinde ,, dascălii ” că se pregătesc sunt doar pentru a trece timpul și a veni ziua de salar.O mare parte dintre materiile studiate sunt doar pentru a exista catedre.De ce nu se pot uni unele obiecte de studiu?Oare la asta s-au gândit sindicatele să facă grevă? Sigur nu, rămân membrii cotizanți pe lângă.

    • PROFESORI SI profesorasi multi competenti dar destui vai mama lor . In 32 de ani de democratie chiar originala sindicalistii lor ne-au spus ca nu sunt platiti . O FI SI ASA ! Dar au cerut exclusiv bani pentru cursuri de reprofesionalizare sau cresterea performantei actului profesoral . Din pacate exista profesori de limba romana care nu au citit o carte pe an …. Sper ca se va face si in Romania odata ceva cu adevarat util . Ce s-a facut din ,,România Educată ” o măsură numai una spuneti va rog ,pentru ca de program am auzit de 4-5 ani ?!

  15. Cucoana curioasa !,,prețioșii,,sunt urmașii noștri ,viitorul acestei țări dezbinate de slujire ce conduc ,daca va este frica că o să muriți de virus ,vaccineaza te de acum până în vecia dumitale dar lasă tu grijă ,, prețiosilor,,in grijă parintilor care vor să și vadă copii sănătoși și cu abonament la sala de sport nu cu abonament de vaccinare la medicul de familie

  16. Dan , corect !
    Chiar din ,,România Educată ” s-a facut macar o măsură!