G4Media.ro

Sindicaliștii reclamă că angajații CNAIR care asigură întreţinerea unui tronson din Autostrada…

Sursa Foto: bucurestiul.ro

Sindicaliștii reclamă că angajații CNAIR care asigură întreţinerea unui tronson din Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti lucrează în condiții insalubre

Angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de la Centrul de Întreţinere şi Coordonare (CIC) Snagov, care asigură întreţinerea şi reparaţiile unui tronson din Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, lucrează în condiţii insalubre, transmite marţi Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”.

Cei 11 angajaţi ai CNAIR îşi desfăşoară activitatea în trei barăci de tip „organizare de şantier”, care nu au încălzire proprie, aer condiţionat, apă potabilă sau grupuri sanitare corespunzătoare, lucrătorii fiind nevoiţi să îşi facă nevoile fiziologice într-o cabină ecologică neracordată la sistemul de canalizare.

Centrul de Întreţinere şi Coordonare Snagov nu dispune de clădire proprie, iar toaleta este improvizată într-o cabină de tip ECO neracordată la reţeaua de canalizare, precizează Sindicatul Drumarilor.  Apa menajeră utilizată de angajaţi provine dintr-un puţ forat la mică adâncime, unde pânza freatică este infestată.

„Angajaţii muncesc şi mănâncă în condiţii insalubre. Aceştia sunt expuşi unui adevărat focar de infecţie, având în vedere că la activitatea de igienizare sunt îndepărtate şi colectate, pe lângă gunoi menajer, inclusiv leşuri de animale. Totodată, C.I.C. Snagov are în administrare două parcări cu toalete pentru care nu au personal special angajat aşa cum prevede legea. Muncitorii angajaţi şi calificaţi pentru lucrări de întreţinere a drumurilor sunt nevoiţi să facă, pe schimburi, curăţenie în acestea, fără a fi dotaţi cu echipamente adecvate”, se precizează în comunicatul Sindicatului.

Din anul 2012, Centrul de Întreţinere şi Coordonare Snagov are în administrare Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti de la kilometrul 14+00 la kilometrul 68+963, unde cei 11 angajaţi efectuează lucrări de întreţinere şi reparaţii asfaltice, decolmatări şanţuri şi podeţe, cosire, toaletare pomi, reparaţii la parapetele metalice, montare/demontare indicatoare rutiere, intervenţii pentru înlăturarea de pe carosabil a resturilor materiale rezultate în urma accidentelor rutiere, igienizare parte carosabilă şi parcări şi altele.

În acest context, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” subliniază că nici condiţiile de lucru nu sunt mai bune: autoutilajele din dotare destinate lucrărilor de întreţinere şi reparaţii pe timp de vară, respectiv pentru activitatea de deszăpezire, nu dispun de remize pentru reparaţii sau garare pe timpul cât nu sunt utilizate, fiind astfel expuse degradării.

De asemenea, magazia C.I.C.-ului a fost improvizată din deşeuri de fier vechi şi tablă, fiind improprie depozitării materialelor şi sculelor de lucru.

Organizaţia sindicală atrage atenţia că de-a lungul timpului a făcut numeroase demersuri pentru construirea unui Centru de Întreţinere şi Coordonare conform normativelor de Drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru desfăşurarea în condiţii normale de muncă şi de sănătate a muncii, însă apelurile sale au rămas fără rezultat.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” solicită Ministerului de resort condiții decente de muncă şi respect pentru angajaţi, se menţionează în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează