G4Media.ro

Simonis: Nu cred că ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Simonis: Nu cred că ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească mai mult / Sunt convins că TVA nu va crește din septembrie / Restricționarea sponsorizărilor pentru ONG-uri a fost eliminată

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Digi24, că nu crede că ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească impozite mai mari. El a spus că măsurile fiscale încă sunt în discuție, dar este convins că TVA nu va crește din septembrie.

„Știți dumneavoastră că peste o lună se măresc taxe, că eu nu știu? (…) Nu e o decizie încă luată. Singura decizie e că tăiem în carne vie în aparatul bugetar”, a afirmat Simonis.

Acesta a susținut că proiectul publicat în presă este „un draft vechi propus de Ministerul Finanțelor, care a fost mult modificat în coaliție”.

Simonis a mai afirmat că „nu poate mediul de afaceri să facă politica statului”, dar că sunt discuții ale premierului cu mediul de afaceri, cu ONG-urile și vor urma și cu sindicatele și „cu siguranță în final se va lua cea mai bună decizie”.

„Dacă ne isterizăm de un draft vechi aruncat în spațiul public, nu pot să comentez așa ceva”, a adăugat Alfred Simonis.

El a precizat că „acea prevedere care limita sponsorizările la ONG-uri a fost eliminată”

Întrebat dacă poate promite că nu vor crește taxele din septembrie, acesta a replicat: „Nu pot să fac eu această promisiune, pentru că nu sunt ministrul Finanțelor”.

„Sunt absolut convins că TVA nu va crește din septembrie. Faptul că se discută ajustări pe aici, pe colo, nu e nicio tragedie. (…) Familia mea are microîntreprinderi. Nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult”, a mai afirmat Simonis.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Tupeu de om care n-a muncit în viața lui

  2. „nu poate mediul de afaceri să facă politica statului”
    Vorba aia, statul sint eu, politicianul roman !

  3. Pai de ce nu vine individul asta sau cand va veni cineva cu o propunere concreta?!? Ca pana acim.avem doar vorbe, nu fapte. Iar spatiul public are tot dreptul sa se isterizeze cand perspectiva este sa.se introduca noi impozite in urmatoarea luna.
    Iar conform Codului Fiscal orice modificare trebuie sa se aplice peste 6 luni. A confirmat cineva de la.Psd asta?!?

  4. Se pare că gaura de 50 miliarde de anul ăsta se va transforma in 100 miliarde la anul ! 😏

  5. „Singura decizie e că tăiem în carne vie în aparatul bugetar” = nu mai dam tichete de vacanta bugetarilor cu salarii peste 10.000 ron.

  6. Are dreptate, nu e mare lucru cand ești parlamentar și îți curentezi ifirmele la bugetul țării, ce va tot plângeți de scumpiri și taxe?

  7. pai normal ca microingreprinderile familiei simonis nu sunt prea afectate. sug la contractele cu statul si merg pe marja de profit din doua cifre cu mult peste media domeniului lor de activitate.

  8. orice s-ar intampla nu taiati pensiile speciale ca a zis nenea de la ccr ca se destabilizeaza orbita pamantului parca , si a mai zis ca recalcularea inseamna lege care activeaza retroactiv , oare nu ar fi normal sa dea si astia un test de IQ din cand in cand?

  9. Unii IT-istii care lucrează pe srl.castiga și 12000 de euro pe lună net. Ei plătesc cam 10-12% taxe în total.
    Marja de profit din cifra de afaceri e undeva la 90%.

    E corect că un om normal sa plătească 45% din salariu la stat și altul doar 10% ….mie nu mi se pare.

    Romania a fost un paradis fiscal pentru anumite categorii de oameni.

    • ca sa clarific de la inceput..nu sunt it-ist
      ca sa dai intr-o categorie de salariati..ar trebui intai sa intelegi sistemul.
      ideea de a acorda facilitati it-ului..a fost de a atrage o activitate..angajati supercalificati..si un adaos tehnologiv ridicat..in cazul asta it-ul.. care la randul ei sa aduca o crestere pe orizontala a activitatiilor adiacente.. adica cam ce a facut germania cu industria auto in germania.
      una din putinele idei f bune ale statului roman..intrucat produsul intern brut generat de it a ajuns la 6%.. si ar mai fi avut loc sa creasca.
      cu alte cuvinte..activitate cu un grad de tehnologizare f ridicat..si cu beneficii f mari atat ptr societate cat si ptr economie
      dar noh.. asa e cand pui in fruntea tarii un neica nimeni..a carui singura realizare a fost ca si-a pus termopane.. e grele macroeconomia..

  10. De ce să plătim mai mult, pt pensii speciale?!?

    Asta e o tragedie.

    Tragedie e faptul ca Romania se dezintegrează, nu va mai exista din cauza pensiilor speciale.

    Azi principalul motiv de plecat din tara îl reprezintă pensiile speciale, numai zic in caz de război, nimeni nu apară o țară cu pensionari speciali, în afara de pensionari speciali, asta că sa fac o glumă, ei pleacă primii.

  11. Comicăria dracu este că protestează oameni care habar n-au cu ce se mănîncă și ce sunt „pensiile speciale”. Cred ei că asta oprește Roumania de la drumul ei spre bunăstare( pe lîngă UE și „interese americane” Bineînțeles). Nenorocirea este că la fluxul de bani care ar ajunge la Buget sunt bine fixați fel și fel de „inteligenți” , căpușe ce nu pot fi seprinse decăt cu flacăra sau acid. Nu se plătește TVA- se face doar gălăgie că-i nenorocește, nu se declară cifre de afaceri și nu se plătesc impăozite corect, nu se virează pentru amărîți fondurile de pensii și pentru sănătate, nu..nu…nu…Ce să cauți mă în afaceri dacă doar o creștere de două-trei procente la impozitul pe venit te duce la falimet ? Adică chiar nu înțelegi că dacă se întrerupe fluxul de bani de la UE, rămîi tu o lună-două cu ceva cîștig după care falimentul „Statului” pe care atîta îl urăști este și falimentul tău ? Băi nebunilor, voi chiar determinați apariția unor ideologii extremiste, un răspuns al societății care vă va șterge din zona politico-economică. Comunismul a fost pistol cu apă, ce veți determina să apară av fi nenorocire.