G4Media.ro

Siegfried Mureșan despre decizia crucială a Curții de Justiție a UE: Regulamentul…

Sursa foto: Pixabay

Siegfried Mureșan despre decizia crucială a Curții de Justiție a UE: Regulamentul are rolul de a apăra banii oamenilor cinstiți de politicienii corupți care vor să încalce statul de drept

Europarlamentarul Siegfried Mureșan arată că decizia de miercuri a Curții de Justiție a UE, care a respins acțiunile formulate de Ungaria și Polonia împotriva mecanismului ce condiționează fondurile europene de respectarea statului de drept, este una corectă. ”Fondurile europene trebuie să meargă către oamenii care au nevoie, nu în buzunarele oligarhilor și ale politicienilor corupți”, spune Mureșan într-un comunicat.

”Decizia de astăzi a Curții de Justiție a UE de a nu anula regulamentul privind corelarea fondurilor europene de statul de drept este un deznodământ firesc. Curtea a trebuit să se pronunțe cu privire la cererea Ungariei și Poloniei de a anula acest regulament. Acesta a fost ultimul pas. Condiționalitatea este in vigoare și de acum se va aplica împotriva tuturor celor care atacă statul de drept. Regulamentul are rolul de a apăra banii oamenilor cinstiți de politicienii corupți care vor să încalce statul de drept”, mai spune Mureșan.

El cere Comisiei Europene să nu mai amâne declanșarea mecanismului și să să înceapă să aplice efectiv regulamentul dacă a evaluat că există posibile cazuri de încălcare a statului de drept în țările membre UE.

Context. Curtea de Justiție a Uniunii Europene anunță, într-un comunicat, că a respins, miercuri, acțiunile formulate de Ungaria și de Polonia împotriva mecanismului de condiționalitate care face ca beneficiul finanțărilor din bugetul Uniunii să depindă de respectarea de către statele membre a principiilor statului de drept

CJUE constată că acest mecanism a fost adoptat pe un temei juridic adecvat, este compatibil cu procedura prevăzută la articolul 7 TUE și respectă în special limitele competențelor atribuite Uniunii, precum și principiul securității juridice.

Intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar încă neutilizat vreodată, noul regulament stabileşte un mecanism general de ‘condiţionalitate’ pentru protecţia bugetului Uniunii Europene în cazul unei încălcări a principiilor statului de drept în statele membre (absenţa independenţei justiţiei, corupţie ş.a.), ce afectează sau riscă să afecteze bugetul Uniunii.

Regulamentul permite ca, la cererea Comisiei Europene, Consiliul să adopte, printre altele, măsuri precum suspendarea plăţilor care trebuie realizate din bugetul Uniunii sau suspendarea aprobării unuia sau a multor programe finanţate din acest buget.

Sursa foto: Pixabay/ geralt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Siegfried Mureșan e un papagal coclit si lingator de dosuri neo-marxiste la Bruxelles.

  2. Asa i-o fi zis Dumnezeul UE sa zica. Ca asta e in legatura cu dumnezeii acestei lumi, dupa cum singus a dezvaluit 🙂
    Doamne, pe ce maini ne-ai lasat???

    • Ești postac rus anti-UE, oamenii normali nu sunt deranjați de aplicarea legii.

    • Asta nu e lege, e o hotarare judecatoreasca data de o schleahta cel putin indoielnica numita CJUE. Cine-s judecatorii care au hotarat asta? Cu nume, prenume si tara de provenienta?
      Si da, sunt anti UE dupa cum arata ea astazi. Nu degeaba a iesit Marea Britanie, nu degeaba si Elvetia denunta tratatele cu aceasta „uniune”. Dar ce sa ceri de acolo de unde nu e! Vom vedea ce se va intampla in viitor.

    • Consulta lista de mai jos domnu’ doctor, ca sa vezi cine sunt judecatorii ! Tu ce competente ai ca sa poti afirma ca judecatorii din CJUE sunt o sleahta indoielnica ?
      https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7026/ro/

    • Si care camera a dat verdictul? Sau toti la gramada?
      Si cine i-a ales pe acesti judecatori? Oare nu tot puterea politica din tarile lor?
      Nu e in ordine!

    • Si treceți la pușcărie, bandiților PCR-USL !

  3. bunul samaritean 16/02/2022 At 15:31
    Your comment is awaiting moderation

    De exceptie este , fara nici o urma de indoiala , maestria cu care Uniunea Europeana aduce incet ,incet , fara de graba , toate Natiunile ce au semnat Tratul de Aderare la UE ,la ceea ce noi numim astazi controlul eficient al cheltuirii banului public si ne este foarte clar cum in viitorul imediat aceasta formula ,ce impiedica furtul ,va fi avansata si in cazul fondurilor obtinute de catre statele membre in interiorul lor .Deexceptie este si pozitionarea CJUE ce ofera Judecatorilor de Instanta puterea absoluta (ei nu pot fi pedepsiti de nimeni ) in deciziile luate conform dreptului UE ce prevaleaza astfel in fata deciziilor , fie ele si ale Curtilor Constitutionale statale ,ale caror decizii se supun dreptului UE si daca ele sunt neconforme Instanta nu este obligata sa tina seama de aceste decizii .In alta ordine de idei UE nu se grabeste si aici isi impune cu blindete valoarea deciziei ce aduce in tarile de la granita Uniunii forte armate , implicind toate tarile membre .Politica pacifista a Frantei si Germaniei este de o exceptionala valoare internationala si bunastarea creata de catre UE, membrilor ei ,este dorita de foarte multa lume ce incerca acum sa construiasca astfel de Uniunii in intreaga omenire .Granitele incep sa fie bine pazite , furtul incepe si el sa nu mai poata fi atit de mare ca pina acum , deciziile juridice devin aproape in intregime forta UE si valorile democratice isi impun vointa in fata „ iliberalilor de carton ”ce doreau sa poata folosi banii in scopuri politice personale .In citiva ani putem asista la federalizarea totala a Uniunii .Drumul este bun si cei care se impotrivesc vor disparea , pe rind , din viata politica Europeana .Acum nu mai poti ascunde banii . Vestitul „cotet al ciinelui” unde erau ascunsi banii furati , nu mai este de actualitate .

  4. Pe mana pr. tilor din Nibelungen.

  5. Doctore, vrei să ieșim din NATO și UE ca să ne mângâie mos-tu putin pe ceafă ? Puneți-va pofta n cui, trolli libidinoși.

    • Nu vreau sa iesim din UE (din Nato, da, ca sa fim nealiniati ca Austria, Finlanda, Suedia, Elvetia, s.a.). Dar tare mi-ar placea sa fim tratati ca egali intr-un club in care am intrat. Sa nu mai vina tot felul de ambasadori sau soferii acestora sa ne spuna ce si cum sa facem. Asta as vrea, daca nu-i prea mult!!!

    • Elvetia nici macar nu e in UE iar la tine egalitate inseamna sa poti fura in voie. Totusi, sunt curios, care ar fi motivul pentru care vrei sa iesim din NATO? Intreb sa mai radem si noi pe aici de ineptiile voastre.

  6. Stai liniștit nea ‘Mureșan, Curtea Anticonstituțională a României va invalida hotărârea. La noi trebuie păstrat mediu propice jafului din ban public. Pentru asta e o simbioză între marile partide – CC și CSM care lucrează la acest scop comun.