G4Media.ro

Șeful Poștei: Nu vorbim de disponibilizarea factorilor poștali, ci exclusiv din zona…

Sursa Romana: Facebook

Șeful Poștei: Nu vorbim de disponibilizarea factorilor poștali, ci exclusiv din zona personalului TESA/ Ministrul Digitalizării anunța transformarea poștașilor concediați în asistenți comunitari

Disponibilizarea personalului Poştei Române din zona administrativă şi de conducere nu va avea loc mai devreme de luna iulie a acestui an, iar cele 300 de persoane vizate până în prezent de această măsură nu fac parte din zona operaţională, a declarat, joi, directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, într-o conferinţă de presă.

  • Context. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, marți, la Antena 3, că în Poșta Română sunt angajați foarte mulți factori poștali, iar odată cu degitalizarea și îmbunătățirea serviciilor aceștia ar trebui pregătiți pentru „altceva”. Ministrul USR PLUS spune că factori poștali ar putea deveni asistenți comunitari, existând deja un proiect în acest sens. (Detalii aici)

„Personalul TESA din Poşta Română reprezintă 1.785 de persoane, iar 143 personal de conducere. Vreau să subliniez şi să fie foarte clar, să nu existe semne de întrebare: nu vorbim de disponibilizări din zona de operaţional, nu vorbim de disponibilizarea factorilor poştali, agenţilor poştali, diriginţilor, oficiantelor din oficiile poştale, ci vorbim exclusiv de zona aceasta a personalului din TESA”, a precizat Georgescu.

El susţine că procesul de restructurare a numărului de angajaţi din Poşta Română vine ca o componentă a planului de reformă, nefiind o măsură luată în 2021 ca urmare a unei situaţii particulare, ci face parte tocmai din procesul de reforma inclus în planul de dezvoltare al companiei prin această componentă de eficientizare a resursei umane.

  • „Vorbim în momentul de faţă de o analiză pe care o realizează colegii din zona administrativă atât la nivel central cât şi la nivel teritorial, la cele 8 sucursale regionale şi 42 de oficii judeţene de poştă. În urma unei prime analize am identificat faptul că urmare a proceselor de investiţii pe care le-am demarat şi implementat sau urmează să le implementăm, a modificării profilului de business al Poştei trebuie să ne eficientizăm şi din această perspectivă, iar cifra la care am ajuns în momentul de faţă este o cifră care vizează următoarele categorii punctuale: 21% din zona administraţiei centrale şi 13% din zona administraţiei de la nivel teritorial şi regional. În cifre absolute înseamnă 16% din zona personalului administrativ şi de conducere, asta presupune totodată comasarea sau desfiinţarea anumitor poziţii de conducere din cadrul companiei Posta Române, iar în cifre absolute vorbim de aproximativ 300 de oameni care sunt vizaţi de această măsură”, a explicat Georgescu.

Potrivit sursei citate, acest proces are la bază câteva elemente esenţiale, respectiv eficienţa în cadrul companiei, competenţa şi profesionalismul acestor oameni astfel încât „să se pună cu adevărat în valoare toată resursa umană din zona administrativă pentru binele companiei”.

Întrebat când va deveni operaţională disponibilizarea acestor angajaţi, şeful Poştei Române a precizat că numai după ce se parcurg toate etapele prevăzute de Codul muncii care vizează o concediere colectivă, în mod cert nu mai devreme de luna iulie.

  • „Procedura de disponibilizare a personalului Poştei Române poate deveni operaţională numai după ce se parcurg toate etapele prevăzute de Codul muncii care vizează o concediere colectivă. Nu vorbim de un orizont de timp mai rapid de luna iulie a anului 2021. Atunci putem să vorbim, unu, despre finalizarea analizei referitoare la numărul de posturi, comasări de posturi, eficientizare de poziţii în cadrul TESA, doi, vorbim de testarea şi evaluarea oamenilor care vor face parte de zona aceasta de plecări din Poşta Română, trei, începe dialogul cu partenerul de dialog social, sindicatul, şi patru, mergem în CA prezentăm ce a emanat ca urmare a discuţiilor interne plus sindicate, cinci, mergem mai departe cu informare către acţionarul majoritar, după care începe procedura pe Codul muncii propriu-zisă care durează aproximativ 60 de zile pentru o concediere colectivă, care înseamnă inclusiv dialog cu ANOFM. Deci este un proces care mai durează. Vreau să transmit pe această cale un mesaj clar către toţi angajaţii TESA din Poşta Română şi anume faptul că toţi oamenii care sunt serioşi, profesionişti, care au pus umărul la dezvoltarea acestei companii, inclusiv într-un an foarte complicat ca 2020 şi în anii următori au un loc sigur în Poşta Română, pentru că apreciem oamenii de valoare”, a explicat directorul general al Poştei Române.

Poşta Română a obţinut o cifră de afaceri de 1,37 miliarde de lei în 2020, iar în 2021 conducerea companiei estimează că va depăşi bariera de 1,4 miliarde de lei. În 2020, Poşta a obţinut un venit brut de 34 milioane de lei, iar către statul român a plătit 500 de milioane de lei taxe şi impozite.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990 şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română este deţinută de statul român, în proporţie de 93,52%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 6,48%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, fiind cel mai mare angajator – peste 24.000 de angajaţi, cu 5.500 de oficii poştale/ghişee/agenţii poştale, iar peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile sale şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. vorbeam cu cineva de la posta si se plangea de lipsa de personal operational la ghiseu.
    sunt oficii centrale unde functioneaza doar 1-2 ghisee din cauza lipsei de personal.
    cozile sunt pe masura.
    probabil ca numarul de sefi este aproximativ egal cu cei care chiar lucreaza.
    de acolo trebuie redus cat mai mult.

  2. Factoru poștal digitalizat, acest cyborg frate cu schwarzenegger-ul strămoșesc, o să care o geanta digitalizată de 50 de kile prevăzută cu transponder, o să fie dotat cu teleporter de ultimă generație fabricat la găești, o să aibă chip cu google playstore direct in adn injectat la matei balsch research center, și GPS cu hiperlocalizare pentru munții apuseni, ca să se rătăcească precum Adrian Iovan cu aeroplanu sunând la 112 complet d’ampulea

    Deci: Prepare to die, madărfakărilor.

  3. Nu ma mai mir ca unul spune una, iar altul altape acelasi subiect!
    La Catu e si mai si: azi spune una, peste cateva zile spune cu totul altceva pe ACELASI subiect!
    El azi a spus tantos nevoie mare ca vrea ELIMINAREA Sporurilor nesimtite, iar peste 1 saptamana, la presiunea PN,L a spus spune fara jena ca nici vorba depsre Eliminarea Sporurilor si Scaderea VENITURILOR odata cu Legea noua a salarizarii si cu Modificarile la Sporuri!
    Chiar azi a reiterat: bugetarii sa stea linsititi, Veniturile lor nu vor scadea!!!
    Asa vor arata maretele reforme: azi Minsitrul spune una, poimaine alt sef spune alta, pe acelasi subiect!
    Hai cu reformele, Catule!!
    „Premierul Florin Cîțu SFIDEAZĂ PROTESTATARII: Eu nu văd care e problema.
    25/02/2021
    Premierul Florin Cîțu sfidează protestatarii. Cîțu spune că nu înțelege de ce sindicatele au decis să iasă în stradă, în condițiile în care în 2021 se păstrează același nivel de salarizare ca în 2020, deși, spune premierul, România traversează cea mai cumplită criză economică din ultimii 100 de ani.
    „Cred că este încearcă să susțină angajații, dar mesajule este același. În 2020 când în România e cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, sectorul public a primit CRESTEREA Salarială normală. Anul acesta NU e nimeni dat afară, primesc ACELEASI Salarii și Sporuri ca în 2020. Eu nu văd nicio problemă. Ar trebui să ne gândim că în ultimii 30 de ani liderii de sindicat sunt aceiași și ar trebui să vedem cum ajung acolo”, a declarat Florin Cîțu.

    Rusine, Catule, esti un ipocrit, in August 2019 ii atacai pe bugetari ca sunt „privilegiatii societatii si ca cei din diaspoara si mediul privat muncesc ca bugetarii sa traiasca bine”, iar azi le MENTII TOATE Privilegiile acelorasi bugetari, rusine!!

    • Muncești pe mini pe economie asa-i Liliana?
      Ești foarte frustrata asa de felul tău.Daca ești asa capabila de ce nu ii spui la patronul tău sa îți crească salariul? SAU SA PLECI LA UN LOC DE MUNCA CONFORM COMPETENTELOR TALE FOARTE INALTE.

    • @Bybby: Ca sa termini cu trancanelele cand comentez la articole despre privilegiile BUGETARILOR(!!): sunt la peniie de cativa ani si am o pensie foarte buna!!!
      Lasa vrajeleile, in scurt timp favorurile bugetarimii vor inceta, NU e OK ca o Romanie intreaga sa MUNCEASCA doar ca bugetarii sa traiasca bine!
      STII cine a spus asta?!
      Actualul Premier de paie de foc, dl Florin Vasilica Catu, ia uite ce ataca bugetarimea in August 2019 cand era senator PNl si in Opozitie:
      DIGI 24: ” Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale. 21.08.2019.
      Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
      „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
      Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
      „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
      „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.”

      Cat de ipocrit e acest Vasilica Florinica Catu daca in August 2019 spunea asa ceva, iar acum, ajuns la osul de ros, ii tine strans in brate pe bugetari CU TOATE Privilegiile?!
      Vasica asta Catu va disparea din politica curand, mai ceva ca Dancila, tineti minte!!!

  4. La cati suntem noi la bloc ofiteri, cadre, ISU, informatori, cei doi securist din start din fiecare bloc, politisti si din justitie etc. Suntem mai multi militari sau din sistem decat civili daca numaram si pensionarii si acoperitii din politica si justitie. Lol cam 2/3 + plus ceferistii. Restul sunt chiriasi sau apartamente goale si cativa locatari mai batrani care au mai ramas de pe vremea epocii de aur. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Saracul de postas amarat, si el tot pensionar, tovaras de-al nostru, asa mai amarat si limitat, chiar mi-ar fi mila de el, daca mai eram vulnerabil la asemenea iluzii numite sentimente.
    La posta stau 2-3 la ghiseu, postasii sunt pe teren, au destula treaba, problema e exact la trantorii/”doamnele” de la tesa care stau 3-4 in spate si nu sunt nici diriginte si nici nu muncesc.