G4Media.ro

Șeful ANAF: Tot la două luni arestez doi – trei, pentru că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Șeful ANAF: Tot la două luni arestez doi – trei, pentru că iau şpagă în continuare. Nu înţeleg că trebuie să se oprească/ Cum îi prindem cum îi executăm. Este ruşinos. Şi eu văd că peste două zile, iar vor fi doi săltaţi, dar nu am ce fac

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, susţine că angajaţii mai puţin oneşti, care iau „şpagă în continuare” aruncă o anatemă asupra unei întregi instituţii, iar aceştia trebuie eliminaţi pe rând, transmite Agerpres.

„Sunt aproximativ 20.000 de angajaţi. Poate că sunt şi mai mulţi. Este o armată de oameni. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin buni. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin oneşti. Nu ai cum să nu ai şi oameni mai puţin implicaţi şi cu care din păcate se loveşte un contribuabil în cazul meu sau cineva şi care prin atitudinea unei singure persoane poate să arunce o anatemă asupra unei întregi instituţii.

Cum la fel, şi eu recunosc, tot la două luni arestez doi – trei, pentru că iau şpagă în continuare. Nu înţeleg că trebuie să se oprească. (…) Colaborăm cu toate instituţiile abilitate, trebuie să îi eliminăm pe rând. Cum îi prindem cum îi executăm. Este ruşinos. Şi eu văd că peste două zile, iar vor fi doi săltaţi, dar nu am ce face”, a spus Lucian Heiuş, la conferinţa „Navigating the Digital Frontier: Entrepreneurship, Politics, and Strategy”.

De asemenea, acesta a afirmat că educaţia financiară joacă un rol important, mai ales că 20% din încasările lunare se fac „cu plăsuţa”, deşi agenţii pot face plăţi în cont.

„Încă merge agentul economic sau persoana fizică autorizată cu banii într-o plăsuţă şi îi depune la Trezorerie. 20% în condiţiile în care discutăm să zicem de o medie lunară de încasări de 32 de miliarde de lei. 20% la 32 de miliarde de lei înseamnă aproape un miliard şi jumătate de euro, rotund, dacă nu mai mult, care se plăteşte încă de agenţii economici cash în condiţiile în care de cel puţin 7 – 8 ani poţi să plăteşti prin cont bancar. Am introdus, eram eu director la Timişoara, eram prima trezorerie care a pus POS la fiecare ghişeu”, a mai spus şeful Fiscului, Lucian Heiuş.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pai dacă nu există transparentă in această activitate de control fiscal,fara a afecta,evident, caracterul sau inopinat,ispita la șpagă există.Si cu cat controalele sunt mai mult dirijate politic,cu atat si această ispită este mai mare.Apropo,mai circula sintagma printre inspectori;”acolo am intrare;dincolo nu am intrare”. Pe retelele sociale,de ex., se vorbeste,cu cele mai mici detalii,despre cele aproape o mie de contracte cu statul ale clanului Ciolacu,in Buzau.S-a facut vreun control la ele,sau ANAF-ul „acolo nu are intrare”?Sau face de formă?

  2. Pai se fac controale doar la amarasteni… decat sa plateasca o amenda imensa, mai bine o spaga decenta… conform cu legea lui ohm: sunt om cu tine, fii om cu mine…

  3. Oare tov felix o fi achitat cele 60 de milioane datorate statului roman, care la facut om… de afaceri încă de pe vremea socialismului multilateral dezvoltat?

  4. Aveti ce sa faceti: sa cereti o lege in care angajatii ANAF sa plateasca o amenda penala incepand cu zeci de mii de euro, interdictie de a lucra in sistemul de stat si peste o anumita valoare si ceva zile de racoare, dar dublu fata de normalul pedepsei. Acest lucru trebuei sa fie valabil pentru TOTI angajatii statului indiferent de institutie.