G4Media.ro

San Francisco, primul oraş din SUA care interzice vânzarea ţigărilor electronice

San Francisco, primul oraş din SUA care interzice vânzarea ţigărilor electronice

San Francisco a devenit primul oraş din Statele Unite care interzice vânzarea ţigărilor electronice, până când efectele acestora asupra sănătăţii consumatorilor vor fi clare, informează BBC, preluat de Agerpres.

Oficialii au votat marţi interzicerea comercializării ţigărilor electronice în magazine şi a livrărilor acestora la adrese din oraş de către magazinele online. Oraşul californian este sediul companiei JUUL Labs, cel mai popular producător de ţigări electronice din SUA. Potrivit companiei, această măsură îi va împinge pe fumători înapoi spre ţigările clasice şi va duce la crearea „unei pieţe negre înfloritoare”.

Primarul din San Francisco, London Breed, are la dispoziţie 10 zile pentru a semna proiectul şi a dat asigurări că îl va parafa. Legea va intra în vigoare la 7 luni după data semnării, însă au apărut informaţii, potrivit cărora firmele ar putea ataca legea în justiţie.

Activiştii anti-vaping susţin că firmele vizează în mod intenţionat persoanele tinere, oferindu-le produse cu arome. Criticii susţin că este nevoie, nu doar de un studiu mai ştiinţific asupra impactului ţigărilor electronice asupra sănătăţii, ci şi că utilizarea lor i-ar putea încuraja pe tineri să treacă la ţigările tradiţionale.

La începutul acestui an, Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), organismul care reglementează acest domeniu, a dat publicităţii un ghid care impune companiilor care produc ţigări electronice ca până în 2021 să îşi evalueze produsele. Un termen limită a fost stabilit iniţial pentru august 2018, însă FDA a declarat ulterior că este nevoie de mai mult timp pentru această evaluare.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), numărul adolescenţilor americani care au recunoscut că utilizează produse cu nicotină a crescut cu circa 36% anul trecut, un fapt atribuit unei creşteri a utilizării ţigărilor electronice. Sub auspiciile legii federale, vârsta minimă pentru a cumpăra produse din tutun este de 18 ani, însă în California şi în alte state, aceasta a fost stabilită la 21 de ani.

Image by Lindsay Fox from Pixabay 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai dupa ce s-au fript cu SIDA ,acum sufla si-n fum de tigara fake ….

  2. Nu stim daca-s nocive, dar le interzicem pentru ca suntem progresisti si ne ocupa cu interzisul.

  3. Lia si Luk ce-ati fumat dragilor? Evident ca tigarile electronice sunt la fel de daunatoare ca tigarile. Solutie cu nicotina vaporizata si inhalata? Hellooo… Ca idee: o inhalare dintr-o narghilea are aceasi cantitate de nicotina si agenti specifici tutunului ca 1/4 dintr-un pachet de tigari. Oare o inhalare dintr-o substanta care contine si nicotina si n chimicale si aditivi, nedeclarati, pentru ca nefiind reglementate, producatorii nu sunt obligati sa declare ingrediente si efecte, ce efect credeti ca are?
    Si @Lia, nu te cred ceva geniu ascuns, dar rogu-te, nu fa comentarii idioate despre o drama sociala cum este epidemia HIV din anii 80-90. Apropo, tuto, HIV este virusul la care faci referire, SIDA este un sindrom al imunodeficientei.

    • Ce vorbesti,”geniule dovedit”,asa-i ca ai trait vremurile alea,de-aia dai din gura cu atata suficienta?De ce jignesti aiurea comentatorii,ti-am cerut replica?Te bagi singura in seama,de parca nu stim ce inseamna HIV si ce e SIDA!Nici nu am jignit si nici nu am pretentia ca sunt geniu ,daca nu-ti convine ,mai bine nu citi ,decat sa raspunzi cu jigniri gratuite,desteptaciunea pamantului!