G4Media.ro

Salariul mediu brut din Învățământ, comparație cu salariile din sectorul bugetar și…

sursa foto: Pexels.com

Salariul mediu brut din Învățământ, comparație cu salariile din sectorul bugetar și cu cele din toată economia. Media salarială pe primele 11 luni din 2019 în Educație, 86% din media anuală de la stat

Salariul mediu brut din domeniul Învățământ este pe locul al treilea în topul domeniilor din sectorul bugetar și pe locul 9 în topul salariilor medii brute din economie, potrivit datelor Institutului Național de Statistică analizate de Edupedu.ro. În primele 11 luni ale anului 2019, salariul mediu brut în domeniul Învățământ a fost de 5.655 de lei, cu 921 de lei mai mic decât salariul mediu estimat pentru anul 2019 în întreg sectorul bugetar de către Comisia Națională de Prognoză. Diferența procentuală între media sectorului bugetar și media din învățământ este de 16,29%, iar salariul din Învățământ reprezintă 86% din media pe întreg sectorul bugetar.

Potrivit ministerului Finanțelor în subordinea ministerului Educației sunt 287.217 angajați. În clasamentul domeniilor din sectorul bugetar salariile medii brute din Învățământ sunt pe locul al treilea din patru posible. În clasamentul domeniilor din toată economia, Învâțământul este clasat pe locul al nouălea din 18 domenii, fiind astfel la jumătatea clasamentului. Salariul mediu brut pe economie este de 5.037, cu peste 600 de lei mai mic față de media din Învățământ.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pamflet
    Salariul in invatamant este enorm daca ne uitam la nivelul de educatie al elevilor.
    In mod normql, profesorii ar trebui sa nu primeasca deloc salarii, avand in vedere rwzultatele ,,muncii” lor.
    Adica zero

    • Nu e ca şi cum poporul a votat pentru educaţie, a votat în principal pentru bani nemunciţi şi lene.

    • Educatia porneste de acasa, de la parinti in primul rand. Nu degeaba se spune despre cei 7 ani de acasa. Scoala nu poate face mare lucru atunci cand un copil needucat, este incurajat in comportamentul sau asocial de catre parinti, la fel de needucati sau care lucreaza zi lumina sau, mai rau, sunt plecati la lucru in strainatate si lasa copilul in grija altora. Constrngerea scolii este aproape zero. Toti trec clasa daca vin din cand in cand la ore. Despre invatat nici vorba, deoarece copiii proveniti din mediul aratat mai inainte nu sunt interesati deloc de acest lucru. Vin doar pentru bursa, ceilalti vin si rar. cand sunt in liceu deja observa ca cei cu facultate, in cele mai multe cazuri presteaza munca sub calificare si atitudinea lor ramane aceeasi, adica nu are rost sa inveti, mergi la liceu ca asa vor parintii. Vina profesorilor este incomparabil mai mica decat vina parintilor.

    • ABC, asta se intampla cand urasti scoala: ajungi un neispravit!

  2. FALS, articol extrem de prost sau mincinos. eventual un clasament la venituri finale. alea care includ toate sporurile si atunci apare realitatea.invatamantul e pe ultimul loc. si un exemplu de pensie, director invatamant pensie 2000 si plutonier jandarmerie fara o zi de mers in vreo interventie pensie 3300.

  3. Apropo de vina familiei : ieri, in prima zi de scoala, am avut ocazia sa stau de vorba cu un elev de clasa I despre vacanta care tocmai se incheiase.
    Intrebarea mea a fost : „care e cea mai frumoasa amintire din aceasta vacanta ? ”
    Răspunsul a făcut referire la vizionarea filmului 5gang !!!
    Claaar : invatatoarea e de vina !!! Sa i se taie capul !

  4. Ii includeti si pe profesorii universitari, sa iasa media cat mai mare. Si mai luati si brutul. Aproximativ 2.000 de lei are un profesor, sau invatator incepator, cu facultate, master, etc., cu 35 de copii in clasa. Cum vreti ca cei mai buni absolventi sa aleaga meseria de profesor, daca nu sunt platiti decent?