G4Media.ro

Rusia avertizează că barilul de petrol poate sări de 300 de dolari…

Sursa foto: Pexels

Rusia avertizează că barilul de petrol poate sări de 300 de dolari dacă SUA și Europa impun un embargou

Preţurile la petrol ar putea trece de 300 de dolari barilul în cazul în care Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană interzic importurile de petrol din Rusia, a afirmat luni vicepremierul rus şi ministrul energiei Aleksandr Novak, relatează Agerpres, conform Reuters.

„Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecinţe catastrofale pentru piaţa globală”, a spus Novak, într-o declaraţie video difuzată la televiziunea de stat.

„Creşterea preţurilor riscă să fie imprevizibilă. Ar putea ajunge la 300 de dolari per baril, dacă nu mai mult”, a adăugat oficialul rus.

În contextul agravării războiului din Ucraina, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei. Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenţi deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul şi gazele naturale ruseşti.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

  1. Asa, si? Mergem doar la vale cu bemveu’…

  2. Si ce ??? Suntem dispusi la orice sacrificiu ca sa-l zdrobim pe cracanatul din Kremlin .Poate sa ajunga si la 1000$ ,mergem cu bicicleta daca nu vrem sa vina muscalii iarasi peste noi.

    Au disparut trolii dupa ce le-au scazut rubla :)) Lasa ca va dau eu vodka.

    #Rezistam

  3. lasa bre` dictatore, nu te mai plange ca nu mai cumparam petrol de la tine, tu vezi ce faci cu armata aia ca jumate e macelarita, jumate fuge!

  4. Cand cineva ajunge sa debiteze prostii, iti dai seama cat e de disperat.

  5. Traducere: daca nu ne mai cumparati nici macar petrolul, chiar ne ca.cam pe noi, ca oricum altceva nu mai producem…

  6. Nu înțeleg, dacă cumpăr acum 10 barili la 120 dolari barilul și-l vând la 300, am câștigat vreo 2000 de dolari.

    • Mai bine cumperi monede de aur si de argint. Sunt mai usor de depozitat. Daca vrei sa treci vreo granita le pui in traista si ai plecat.

  7. Asta minte cum respira. În primul rand, asta ar însemna mai mult de dublare a prețului iar Rusia nu are nici măcar 15 la suta din petrolul global vândut zilnic. Practic, matematic vorbind, un deficit de 15 la suta care poate fi compensat în mare măsură pentru ca exista capacitate de extracție mult mai mare, nu poate duce prețul de 2.5 ori în sus. Maxim îl duce la 150 175, ceea ce e ok, prefer sa plătesc 9 10 lei litrul și 20 la suta în plus la restul cheltuielilor dar sa știu ca Rusia e o ruina și devine o tara redundanta.

  8. Rusia numai să amenințe știe.

  9. Cred ca nu intelegeti situatia, SUA si Europa in timp ce pregateau sanctiuni au avertezit Rusia sa nu foloseasca exportul de petrol si gaz ca unealta de razboi. Cel care e mai vulnerabil in tranzactia asta este cel care are nevoie de resurse pentru economie, nu cel care vinde resursele.

    • Ha ha ha! Poftă bună la gaz și petrol. Atm-urile vor da gaz și petrol la pet în Rusia. Care mai are job….

    • Si Rusia are nevoie de veniturile rezultate in urma tranzactionarii resurselor ei si nu se poate dispensa de piata din Europa asa usor.
      Deci e cu dus si intors pt toata lumea.
      Europa alimenteaza Ucraina cu armament si rusul nu taie exporturile din „onoarea” lui legendara ? Sa fim seriosi.
      Depinde acum cine isi gaseste alternativa mai repede si acceptabila dpdv al costurilor….furnizor, respectiv client.
      Sau isi arata motanul reciproc, ceea ce banuiesc ca e.
      Treaba cu 300 barilul e stilul rusului de a trata cu pistolul pe masa si la extreme.
      Nu are atat de mare pondere in piata mondiala incat sa justifice cifra.

    • si banii sunt o resursa. rusia pierde la greu bani in razboi si cu masurile luate contra lor. deci santajul asta nu mai tine. ne putem descurca si fara ei.

    • Exporturile energetice sunt 45% din economia Rusiei.

  10. 1$ = 70 ruble acum 1 luna azi a testat la 150 ruble.
    Dintr-o data banii rusilor s-au devalorizat la jumatate.
    Acopera arabii cererea de petrol imediat, voi oricum nu puteti sa incasati, va plimbati cu vapoarele pline dar nu vi le descarca nimeni.
    Deabia acum incepeti sa simtiti razboiul.

  11. Astia sunt foarte agitati de cateva zile. Renuntarea la Pornhub se vede ca e catastrofala.

  12. O să mâncați buruieni și o să beți petrol de 300 de dolari barilu, barosanilor!

  13. @Adrian Categoric au nevoie de venituri, dar impactul economic e mult in defavoarea vestului, probabil asa se explica de ce se duc pe la Venezuela, incearca sa gaseasca alternative la dependenta economiilor de resursele astea. Ai 2 solutii: gasesti alti furnizori sau produci singur (vezi discutiile despre contruit centrale nucleare, grabit procesul de tranzitie la verde sau redeschis centrale pe carbuni).
    Daca ar lua masura acum are dreptate, probabil ar ajunge pe la pretul ala.

    • Categoric treaba e complicata.
      Sunt atat de multe produse pe piata la a caror producere e nevoie de petrol si a derivatelor lui, incat e greu de estimat cine si-o ia in freza mai rau. De la benzina pana la hainele de pe noi.
      Culmea e ca rusul exporta, apoi Europa produce anumite articole si le exporta mai departe, inclusiv in Rusia, care are nevoie de ele.
      Complicat pt toti. Se pare ca nimeni nu s-a gandit la un plan B in caz ca Rusia devine beligeranta. Daca nu ma insel, e una din cele mai lungi perioade de pace din Europa din istoria recenta.

    • @Adrian Da, economiile sunt mult mai interconectate decat ne imaginam dar totul se bazeaza pana la urma pe o sursa de energie pentru productie. In prezent un procent mare este generat din gaz si petrol.
      Da, niciodata in istorie nu am avut nivelul asta de trai si un numar asa mic de conflicte pe planeta. Legat de plan B nu cred ca au avut timp si cred ca se asteptau sa intre doar in donbas pana acum cateva luni. Sa treaca la verde era foarte politizat subiectul si era lent progresul, carbunii sunt cei mai poluanti si trebuiau inchise centralele, alea nucleare sunt oamenii speriati de ele si nu inteleg ca sunt de 1000x mai sigure acum decat cand au fost construite cele existente. De construit suficiente panouri si eoliene sau centrale noi, dureaza destul de mult.
      Mai greu sa decuplezi economia de o tara, mai ales una asa bogata in resurse naturale.

    • Rusia nu e atât de importantă pe cât ai vrea tu să fie.

  14. Si uite asa le da somn Chinei si UE cu pret mare la combustibil …SUA pot auporta cresterea pt ca litrul era 1usd pot suporta 2 usd lejer . Sa vedem UE si China ce fac pt ca in 2026 e prognozat 240 USD. Bicicleta va fi dubla la pret ….in 3 ani.

  15. Asa si? Sa fie iubiti, exista motoare electrice, cu hidrogen, cu ethanol, etc. Ne fac un serviciu, introducem mai rapid, tranzitia energetica.

  16. Am 3 biciclete abia astept sa se elibereze traficul. Nici in 2022 nu renuntam la influenta petrolului asupra inflatiei? Atunci cand?

  17. Acest razboi este un bun prilej pentru construirea unei noi Cortine de Fier (mult mai la Est), pentru redesenarea rutelor de aprovizionare cu materii prime si resurse si pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2. Se scumpesc resursele, invatam sa le folosim mai bine, mai lasam masina si in fata blocului, domolim consumerismul – planeta mai respira, putin. Acest razboi este o tragedie, fiindca mor si sufera oameni, dar este si o motivatie pentru cetateanul amortit de confort sa accepte mai usor unele schimbari.