G4Media.ro

Romsilva anunță venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi…

Romsilva anunță venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea fructelor de pădure, a trufelor şi plantelor medicinale / Din vânătoarea și valorificarea cărnii de vânat s-au obținut peste 5,06 milioane de lei

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului, informează Agerpres.

Astfel, din activităţile de vânătoare şi din valorificarea cărnii de vânat, a fost obţinută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, iar 969.550 de lei din vânzarea fazanilor vii. Valorificarea păstrăvilor de consum a generat până la finele lunii noiembrie venituri de 9,24 milioane de lei.

De asemenea, regia a încasat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale şi alţi 235.805 lei din cea a ciupercilor.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii, la Gherghiţa, Pişchia şi Ghimpaţi.

Anul trecut, RNP – Romsilva a obţinut venituri totale de 3,3 miliarde de lei, în creştere cu 17,9% faţă de bugetul aprobat pentru 2022, şi a consemnat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, cu 20% mai mare faţă indicatorii stabiliţi.

Profitul brut prognozat depăşeşte 500 de milioane de lei, de 10 ori mai mare faţă de prevederile din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022.

RNP administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Romsilva ia fructele de pădure, ursul nu are ce să mănânce, coboară în sate unde evident că Romsilva îl împușcă.
    Uite așa Romsilva împușcă doi dintr-o lovitură, iar noi rămânem și fără urși, și fără fructe de pădure.

  2. Hehehe,necunoscute îs căile Romsilva….Așa i toooaaată Românica!De la Nădlac la București si de la opincă la vlădică…Iar vlădica ce mi făcea?Huo hauristule,huo penelistule,huo pesedistule,sosocarule, etc…
    Ignoranța este sursa fericirii si fericiți permanent sint doar nebunii

  3. 1 milion de euro pentru a distruge fauna, impuscand cele mai valoroase exemplare. Asta da viziune!

  4. Ne bu ni e ! 5 milioane de euro câștigați pentru a nu mai avea: floră, faună, padure, turiști. Cu care poate am fi câștigat 1 miliard de euro pe an!

    • Când ai vizitat ultima oară pădurea ca sa vezi mistrețul și câmpia sa vezi potarnichea și fazanul?

  5. Daca faceti bani mai multi din fructe de padure decit din masacrul faunei, de ce nu va bateti sa cistigati piata, sa dezvoltati afacerea cu produse alimentare forestiere si sa opriti masacrul ursilor, fazanilor, pestilor. De ce nu creati o marca pentru aceste produse agricole forestiere, si veti face mai multi bani si mai buna imagine tarii. Lumea civilizata nu agreeaza distrugerea mediului, a animalelor salbatice, din ce in ce mai mult perceptia asupra naturii se schimba. Numai in Romania masacrul animalelor tine de mindria nationala. Ce se vede in foto chiar pune lumea pe ginduri. Romania ar putea sa relocheze pensionari bogati din occident, cum fac Spania, Portugalia, dar romanii ii alunga pe toti cu barbarii demne de epoca primitiva