G4Media.ro

Restaurantele să poată contracta școlile, propunere pentru noua lege făcută de Dragoș…

Foto: AVE

Restaurantele să poată contracta școlile, propunere pentru noua lege făcută de Dragoș Anastasiu, antreprenor și lider al alianței „O voce pentru Educație”: Gândiți-vă că apare o nuntă, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct. VIDEO

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, antreprenor în domeniul HoReCa și lider al alianței „O voce pentru Educație”, a solicitat introducerea în proiectul legii Educației, aflat în dezbatere publică, a posibilității ca restaurantele și hotelurile să poată contracta școlile, sau direct pe elevii acestora, pentru cazurile în care „apare o nuntă” și „ai nevoie de 20 de tineri” care să servească la mese, potrivit exemplului oferit de acesta.

Propunerea a fost făcută în cadrul unei dezbateri organizate de Coliția pentru Educație, despre ruta profesională în sistem tradițional și în sistem dual.

„Inclusiv posibilitatea de a avea contracte cu școala, pentru servicii pe care să le poată presta, gândiți-vă că apare o nuntă sau știu și eu ce apare, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct”, a declarat Dragoș Anastasiu.

Citește articolul integral și vezi video cu declarația pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Ai nevoie de nota mare sau nu vrei sa iei o nota mica, te duci sclav la cateva nunti in timpul tau liier din weekend si se rezolva. Si totul e legal. Asa o sa se intample in Romania. Abia asteapta unii directori si profesori din scoala sa mai castige niste bani de pe urma elevilor.

  2. Sa plateasca cat trebuie si se gasesc tineri pentru nunti!

  3. Daca tot vreti sa comentati de ce nu aveti rabdare sa ascultati si articolul initial? E vb de elevi de la licee tehnologice (cate mai sunt), care nu mai au unde sa faca practica si ajung dupa ce termina sa nu ii angajeze nimeni. Ideea „O voce pentru Educație” e buna in sine dar s-ar putea sa nu poata fi pusa in practica, ca de….

    • Una dintre cauzele prăbușirii liceele tehnologice este tocmai disprețul „antreprenorilor” români. Aceștia își bat joc de elevi, îi cataloghează a nu fi pregătiți, îi plătesc în bătaie de joc și în cele mai multe cazuri la negru. Prin urmare, prima opțiune a acestor elevi este emigrarea. Atunci când vor fi plătiți și respectați vor avea și forță de muncă.

    • @Iulian – proletarule. Nu ii catalogheaza nimeni demonstreaza ei. Sa te uiti de curiozitate cate locuri pentru strungari sunt anual si cate la multele facultati de drept. Si tu ai terminat dreptul nu? si lucrezi la negru, Sau asa ai auzit tu? Ti-a zis Ciolacu?
      singura cauza este ca nu mai avem industrie. Daca tu crezi ca un ospatar e prost platit…. sa emigreze. Se duce la carat moloz, si se intoarce specialist in constructii. Ospatarii traiesc din bacsis nu din salariu. dar daca sta pe facebook si iti da cu farfuria in cap……

  4. „O voce pentru bani”, sau „O voce pentru forță de muncă ieftină”. Toate instituțiile țării au devenit mașini de făcut bani, fără principii, fără conștiință.

  5. In Romania nu exista aceasta cultura, a elevului care isi castiga banul de buzunar.

  6. Antreprenori români au un caracter infect. Acum au pus ochii pe elevi sa vina sa le facă avere. Bine a făcut guvernul cu munca parte time. Asa sunt învățați Antreprenori la negru sau cu jumătate de norma sa evazeze statul și sa nu plătescă angajați.

  7. Sa speram ca acuma nu vor prosti neplatiti dupa ce au desfintat munca part-time care loveste in excat in ce cer ei.

  8. Nu înțeleg de ce cei care urăsc antreprenorii români nu fac ei afaceri de succes in care atitudinea față de angajați să fie alta! Serios, dacă adun toate văicărelile la adresa antreprenorilor din ultimul an si le fac afaceri am avea PIB-ul UK si ar fi dispărut și antreprenorii aceia infecți!
    Multă, multă ipocrizie, hoție, invidie in acest popor! 😏

  9. La mintea lui Dragoş Anastasiu, educaţia elevilor se poate face strigând cadourile la nunţi.

  10. Sau cine stie ce apare …

  11. Cum vrei sa capeti experienta daca nu lucrezi practic? Numai din ce ti s-a desenat pe tabla cand tu zburdai pe feisbuc?
    Pe vremuri intreprinderile erau obligate sa primeasca elevi de la scolile profesionale pentru practica. Cum se facea? Bine-rau, e alta discutie, dar aveai ocazia sa pui mana sa faci ceva. Depindea si de tine daca invatai ceva din asta sau trageai chiulu’.
    Acum, daca cineva e dispus sa dea si ceva bani pentru ca tu sa faci practica (asta inseamna si ca e dispus sa accepte ca mai spargi o farfurie fara sa fii pus la plata, daca nu ai facut-o cu intentie) e „antreprenor infect” – inainte se zicea „exploatator”.
    Comunismul n-a murit, numa’… un pic s-a mai vopsit.