G4Media.ro

Războiul ministrului Educației cu profesorii și tăcerea în fața politicului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Abramburel ar trebui să nu mai apară în viitorul guvern.

  2. Are dreptate domnul ministru. Profesorii vin la școală ca să găsească clienți pentru meditații sau pentru afterschool. E plină țara de analfabeti functional, iar asta nu e boala din naștere. Dau multe teme, ca sa demonstreze ca sunt severi. De fapt, șantajează. În plus, iau totul de-a gata de pe internet, nu concep ei nimic. Nu muncesc nici 4 ore pe zi la școală.

  3. Școala românească scoate culegători de sparanghel, care-și cumpără diplomele de absolvire cu banii pe care îi strâng în fondul clasei. Pe urmă spun ca occidentul e rău cu ei, ca nu-i tratează după merit!

  4. Are dreptate domnul ministru. Profesorii vin la școală ca să găsească clienți pentru meditații sau pentru afterschool. E plină țara de an.a.lfabeti functional, iar asta nu e bo.ala din naștere. Dau multe teme, ca sa demonstreze ca sunt severi. De fapt, șantajează. În plus, iau totul de-a gata de pe internet, nu concep ei nimic. Nu muncesc nici 4 ore pe zi la școală.

    • Ia fa-te tu profesor (daca e asa de usor) si arata tuturos cum se face profesia asta! 😛 PS. Nu sunt profesor, nu activez in domeniu, dar mi-am respectat intotdeauna profesorii, nu am facut meditatii cu ei si nu am considerat niciodata ca sunt niste profitori…

    • @NFilip Nu mă interesează profesia asta. Și eu am avut profesori minunați. Erau altă generație.

  5. Intr-un sistem bolnav si nefunctional, daca vine unu’ care vrea sa faca treaba e pus la zid imediat. E mult de lucru in educatia tarii si sa nu isi imagineze nimeni ca profesorii vor pune osul la munca de bunavoie. Ei isi vad interesul lor si ar vrea sa castige mult si sa faca putin…
    Pe Daniel David il vor manca de viu cei care „stiu” cum se face treaba in educatie. Din pacate…

  6. doamna de la sindicat, ce vreti sa ziceti cu „la webinarii, seminarii”? „la noi binarii, seminarii”? sau ce?
    sa imi arati si mie unul care vrea sa fie performant, si nu „invata” in timpul liber.

  7. -‘Salariile profesorilor trebuie să crească, dar asta vine cu responsabilități. Dacă ești plătit pentru 8 ore, stai 8 ore în școală, nu doar orele în care trebuie să predai’- ce anume nu vi se pare ok dna Pantazi? chiar nu inteleg

  8. ‘Și transmite astfel, dincolo de nuanțe, că toți profesorii din România sunt iresponsabili în a-și face meseria. ‘- aceasta este propria interpretare dna Pantazi; eu nu vad nicaieri sa mentioneze ca toti profesorii sunt iresponsabili. Vine cineva care doreste sa imbunatateasca sistemul acesta bolnav ce genereaza analfabeti functionali pe banda rulanta si lumea tipa ca din gura de sarpe. Da, e dificila si uneori durereoasa schimbarea, dar este absolut necesara.

    • E usor de spus sa stai sa lucrezi 8 ore la scoala in conditiile in care unele scoli au program in doua schimburi si in conditiile in care salile profesorale sunt subdimensionate si supraincalzite. incercati sa corectati si sa concepeti teste bazate ep nivelul de performanta al fiecarei clase intr-o sala cu 40 de profesori in acelasi timp, in care ai doua laptopuri si doua imprimante la dispozitia tuturor. Statul ar trebui sa aprecieze ca imi cheltui curentul electric si resursele de acasa pentru a face materiale didactice. Hartia de xerox o iau pe banii proprii, si alte materiale didactice. Si da, chiar imi fac materialele de la clasa fara a lua de pe internet, si uneori stau in pauze cu elevi i care deficiente de invatare, si ii incurajez sa isi exprime dificultatile la invatare, si nu, nu fac meditatii.

  9. Cand un ministru ataca direct angajatii acelui minister,da dovada de incompetenta.Asta ar trebui sa fie ultima varianta,controleaza-i,motiveaza-i,dar nu-i ataca ,asta inseamna ca esti incopetent

  10. Ce ar fi să scoată cercurile pedagogice sau se le regândească. Acum înafara că eu in calitate de profesor care susțin un asemenea cerc, hrănesc jumate de județ l, hrănesc la propriu, fac masa pentru 40 de persoane care vin; nu se întâmplă nimic constructiv in sens pozitiv. Sunt primul am in învățământ și am rămas șocată că există așa ceva în 2025.

    • cred ca este o cutuma locala. la noi nu ofera doar ceai, cafea si ceva fursecuri sau saleuri.

  11. Corect e „Razboiul profesorilor cu societatea Romaneasca si tacerea politicului”

    • Din pacate politicienii slabi pe care ii avem sunt tot rodul sistemului de invatamant. Unii dintre ei au trecut cam usor prin scoala si acum au senzatia ca prin mesaje impotriva profesorilor vor castiga capital electoral.

      Din pacate nu lucrat nici macar o zi in invatamant, dar ei stiu cum trebuie un profesor sa isi faca treaba. Interesant este ca arunca cu noroi intr-o categorie profesionala fara a se uita in ograda lor. Se leaga de vacantele profesorilor, dar vacantele parlamentare cum sunt? Sporurile si salariile lor sunt pe masura muncii depuse? Pe masura calitatii actului legislativ? Ce criterii de performanta sunt aplicate salariilor lor? Multi dintre ei stiu doar sa se certe in Parlament si sa nu faca nimic in mandatul pe care il au. In ultimii patru ani au aparut multe legi, ordonante de guvern si de ministri care s-au modificat si rasmodificat. De ce? Diletantismul de care dau dovada. Multe ar fi de spus, dar nu merita sa imi mai pierd timpul. Prefer il pastrez pentru a merge in fata elevilor mei si sa le deschid ochii cu privire la stiinta si sa imi fac meseria in asa fel incat, cand ma noi intalni cu ei peste ani sa nu imi fie niciodata rusine sa dau ochii cu ei.