G4Media.ro

Război între acționarii Romprest: gruparea Maricel Păcuraru acuză gruparea Drăcea că a…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Război între acționarii Romprest: gruparea Maricel Păcuraru acuză gruparea Drăcea că a declanșat conflictul cu Primăria Sectorului 1. Diferendul ar putea fi arbitrat de o companie a statului român – Aeroporturi București

Conflictul deschis dintre primarul Sectorul 1, Clotilde Armand, și Compania Romprest Service S.A. pe tema salubrității din sector înregistrează un nou episod. Astăzi, unul dintre acționarii Romprest, compania Detaco LTD (acționară cu 42.69% în Romprest), îl acuză pe celălalt mare acționar, Andrei Drăcea, că are ”principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București”.

Reamintim că Armand a anunțat public Romprest că nu îi va plăti facturile pentru salubritate pentru că ar fi supraevaluate. În replică, conducerea firmei Romprest a refuzat să mai ridice gunoiul din sectorul 1, o situație fără precedent în Capitală.

Acum, conflictul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest este dublat de un conflict în interiorul Romprest, între personajele care controlează pachetele cele mai mari de acțiuni. Este vorba despre Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, care controlează Detaco Ltd prin intermediul fiului său – Cătălin Paul Ionescu Păcuraru, și Andrei Drăcea, acționarul majoritar din două companii acționare la rândul lor în Romprest.

Iată structura acționariatului în SC Compania Romprest Service S.A. (Sursa: portalul Confidas)

  • DETACO LTD (Canada)- 42.69 %
  • EUROPREST INVEST SRL (România) – 30 %
  • PREMIUM MANAGEMENT TEAM SRL (România) – 13.76 %
  • SC COMPANIA NAŢIONALĂ AEROPORTURI BUCUREŞTI SA (România) – 10 %
  • FIRSTCOM LLC (SUA) – 3.54 %

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, a preluat acțiunile Detaco LTD de la Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului patron Florian Walter (mort în 2019), și controlează 42,69% prin intermediul fiului său. Pachetul de acțiuni al Detaco LTD (companie înregistrată în Canada) este deținut de compania românească Magnum International Consulting S.R.L., al cărei unic acționar este fiul lui Maricel Păcuraru.

Andrei Drăcea, un cetățean român născut la Moscova, cu afaceri cu statul în domeniul sănătății, controlează Europrest Invest și Premium Management Team, deci 43,76% din Romprest. De remarcat că Drăcea a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni în Premium Management Team de la Radu Budeanu, patronul CanCan și Gândul, potrivit ZF.

În acest moment, nici una dintre cele două grupări nu deține pachetul de control în Romprest. Orice decizie majoră în operatorul de salubritate ar trebui arbitrată de Compania Națională Aeroporturi București SA, companie controlată de Ministerul Transporturilor (80% din acțiuni).

Comunicatul integral al Primăriei Sectorului 1, în care e prezentat atacul acționarului Detaco la acționarul Andrei Drăcea:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl invită la dialog pe cel mai mare acţionar al companiei Romprest – DETACO LTD – pentru a găsi împreună cele mai bune soluții în privința salubrizării din Sectorul 1.

Printr-o poziție publică, acționarul majoritar al Companiei Romprest și-a exprimat deschiderea la negociere cu Primăria Sectorului 1, s-a dezis de conducerea acestei companii și s-a declarat profund îngrijorat de acțiunile recente ale acesteia.

”Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere și și-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală și instituția Primăriei. Așadar, îl invit la discuții la Primărie pe acest acționar pentru a vedea cum putem rezolva, în interesul comunității, situația provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei”, a declarat primarul Clotilde Armand.

DETACO LTD este acționarul majoritar în Compania Romprest Service S.A. cu un procent al deținerilor de 42,6916% din capitalul social si din cota de participare la beneficii si pierderi.

Reproducem mai jos pasaje din poziția publică a acționarului majoritar al Companiei Romprest:

„Considerăm că o situație care trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părți s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenței actualei conduceri a Romprest.

În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe are dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia. Marian Bogdan Adimi, a cărui „experiență profesională” provine din faptul că a fost șofer și paparazzi, își continuă modul de a gestiona Romprest în același fel, prin starnirea de scandaluri publice, vehicularea de înregistrări neautorizate și amenințarea cu plângeri penale.

Principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest.

Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București.

Din aceste motive, Detaco transmite pe această cale scuze publice Primarului Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 București și locuitorilor acestui sector pentru situația creată. Va asigurăm că Detaco va continuă să întreprindă toate acțiunile legale posibile în vederea schimbării actualei conduceri a Romprest, îndepărtării din funcții și atragerea răspunderii tuturor persoanelor vinovate.

Soluția este negocierea cu profesionalism între parteneri de afaceri și de către persoane competențe profesional din partea Romprest, pe criterii obiective și cu respectarea legii, nu cu amenințări cu plângeri penale, procese civile sau șantajarea cu publicarea unor înregistrări contrafăcute,” se spune în comunicatul Detaco.

Erată: În prima versiune a articolului, acționat al companiei Detaco LTD era menționat Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului patron Florian Walter. Am corectat informația, acționar este Cătălin Paul Ionescu Păcuraru, fiul lui Maricel Păcuraru. Mulțumim Elenina Nicuț pentru semnalarea inadvertenței.

Foto: Clotilde Armand alături de voluntari la strângerea gunoiului neridicat de Romprest (InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. pana se hotarasc daca platesc sau nu contractele supraevaluate, de ce nu reziliaza contractul si sa incheie altul cu alta firma? nu inteleg de ce se tot cearta pe contracte. ai hotarat ca nu platesti, cauta pe altii sa ridice gunoaiele.

    • cand ai să crești și tu mare și ai să ajungi elev de școală primară ai să afli cu surprindere că un contract are putere de lege (nerespectarea unui contract = nerespectarea legilor, orice judecător îți calculează daunele în 2 minute), și că nu poate fi ”reziliat” decât dacă ambii semnatari hotărăsc asta. dacă armand ar fi atât de tâmpită încât să facă ce spui tu, în 48 de ore romprest ar obține ordonanță președințială de repunere în forță a contractului, și de poprire a conturilor primăriei sect 1

  2. Taci că in decor a apărut si un „cetățean român născut la Moscova înainte de 1989”, era maică-sa prin zonă să-și cumpere guler de vulpe.:))))))
    Mai aflăm că cetățeanul român a făcut si studii la Moscova, de unde deducem că părinții „investitorului” erau bine ancorati în regimul comunist, adică niste s….., fiind la Moscova, probabil din ăia cu relatii cu grade ca lumea, la vârful varfului.

  3. O sustinem pana la capat, pe Clotilde in lupta pe care o duce cu mafia PSD-ista care a acaparat institutiile statului roman. Sper ca si alte institutii alte statului , gen DNA sa se implice mai mult, sa nu doarma in lupta cu aceasta caracatita PSD-ista Romprest care decenii intregi a supt din bugetul statului si s-a imbogatit fraudulos . Retelele mafiote PSD-iste trebuie destructurate urgent iar capii lor arestati si trimisi la racoare alaturi de seful lor Dragnea.

    • Dc nu se „autosesizează” DNA să verifice legalitatea contractelor încheiate și cine este vinovat să răspundă penal ?…..pt că . . „mafia” ..înflorește în România….nu ii deranjează nimeni….aici în contractele astea cu salubritatea se învârt citeva mil de euro…de. aici pleacă. Scandalul …madam.
      .Armand face parte din alta grupare mafiotă….și trage cu dinții că cele citeva mil de euro….din salubritate să intre în conturile lor…..îi doare in cur de curățenia sectorului sau de cetățeni e pur și simplu o bătălie pe „ciolan”

  4. Mark my words: „gunoierii” sunt Ndrangheta romaneasca. Sper ca Armand chiar realizeaza cu cine se pune.

  5. Structura acționariatului e foarte tare. Un fel de împărțire a ciolanului public să ajungă la toate partidele.

  6. Da, da, merci, merci, dar să știți că meritul principal e al doamnei Primar Clotilde Armand, pe care o felicit pe această cale și ii urez:”victorie ușoară!”….Săr’ mâna!

  7. Si il cheama Dracea!

  8. Mie , toate astea imi amintesc de povestea cu ouale si ciubarul .
    Daca vrei sa faci profit numai din contracte cu institutii de stat ( pentru ca gasesti acolo scursuri sociale care sa accepte coruptia ) trebuie sa iti asumi riscul sa ajungi in astfel de situatii .
    Necazul este acela ca sufera cei multi . Adica angajatii societatii respective si cetatenii platitori de taxe si impozite care nu beneficiaza de serviciul respectiv .

  9. Naspa cu Mafia gunoaielor. E veche treaba si prin Europa daca mai tineti minte prin Italia ce s-a intamplat.
    Si eu ii tin pumnii lui Clotilde dar razboiul face victime in ambele parti.

  10. Ce nume, ce personalitati, ce ELITE! te ia cu bolile de inima cand vezi unde se duc banii contribuabililor…

  11. Bravo, Clotilde! Nu te lasa! Acum vedem cum mafia gunoaielor e mana in mana cu Mafia TV! Poate vad si prostii si inteleg de ce e denigrata Clotilde Armand pe posturile Tv ale hotilor.

  12. Se vede ca useristii astia n-au alt plan decat sa distruga tarisoara, cum au facut de 30 de ani incoa’…

  13. Mafia gunoaielor și a deșeurilor este atât de mare, încât cu mare dificultate poate fi stârpită. Actorii implicați în combaterea acesteia trebuie să aibă o voință și o capacitate de luptă fantastice. În această mafie sunt implicați nenumărați actori, toți având de câștigat de pe urma sa, toți pun umărul la cimentarea sa și perpetuarea acesteia. Singurul care are de pierdut, ca de fiecare dată, este cetățeanul, el este cel păgubit, se trage pielea de pe el, se cresc taxe după bunul plac al firmelor de gunoaie, astfel încât să fie crescut volumul de resurse distribuite către cei ce fac parte din această cloacă. De regulă, legătura între administrațiile publice și aceste firme este una foarte strânsă, adeseori, chiar autoritățile fiind cele care cresc taxele pe colectarea gunoiului, evident la propunerea acestor firme, dacă oamenii se revoltă, nici într-un caz nu sunt diminuate, ci subvenționate de la bugetul local, deci, tot din banii noștri, iar afacerea merge mai departe. Trebuie să ai mare tupeu și nervi tari să te iei la trântă cu acești hoți. Ca și în restul cazurilor de corupție, acest fenomen îi îndestulează pe bandiții implicați în această afacere mizerabilă și îi pune la zid pe contribuabili. Cum se întâmplă în toate celelalte domenii roase de corupție până la rădăcină, și în cazul de față, după cum se vede, este lupta acestui mizerabil sistem cu orice tentativă de combatere sau destructurare a sa. Nu uitați de filmulețul în care un milițian local era pus la punct de ăilalți milițieni pentru că a avut tupeul să se ia de unii care comiteau ilegalități… Vă dați seama cât de infect și putred este întreg sistemul! Din păcate avem de a face cu un stat mafiot, construit cu migală, răbdare și implicarea tuturor actorilor relevanți, cu girul unui sistem juridic partizan. Nu-i așa? Măcar pentru acest fapt… și magistrații își merită specialele!

  14. Când vrei să faci curățenie, să aduci legea și bunul simț într-o administrație, analizezi actele, argumentele, alternativele, efectele și apoi iei decizia. Indiferent cine are sau nu are dreptate, toți pierd, cetățenii, primarul și firma de salubritate. Pentru administrarea unei primării mai îți trebuie și ceva cunoștințe legislative, experiență, echipă managerială.