G4Media.ro

Raport UE privind situația din Hong Kong: O erodare gravă a autonomiei,…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Muh democratie.

  2. De aia fac la greu afaceri cu China. mini veste proastă: face China pe UE în orice moment. Declarațiile astea politice nu au nici o valoare, nimeni nu are curajul să se pună cu ei, fiindcă îi arde imediat la afaceri.

    • O erodaregrava a credibilitatii UE pe plan mondial nu s-a mai vazut de 10 ani. Bla, bla politic made in EU.

    • Trebuie sa recunoastem ca ne-a dat China sah si o sa ne tina in sah pana cand o sa ramanem fara bani si fara drepturi.
      Desi majoritatea tarilor UE (si UE in ansamblu) sunt pe deficit in relatia cu China, Germania si Franta sunt pe castig.
      Dar, in acelasi timp, toate economiile slabe din UE depind de relatiile economice pe care le au cu Germania, deci daca Germania ramane fara bani, vom ramane si noi fara bani.
      Nu ne-a ramas decat sa privim cum se scufunda economia UE, acum in mod accelerat prin deindustrializarea creata de Green Deal si prin dependenta si mai ridicata de produse de import (baterii EV sau materie prima pentru baterii EV, celule PV, pamanturi rare pentru generatoarele eoliene direct-drive) dar si clasicele importuri de echipamente medicale, consumabile electronice, de la otel, inox pana la autobuze, tramvaie sau trenuri complet echipate.
      Acordul economic incheiat in decembrie le va permite companiilor europene (a se citi germane si franceze pentru ca doar ei au bani pentru investitii) sa cumpere actiuni la porturile chineze. Deci „investitorii” europeni vor avea interes ca exporturile Chinei sa merga bine in continuare, ceea ce exclude complet sa se ia in calcul sanctiuni economice aplicate Chinei de catre UE.

  3. Salut
    Un peisaj politic evolutiv in HK, doua perceptii diferite :
    1. Perceptia UE, pare logica,dar se bazeaza pe ignorarea Tratatului semnat de China si UK, in care, se prevede ca statutul de HKSAR ( HK special administrative region) este balabil 50 de ani, din care ,au trecut vre-o 24 -25. Acei 50 de ani sunt perioada de tranzitie.
    2.Perceptia Chinei , cu referire la acelas Tratat, adica, in cei 50 de ani, se introduc masusi succesive, astfel ca, final , inteegrarea sa fie completa.
    ….
    Daca ne referim la pozitia UE, care afirma erodarea democratiei in HK, iarasi , notiunea de democratie, neavand o acceptiune identica in U E si in China.
    ….asa ca, toti au dreptatea lor, iar China face ceea ce considera necesar, pentru a mari anual gradul de integrare care, desigur , va duce la o autonomie
    de tip chinez.