G4Media.ro

Raluca Turcan: În România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe…

Sursa Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Raluca Turcan: În România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună din cauza criteriilor favorizante din legile făcute de PSD în Parlament

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat marți seară că există în România un fost angajat din sistemul juridic care primeşte o pensie lunară de 78.634 de lei, în condiţiile în care, dacă respectivul pensionar ar fi primit o pensie pe baza contributivităţii, ar fi trebuit să încaseze doar 5.205 lei lunar, transmite News.ro.

Turcan spune că diferenţa dintre cuantumul care ar fi trebuit calculat pe baza contributivităţii şi pensia pe care o primeşte această persoană o reprezintă beneficii pe legi speciale, despre care susţine că sunt făcute în Parlament de către PSD.

Ea a susținut că îşi propune să modifice sistemul care permite unui număr de 9.600 de persoane, beneficiari ai unor pensii de serviciu, să primească pensii care sunt de zeci sau chiar de sute ori mai mari decât pensia minimă sau decât cea medie.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Muncii a precizat că beneficiarul acestei pensii este o persoană care lucrat în domeniul juridic. Ea a spus că încercările autorităţilor de a reduce aceste pensii se vor lovi, ca şi până acum, de CCR.

„Din nefericire, aceasta va fi o problemă a oricărei iniţiative pe care noi o vom face în domeniul pensiilor pentru a aduce echitate în acest sistem, pentru că ajunge la Curtea Constituţională, mai devreme sau mai târziu, şi acolo am văzut, de fiecare dată, apărarea propriilor beneficii în detrimentul interesului public”, a susţjnut Turcan.

Ea a menţionat că există pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. (…) Intangibil nu este nimeni pe lumea asta. Am identificat o soluţie, dar e un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care vom avea noi credinţa că este varianta constituţională”, a adăugat ministrul Muncii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Am rugat-o pe Țurcana să nu plângă….

    • pt cei care juiseaza la ideea ca se vor diminua pensiile speciale

      NU VOR.FI.DIMINUATE niciodata
      caci ei.sunt unii dintre multii SATRAPI ai ROMANIEI

      Autor: CAPITAL
      28 iunie 2010

      Curtea Constituţională şi-a publicat motivaţia privind neconstituţionalitatea unor părţi din legile austerităţii.

      […] judecătorii CCR au considerat că eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor contravine principiului independenţei justiţiei.

      Astfel, Curtea Constituţională afirmă, în motivarea deciziei prin care a stabilit că

      eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor este neconstituţională,

      că propunerea este în contradicţie cu articolul din legea fundamentală care prevede că

      judecătorii sunt independenţi şi că

      se supun numai legii.

  2. Si de ce nu schimbam ?
    Fiindca catu, turcan etc sunt oamenii sistemului!

    Marsh !!!

  3. „legile făcute de PSD în Parlament” şi votate cu nesaţ, de PNL, tot în Parlament.

  4. Se stiu toate astea, ce veti face dvs. sa le corectati ? Functiile ministeriale si de alta natura nu sunt ucenicii la locul de munca, te duci acolo daca stii despre ce este vorba si, mai important, sa ai deja solutiile analizate , doar sa le transpui in acte normative. Chestiile cu vom analiza, vom face, vom drege , sunt fumate, timpul nu mai are rabdare !

    • Din pacate trebuie modificata constitutia ca sa poti elimina pensiile nesimtite.
      Ca sa modifici constitutia ai nevoie de 67% din parlament. Avand in vedere componenta existenta e imposibil.
      Poate voteaza AURolacii lui Simion eliminarea/reducerea pensiilor nesimtite ca ei cica sunt anti-sistem :)))

  5. Ar fi interesant de stiut suma contributiilor la pensia publica platite de aceasta persoana pe toata perioada vechimii .

  6. Asta se știe demult. Luați măsuri imediate. Fiecare pensie, după cât a cotizat la fondul respectiv. Până atunci să plătească PSD, care de fapt trebuie să fie dat în judecată, pentru încălcarea legii și cuperarea prejudiciului.

  7. Vrem și noi să știm câți pensionari speciali avem , care este câștigul lor care este perioada pe care au lucrat cat au cotizat și câți pensionari speciali nesimțiți cumulează pensia specială nesimtită cu salariul de la stat nesimtite ocupând locuri de muncă ale tinerelor și care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state. Prima măsură pe criza economica trebuia să fie asta eliminarea cumulului.

    • In 2008, Emil Boc a dat o OUG pentru interzicerea cumulului pensie -salariu, scurt, fara tam tam si a avut efect. Ce va opreste sa o reactivati acum, fiind deja verificata si declarata constitutionala ?

  8. Scoateți Pensionarii din Primăriile liberale, Prefecturi, Cons. Judetene Si Ministere.
    Si salariat si pensionar.
    Cumul leafa plus pensie.
    Unic.
    Inegalabil.
    Culmea e ca sunt familia de pensionari la Primărie si Prefectul liberal are o durere la basca cu moralitatea.
    Prima masura urgenta:

    Desființarea tuturor posturilor din Primarii, Prefecturi, Cons. Judetene, Ministere ocupate de Pensionari care pe langa leafa mai au si o pensie babana.
    Cumul.
    O unitate administrativ teritorială din Doua are aceasta pandemie de pensionari care cumulează salariul cu pensia.
    Evaluez ca 100.000 de persoane pot pleca acasa linistiti din instituțiile statului.
    ” Va multumim..bla.bla.. mergeti acasa sa va mancati pensia”!
    Ei sunt o frână in dezvoltarea societatii.
    Impostori pe functie publică.
    Ar fi de fapt prima masura de luat si usor de facut.
    Ar fi un exemplu bun la inceput de guvernare.
    Si ce economie!
    Simplu prin lege in Parlament.

    • Nu poti interzice unui cetatean sa munceasca, fie si la stat. Daca se va da o asemena lege de interzicere a cumulului pensiei cu salariu, trebuie lasata libertatea cetateanului sa aleaga ori pensia ori salariu. Pun pariu ca foarte multi dintre ei vor renunta la pensie si vor ramane sa lucreze. De ce? pentru ca daca aveau pensiile asa de mari nu se mai duceau la lucru. Bineinteles sunt si ceva exceptii, dar alea sunt putine.

  9. Am văzut-o pe doamna și după asta cu pensiile a vorbit de ajutorul care va fi dat celor săraci pentru facturile la utilități. A îndrăznit și lingaul de Prelipceanu s-o întrebe când va fi asta și răspunsul a fost ” nu vă pot da o dată concretă „. Așa că or să vadă ăia ajutorul…cam cum or să vadă și ceilalți tăierea pensiilor speciale.

  10. Oricum nu te credeam, dar când ai menționat de CCR am fost sigura. Pai ce dracu’? Exista o Constituție pe care o pot consulta toți consultanții aia ai voștri și sa faceți în asa fel încât sa nu o mai piața ataca nimeni sau sa nu mai aibă cum sa mai spună CCR nimic împotriva. Eu nu cunosc legile asa de bine ca sunt inginer, dar presupun ca voi aveți consultanți oameni capabili, adică nu cred ca doar judecătorii de la CCR si cu avocatul poporului cunosc constituția, nu? Vezi sa nu… Mars

  11. O bătaie de joc la adresă bunului simț, nu poți sa te împrumuți si sa dai o pensii de 800 000 000 lei vechi unei singure persoane lunar. Diferență enormă intre o pensie minimă si o pensie maximă specială. Pensiile sa fie bazate pe principiul contributivitatii.

  12. Din pacate pensiile in plata nu se pot taia. Turcan face propaganda ieftina. Problema proritara sunt politicienii corupti si ei de la asta vor sa abata atentia publicului.

  13. Am inteles ca un drept câștigat nu se poate lua , dar se poate impozita un venit. Este imposibil să dai la putorile astea atâția bani , iar nouă cei din economia reala ce muncim zi lumină ca sclavii ptr un salariu minim pe economie care este o mizerie ne dai 41 de lei . Oare nu le este rușine? Noi plătim taxe și impozite, aducem plus valoare economiei, muncim în economia reală și își bat joc de noi.

  14. Bla, bla…cum zicea și Egreta Ecologista Thunberg.

  15. Mai cinstit e sa furi decât să câștigi.

  16. Daca doamna Raluca Turcan reuseste acest lucru va intra in istoria tarii!

    nimeni nu-i va putea nega acest merit!

    daca nu reuseste se va umple de ridicol!

  17. De 31 de ani ni se vorbeste de aceste pensii. Puterea obtinuta prin vot, folositi-o judicios si in folosul romanilor . Fara vaicareli , rezolvati in liniste toate nedreptatile acumulate in cei 31 de ani.

  18. Dreptul castigat de cei cu pensii speciale nu e acelasi drept castigat de pensionarii contribuabili prin noua lege a pensiilor?