G4Media.ro

Proiect privat în valoare de 100 de mii de euro: O statuie…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Statuia baronului o avea cateva tone dar baronul mai are cateva kg. … Ne reprezinta acest baron, oare ?

    • Daca eram mai culti, ii puneam statuie lui Klaus Heitmann. 🙂

    • Brukenthal simbolizeaza dominatia Imperiului Austriac, va dati seama ce facem …

    • Da măi Illu ce nenorocire că ne-a dominat un sas care ne-a educat și făcut unul din primele muzee de pe continent. N-are țara destui dracnea câți merită ăștia ca tine.

  2. O statuie asteptata la Sibiu.
    Ne laudam astazi cu cel mai valoros muzeu din Romania

  3. Un om care merita o statuie si un oras unicat in tara care isi cinsteste concitadinii, oameni de cultura cu deschidere internationala, foarte bine.
    Asteptam reactii similare si in alte orase.

  4. -Peste decenii Klaus cel actual cu siguranță va căpăta o statuie în Piața Mare, dar merita fix în fața porții spitalului nr 3 de Psihiatrie „Marin Preda” – Sibiu

  5. Câd vine vorba de o statuie se cuvine menționat aurorul, artistul. Comanditarii și sponsorii au importanța lor, dar opera e a artistului!

  6. Oare nu are pătate mâinile de sângele lui Horea, Closca si alti moți… Sau nu contează..?

  7. Brukenthal nu a fost exponentul Imperiului habsburgic, el a aparținut nobilimii sibiene locale, deci nu are treabă cu nici un fel de opresiune. A fost prieten cu casa imperială, desigur, a fost nevoit să întrețină bune relații pentru că ei aveau hegemonia și ar fi putut dispune de cetate după bunul plac.

    • Samuel Brukenthal s-a opus, în 1784, încercării lui Iosif al II-lea de a extinde regimentele de graniţă şi de a le oferi românilor şansa de a se elibera din iobăgie prin înrolarea în armata imperială.
      Bineateles ca era Guvernator al Transilvanie la data execuției lui Horea care a fost judecat doar de un tribunal militar, iar pedeapsa a fost a fost cea mai crudă din acea perioadă.

  8. Citind comentariile, îți dai seama ce puțină istorie și cultură au unii… Pt. cei care se miră de ce Bruckental va primi o statuie, puneți mâna și citiți cine a fost el. Noroc că am avut sași in Transilvania, patrioților!!!

  9. Nu mai bine o statuie a lui Badea Cartan ?!

  10. Baronul face parte din istoria transilvaniei in general si a sibiului in special,dacă sibienii consideră că merita zece statui e super ok

  11. Noi suntem poporul cel mai iubitor de călăi și de straini dintre toate popoarele lumii,i se ridică statuie asasinului marelui Horea și foarte multi din populație sunt super entuziasmați fara sa țină cont că acel parvenit a făcut avere și acte de caritate exploatând la sânge pe bietul român ardelean care nu avea voie nici măcar să înnopteze in cetatea Sibiului și nici să meargă pe trotuar ,la așa crunta discriminare era supus bietul român de către acei venetici pusi pe jaf și exploatare.Repede mai uitam istoria de aceea ciclic se repeta.

    • Unde ai invatat tu prostiile astea, stimabile? Cand l-a judecat si condamnat Brukenthal pe Horia? Procesul si asasinatul a venit de la Curtea Imperiala, Brukenthal nu se putea opune. S-a intamplat in perioada cand el a fost guvernator, atata tot. Iar despre românii care nu aveau voie sa innopteze sau sa mearga pe trotuar (la vremea respectiva nici nu existau trotuare in Sibiu), este o prostie care se vehiculeaza in diverse cercuri de prosti, pe internet. Pe vremea lui Brukenthal românii aveau magazine in centrul orasului, au primit dreptul sa-si cumpere case in centrul orasului etc., deci, vorba la cineva dinainte, cat de putina istorie cunosc unii