G4Media.ro

Procurorul general a respins cererea depusă de Kovesi de recuzare a şefului…

Procurorul general a respins cererea depusă de Kovesi de recuzare a şefului Secţiei de investigare a magistraţilor

Procurorul general, Augustin Lazăr, a respins luni cererea depusă de Laura Codruţa Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan.

„Prin ordonanţa din data de 18 februarie 2019, procurorul general al PÎCCJ a dispus respingerea cererii de recuzare formulată de persoana la care faceţi referire (Laura Kovesi – n.r.), în calitate de suspect într-un dosar instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, întrucât în art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării”, se arată într-un răspuns al Parchetului General remis AGERPRES.

Pe 15 februarie, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la Secţia de investigare a magistraţilor pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Kovesi a anunţat atunci că a depus două cereri de recuzare – una pe numele procurorului de caz, Adina Florea, şi cealaltă referitoare la şeful Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea imparţialităţii”. Gheorghe Stan se afla în conducerea Inspecţiei Judiciare, în perioada când pe numele Laurei Kovesi au fost deschise mai multe acţiuni disciplinare.

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan, după care Augustin Lazăr a respins luni şi a doua cerere.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la omul de afaceri Sebastian Ghiţă în legătură extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Kovesi mai este acuzată că ar fi implicat Parchetul General în procedura extrădării lui Nicolae Popa, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a fostului director al FNI şi care făceau parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, precum şi a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Daca si Lazar a facut pact cu diavolul, e clar, suntem ingenunchiati complet in fata penalilor, populatia doarme, opozitia se mananca intre ei,Iohannis e Iohannis, serviciile fara bani, vai de tara noastra !

    • Dl. Lazar nu putea sa accepte cererea respectiva deoarece legea ii interzice expres sa accepte recuzarea procurorului care trebuie sa decida asupra unei alte recuzari. Daca citeai atent articolul de mai sus te lamureai. Daca ar fi acceptat acest lucru, era el insusi acuzat de o ilegalitate. Oricum, acuzatia adusa Laurei este atat de subtire incat cred ca si cei care au lansat-o sunt convinsi ca nu vor reusi sa trimita dosarul in instanta. Scopul este sa o impiedice pe Codruta sa candideze la functia de procuror sef european, dar, se pare ca nu vor reusi nici acest lucru.

  2. Nici măcar dl. Lazăr nu putea să de curs unei așa de inepte cereri, chiar dacă a venit de la „micul Napoleon” al procurorilor

    • Lita,vezi ca iar ai gresit portita,aici nu e latrina lui voiculescu ,sau cea a lui ghita,pe aici lumea are cu ce sa gandeasca!!

  3. Din asta rezulta pregatirea profesionala desavârsita a doamne K.

    • Asta e „parerea” unui „super documentat” postac psdist ,celebru doar in blocul sau!!!

  4. La servicii oricine are o parere contra e postac psd ?

  5. Sunt fan LCK, da’ nu inteleg ce-a fost in capul ei cand a facut cererea aia. Ar fi trebuit sa stie.

  6. Recuzarea lui Gh. Stan se poate explica prin faptul ca slugoiul asta a fost adjunct al Inspectiei Judiciare. institutie aservita cu totul bubosului rudotel. Aduceti-va aminte cate sicane i-a facut IJ, la instigarea bubosului, deci sa fie clar ca stan nu e decat o carpa cu care isi sterg penalii bocancii, atunci cand intra in treburile justitiei.
    Recuzarea lui stan a devenit imposibila fiindca legile justitiei au fost astfel manipulate incat victimele sa nu aiba ce face.
    Oricum, n-au dovezi la dosar, plus ca toata aceasta marsavie e o ciorba reincalzita, asta dupa ce in 2017 a fost demontata toata smecheria pusa la cale de infractoru’ IT-ist ghita, inainte de a sterge putina….
    Culmea cinismului acestor infractori va fi atunci cand ei isi vor aroga merite in desemnarea d-nei LCK drept procuror general european. Spun asta fiindca ii cred in stare de orice marsavie…..

  7. Daca Lazar era obligat sa respinga cererea de recuzare, atunci de ce fosta sefa a DNA i-a adresat lui Lazar aceasta cerere? Doar asa, fiindca nu avea ce face? Ori fosta sefa a DNA este o tampita, ceea ce se exclude, ori Lazar este un idiot util, ceea ce nu se mai poate exclude. Acelasi Lazar a dat dosarul 10 august pe mana unor procurori dirijati politic.