G4Media.ro

Procurorii militari se delimitează de solicitarea Asociației Inițiativa pentru Justiție ca șeful…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii militari se delimitează de solicitarea Asociației Inițiativa pentru Justiție ca șeful Secției Parchetelor Militare să demisioneze după ce Înalta Curte a decis că ancheta în dosarul Revoluției trebuie luată de la capăt

Procurorii militari se delimitează, într-un comunicat de presă, de solicitarea Asociației Inițiativa pentru Justiție ca șeful Secției Parchetelor Militare, Pițu Cătălin Ranco, să demisioneze după ce Înalta Curte a decis că ancheta în dosarul Revoluției trebuie luată de la capăt.

„Procurorii militari din cadrul sistemului parchetelor militare se delimitează cu fermitate de comunicatul Asociației Inițiativa pentru Justiție din data 10.11.2021 și arată că dosarul Revoluției reprezintă o cauză cu un grad sporit de complexitate, atât prin volumul de acte de urmărire penală efectuate, cât și prin implicațiile sale, având drept finalitate aflarea adevărului cu privire la înlăturarea dictaturii comuniste și instituirea noului stat democratic. Profesionalismul, buna-credință, responsabilitatea, gestionarea resurselor, precum și implicarea caracterizează atât procurorii care au efectuat urmărirea penală în dosarul Revoluției, cât și întreg corpul procurorilor militari”, se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, acest punct de vedere este împărtășit de un număr de 32 de procurori militari de la toate palierele parchetelor militare.

Asociația Inițiativa pentru Justiție a solicitat, într-un comunicat din 10 noiembrie, demisia șefului Secției Parchetelor Militare, Pițu Cătălin Ranco, după ce Înalta Curte a întors dosarul Revoluției la Parchet, astfel că ancheta va trebui luată de la capăt după 32 de ani de la evenimentele din decembrie 89. Asociația mai cere Ministrului Justiției să inițieze un control cu privire la resursele utilizate pentru rezolvarea acestui dosar, cu privire la care nu se poate ajunge la judecată în fond.

Context.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis în 10 noiembrie, printr-o sentință definitivă, ca dosarul Revoluției din decembrie 1989 să se întoarcă la Parchetul Militar, potrivit minutei de ședință. În octombrie 2020, Curtea Supremă a exclus mai multe probe depuse de Parchetul Militar la dosar, printre care rapoartele întocmite de SRI și de Comisia parlamentară de anchetă a revoluției care a funcționat în anii 90.

Instanța supremă a identificat mai multe probleme de legalitate în investigația procurorilor militari. Procurorii vor fi nevoiți să refacă ancheta la 32 de ani de la evenimentele din 1989, care s-au soldat cu peste 1.100 de morți.

Citește integral

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită demisia șefului Secției Parchetelor Militare, Pițu Cătălin Ranco după ce Înalta Curte a decis ca ancheta în dosarul Revoluției trebuie luată de la capăt

Decizie definitivă: Dosarul Revoluției din 1989 e întors la Parchetul Militar. Ancheta trebuie refăcută, la 32 de ani de la evenimentele în care au fost uciși peste 1.100 de oameni

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Doar nu sunt proști!

    • Dar noi suntem. Si sărakii

    • Primii o sută de ani îs mai grei cu dosaru’ Revoluției, că dup’aia se mai clarifică..
      Petrov, e mai important de stârpit!.. – Că Ilyich.. încet încet, va deveni Erou

  2. Ne-a aratat domnul Bot (nu boc) ce lehamite e si la procurorii ăia.
    Nu depind de salarii, nu depind de munca depusa DAR sunt Speciali.
    Cel mai înfiorator lucru in ziua de azi e sa te duci la munca fara chef

    • Da,…și că ‘i doare la bască de lege ,sunt niște „freacă menta ” pe salarii de mii de euro !

    • 30 de ani mai multi au luat leafa sa se ocupe de dosar. 30 de ani probabil au stat la carciuma si acum privin la ridicolul situatiei. In 30 de ani procurorul care a inceput s-a si pensionat cu pensie speciala.

    • Acum am aflat si noi ca Președintele țării e Procurorul Șef al șefilor militari si nu numai. Că are acces la secrete si pârghii..

  3. „Profesionalismul, buna-credință, responsabilitatea, gestionarea resurselor, precum și implicarea caracterizează atât procurorii care au efectuat urmărirea penală în dosarul Revoluției.” – asta e ca si cum il prinzi pe unu’ cu mana in buzunarul tau si el iti zice „Ce vrei bha, am crezut ca e portofelu’ meu!”

    Tupeu de borfas, cum se zice la mine dupa blocuri …

    Dpdv cetatenesc: sunteti niste nevertebrati nefrecventabili.
    Dpdv al talharilor: Respekt!

  4. Adică după 32 de ani de anchetă efectuată cu ,,implicare, profesialism, responsabilitate etc. ” în dosarul Revoluției, acesta se întoarce la Parchetul Militar pentru reluare de la zero. Acesta nu-i afectează cu nimic pe toți procurorii din cadrul sistemului parchetelor militare, așa că se raliază in ,,corpore neostoiți in suflet și gândire” în apărarea ilustrului lor sef. SUCCESURI !

  5. pensii speciale pentru elita conducatoare pe sistem feudal sau fanariot, care cum prefera!

    voi stati in casa si suportati, daca dupa 30 si ceva de ani de galben si rosu, n-ati fost in stare sa votati altceva!