G4Media.ro

Primarul Sectorului 2 anunţă că rămâne valabilă exclusivitatea firmei de salubritate Supercom…

sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 anunţă că rămâne valabilă exclusivitatea firmei de salubritate Supercom / Contractul va fi modificat prin acte adiționale pentru a „corecta anomalii”

Primarul Radu Mihaiu anunţă că rămâne valabilă exclusivitatea firmei Supercom în Sectorul 2, care asigură serviciile de salubritate încă din 1999, după ce instanţa s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional din contractul cu acest operator de salubrizare.

„Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional numărul 62 din contractul cu Supercom. Sună benign şi plictisitor, dar această decizie are implicaţii majore. Primul efect e că rămâne valabilă exclusivitatea Supercom-ului în Sectorul 2. Sunt multe argumente pro şi contra acestui fapt, dar deciziile judecătoreşti se execută, nu se discută. Fie că ne convine, fie că nu, până nu se va finaliza o nouă licitaţie, vom rămâne cu acest operator de salubritate”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu susține că ce de-al doilea efect al deciziei instanței este că Primăria Sectorului 2 va putea încheia acte adiționale pentru a „corecta anomalii”, cum ar fi tariful ridicat pentru spălarea străzilor.

„Tarifele la care lucrăm acum pot fi incluse în contract, astfel încât noul sistem să fie bătut în cuie. Putem adăuga la planul de curățenie străzile noi sau aleile care nu au fost cuprinse la ultima actualizare, astfel încât să putem igieniza întreg sectorul. Putem corecta anomalii precum costul prohibitiv pentru spălarea străzilor. Putem inclusiv să adăugăm operațiuni noi, dacă avem nevoie”, a precizat Mihaiu.

În campania electorală, Radu Mihaiu a anunțat că are printre priorități renunțarea la „taxa de habitat” (taxa de salubritate din Sectorul 2) și revenirea la un tarif rezonabil pentru serviciul de salubrizare pentru cetățeni și pentru agenții economici, precum și revizuirea de urgență a contractului cu operatorul de salubritate Supercom

Citește și:

Epopeea unui proiect controversat. Primăria Sectorului 2, acuzată că insistă să acorde monopol timp de 20 de ani pentru strângerea gunoaielor firmei Supercom, deţinută de un fost parlamentar PSD

Tunurile PSD pe final de mandat: Primăria Sector 2 București, acuzată că vrea să dea monopol pe gunoaie fără licitație firmei unui fost senator social-democrat

USR: Taxa pe habitat din Sectorul 2 al Capitalei, de 159 lei / persoană, a fost suspendată de Tribunalul București

Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Cum, niciun scandal, nicio postare pe facebook cu „mafia gunoiului” si „USL traieste”? E clar, Mihaiu nu e dedicat cauzei, e vandut.

    • Nu e aceeaşi situaţie şi tu ştii asta, eşti şarpe PSDist

    • @gunoiule, dar la sectorul 2 n-a fost tot pesedeul la putere pana anul trecut? Este exact aceeasi situatie, diferenta e ca actualul primar de la 2 e pus pe treaba, nu pe istericale si ridicat poalele in cap in public pe feicibuci.

  2. Nu știu a cui a fost idea de a externaliza gunoiul primăriilor, de exemplu eu am trait in Madrid și acolo gunoiul îl gestionează primaria și e super organizat și curat,… recomand asemenea. Gunoiul va fi cea mai bună afacere în viitor pt firmele băieților știți voi care și cea mai păguboasa pt primarii, poate doamna aceasta de la sector 1,clotilde „pitbul” armand o mirosi ea ceva, spor la bani ciocoflendrilor

  3. Ce-mi plac mie exclusivitățile astea, pe banii mei. Practic, primăria mă obligă să semnez un contract pentru gunoi, cu o firmă aleasă de ei și cu prețuri negociate de ei.
    Pe când liberalizarea pieței, ca și la energie?
    Când pot eu (asociație de locatari sau persoană fizică care stă la casă) să-mi aleg firma care să-mi ridice gunoiul?
    E clar un sistem făcut să înnăbușe orice inițiativă, care e problema dacă într-un cartier cineva își cumpără o mașină de gunoi mai mică și se ocupă de colectat gunoiul, legal? Văd că la negru e voie, în rest, doar firmele mari ale prietenilor pot prinde contracte pe tot orașul, dar un întreprinzător mic, nu are nici o șansă. Astfel, banii sunt colectați central, doar de anumite găști, libera inițiativă este sugrumată. Noi nu avem economie de piață liberă, avem economie de gașcă.

  4. in ro s -au facut multe rapturi cu legea in mana cu contracte cu aparenta de legalitate pe perioade f mari de timp , usr a fost votat ca schimbati starea asta a lucrurilor

    prin actiuni gen controale in detaliu a contractelor specularea oricarei incalcari ca sa le rezilitati, plangeri penale procese civile sa vedem ca va luptati cu beneficiarii rapturilor care ne expluateaza pe toti ceilalti cu instrumente legale gen contracte instante autoritati

    daca stam si ne uitam la acesti beneficiari si zicem ca nu se poate face nimic ca au contract atuci v am votat degeaba,

  5. Acest primar nu va reusi sa rupa toate mafiile din acest sector. De la cele cu avize de urbanim si constructii pana la cele de spatii verzi si gunoaie. Dateaza din primul mandat al lui Ontanu nababul. Au fost taiate trotuare la jumatate de abia trec doi oaneni, taiate spatii verzi pentru parcari. Acum scoate si chioscurile de ziare ca nu poate lumea trece de ele, dar masinile nu le vede. Mi este sila de asemenea povesti vandute la fraieri.

  6. …de peste 25 ani tot sesizez o situație neplăcută de pe str scheiul de sus , porțiunea între str.bdl.ghica tei si bdl .lacul tei ….ambele trotuare sunt ocupate de mașini ale oamenilor legii salariat i ai agenției penitenciarelor si ISU buc.,astfel că majoritatea noastra a pietonilor circulam brat la roti cu mașinile din trafic prin mijlocul susmentionatei străzi. Asteptam cu nadejde măsuri în consecință .

  7. Inainte de taxa de habitat, pretul linar era de 18 lei(chiar ceva banuti mai putin) la doua persoane. Acum am aflat ca te duci la posta si achiti 10lei/persoana,, in contul primariei. Cum e cu scaderea tarifelor?Sau primaria face pe intermediarul ? Ia comision de 1 leu/persoana? Asta inseamna administrarea USR-ista?

  8. Urmare HCL 80/2021, firmele trebuie să încheie contract de salubritate cu o firmă de salubritate.
    Eu am un SRL, cu activitate de proiectare, fara angajați, cu asociat unic, cu sediul intr-un apartament de bloc la etajul 8.
    Daca închei contract cu o firmă de salubritate, unde va fi amplasat tomberonul (sau tomberoandle in cazul colectării deșeurilor srparat) ?
    La etajul 8, la usa apartamentului sau in fata blocului ?