G4Media.ro

USR: Taxa pe habitat din Sectorul 2 al Capitalei, de 159 lei…

USR: Taxa pe habitat din Sectorul 2 al Capitalei, de 159 lei / persoană, a fost suspendată de Tribunalul București

Tribunalul București a decis suspendarea Regulamentului de încasare a taxei de habitat în Sectorul 2 al Capitalei, anunță USR într-un comunicat. Consilierii locali ai USR au atacat în instanță taxa instituită în cuantum de 159 de lei / persoană / an instituită de Consiliul Local al Sectorului 2, consiliu controlat de primarul PSD Mihai Mugur Toader.

În prezent, bucureștenii din sectoarele 1 și 3 au taxă zero pentru la gunoi, iar singurul sector care încercase introducerea unei taxe de habitat a fost Sectorul 4, însă și acolo această taxă a fost anulată în instanță.

„Este o decizie corectă și necesară pentru locuitorii din sectorul 2. Pentru foarte multe familii, o astfel de taxă ar fi fost imposibil de plătit. Nivelul stabilit era prea mare în raport cu veniturile și mai ales în raport cu serviciile pe care le oferă Primăria. Mă bucur că instanța a făcut dreptate și sper ca administrația locală să renunțe la încercările de a mai pune poveri nejustificate pe umerii oamenilor”, a declarat Adrian Alexandru, consilier local USR Sector 2.

Contractul curent pentru servicii de salubrizare în Sectorul 2 a fost semnat cu Supercom S.A. în 1999 de către Primăria Municipiului București, cu o valabilitate de 5 ani.

Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009, Consiliul Concurenței a solicitat organizarea unei licitații publice, în condițiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată și, implicit, era împiedicată concurența și încălcată legea în vigoare.

Prin sentinţa civilă nr. 2774 din 28 octombrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Primăria Sectorului 2 să elaboreze în termen de o lună caietul de sarcini. Primăria Sectorului 2 a făcut recurs, întârziind elaborarea şi adoptarea caietului de sarcini.

Consilierii USR sector 2 solicită adoptarea cât mai rapidă a caietului de sarcini și demararea licitației pentru desemnarea operatorului de salubritate în Sectorul 2, potrivit comunicatului citat.

Foto: Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader (Sursa: Primăria Sector 2)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bravo,USR! Hotie in an de alegeri! Am mai trait asa ceva in anul 2000,cand primarul Lis,proaspat demis din partid a vrut sa faca rost de bani pt.realegerea sa bagandu-ne pe gat tot o taxa de salubritate -de fapt era o suprataxa ,ca atunci se platea deja taxa de gunoi! Asta doresc din partea politicienilor,sa fie in slujba celor ce-i voteaza,nu sa-i jupoaie dupa ce s-au vazut alesi!

    • Să nu vă așteptați la recunoștință din partea oamenilor! Au fost primari care au asfaltat străzi, chiar orașe care nu mai fusese asfaltate de zeci de ani sau niciodată. La alegeri spălați pe neuron.

  2. Va rog sa ne puneti la dispozitie hotararea din tribunalul bucuresti in care se pronunta ca taxa de habitat a sectorului 2 din 4.12.2018 a fost anulata.
    Multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.