G4Media.ro

Primarul PSD al Buzăului afirmă că Marcel Ciolacu ar fi trebuit să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primarul PSD al Buzăului afirmă că Marcel Ciolacu ar fi trebuit să demisioneze după alegerile din noiembrie: Atunci trebuia să fi făcut pasul în spate pentru că probabil la alegerile de duminică rezultatul ar fi fost altul

Primarul Buzăului, Constantin Toma, critică dur conducerea PSD şi strategia electorală a partidului. De asemenea, el spune că Marcel Ciolacu ar fi trebuit să demisioneze în noiembrie anul trecut, după alegerile prezidenţiale de atunci, transmite News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a lansat, marţi, o serie de acuzaţii directe la adresa conducerii PSD, în special a liderului Marcel Ciolacu, pe care l-a susţinut în repetate rânduri şi pe care acum îl acuză de proasta gestionare a alegerilor, decizii politice greşite şi promovarea unor figuri controversate în partid.

Într-o declaraţie susţinută în faţa presei locale la finalul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Buzău, Toma a vorbit despre lipsa de reformă în PSD şi a cerut o restructurare profundă a formaţiunii politice.

Toma s-a arătat dezamăgit de modul în care partidul a fost condus în ultima perioadă şi a subliniat că schimbările sunt inevitabile: ”Trebuia să spună cineva şi un adevăr şi iată că am fost eu ăsta. Lucrurile după aceste alegeri vor fi proaste, probabil pentru toată lumea sau pentru majoritatea oamenilor şi trebuiesc luate măsuri de reformă şi în partid şi la nivelul Guvernului, în sensul în care să înceapă reformele atât de necesare acestei ţări”.

Constantin Toma a spus că momentul ales de Marcel Ciolacu pentru a renunţa la funcţia de premier nu se datorează intervenţiei sale de luni şi a declarat că premierul ar fi trebuit să plece după rezultatele din primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut.

”Nu cred că Marcel Ciolacu şi-a dat demisia datorită intervenţiei mele de ieri. Demisia din funcţia de preşedinte (preşedinte al PSD – n.r.) nu şi-a dat-o, doar din funcţia de premier. Probabil că cea mai bună decizie să demisioneze era atunci, după primul tur din alegerile din noiembrie anul trecut. Atunci trebuia să fi făcut pasul în spate pentru că probabil la alegerile de duminică rezultatul ar fi fost altul”, a susţinut Toma.

În urma declaraţiilor primarului Buzăului de luni, au apărut voci, inclusiv cea a preşedintelui PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, care au spus că Toma nu este cel mai îndreptăţit să aibă astfel de ieşiri publice având în vedere rezultatele. Cu toate acestea, Constantin Toma a afirmat că nu a avut nicio discuţie cu liderii partidului după alegeri, cu excepţia unui schimb sec de mesaje cu senatorul Lucian Romaşcanu.

”Nu am discutat după alegeri cu domnul Ciolacu, nici eu nu l-am sunat, nici el nu m-a sunat. Lucian Romaşcanu mi-a dat un mesaj, eu i-am transmis multă sănătate. El a zis că l-am dezamăgit, dar şi el m-a dezamăgit pe mine asa că trebuie să plecăm cu toţii”, a adăugat Toma.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas înapoi, Toma a răspuns ironic şi provocator: ”Să-l facă ei întâi. Restructurarea partidului a început, mai au să mă dea afară şi restructurarea este totală. Eu rămân în PSD bineînţeles, dacă mă vor da afară, o duc şi pe asta, n-am niciun fel de problemă, dar cineva trebuia să spună adevărul. Acum se spune că municipiul a avut un scor foarte slab şi că, de fapt, municipiul a tras în jos Organizaţia Judeţeană. Scorul pe municipiu e o diferenţă de un procent, adică 300 de voturi între Ponta şi Antonescu. Haideţi să fim serioşi, dacă nu se luau deciziile aşa de proaste la nivelul Bucureştiului, nu se întâmpla ce s-a întâmplat în toată ţara, nu numai la Buzău”.

În apărarea sa, Constantin Toma a evidenţiat faptul că o parte importantă a electoratului buzoian – militarii şi familiile acestora – a fost ignorată de partid şi este profund nemulţumită, fapt pentru care nu ar fi votat cu candidatul coaliţiei.

”Trebuie să ţinem cont şi de structura populaţiei Buzăului. 30% din buzoieni sunt familii de militari, deci cu militari în familie. Aceşti oameni sunt foarte nemulţumiţi acum pentru nedreptatea care li s-a făcut şi bineînţeles, aceşti oameni nu ştiu dacă au votat 5% din ei pentru Crin Antonescu”, a explicat Constantin Toma.

O altă critică adusă de Toma la adresa lui Marcel Ciolacu este ascensiunea fostului premier Victor Ponta în PSD.

”Ideea asta de a-l creşte pe Victor Ponta la nivelul în care îl aduci, îl faci consilier personal, îl faci deputat, îl faci preşedintele Comisiei Economice din Camera Deputaţilor… mi se pare….  Eu am cerut, aşa cum ştiţi, am cerut şi demisia sa în direct, când a declarat că îl va vota pe Călin Georgescu, dar alţii l-au susţinut”, a adăugat Toma.

De asemenea, primarul Buzăului a spus că strategii de la Bucureşti nu au făcut deloc o campanie aşa cum ar fi trebuit.

”Campania a început foarte prost. 4 panouri amărâte în tot Buzăul, fără să fie un liant între electorat şi Crin Antonescu. (…) În mod normal, Crin Antonescu trebuia să apară cu omul cu cele mai multe voturi la Buzău, care întâmplător eram eu, Constantin Toma. Deci trebuia să fiu pe acel panou şi la fel s-a întâmplat în toată ţara. Am solicitat atunci la Bucureşti: domnule, faceţi ceva că nu-i în regulă pentru că, dacă nu interveneam, nu ştiu dacă Crin Antonescu la Buzău lua 10-15%, asa a luat peste 20%”, a mai spus Toma.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Domnu primar PSD, comentati precum la fotbal: daca tragea mai la stanga era gol…
    ca sa zis si eu asa: daca spuneati lucrurile de mai sus acum 1 saptamana era ceva.. acum sunt doar povesti. Profetii despre viitor nu aveti? 🙂

  2. Atunci cand politica îti ocupa mai tot timpul ;
    Domnul Primar a tinut centrul Buzaului vreo patru ani in rebilitare, mai ceva decat cosntructia metroului din Drumul Taberii in Bucuresti.
    Si-a taiat craca, nu mai pupa alt mandat !

  3. Poate că nu s-ar mai fi înverșunat lumea să voteze Simion în disperare că nu mai scăpăm de paraziți

  4. Ce soarta avem cu acești oameni!

  5. Un comentariu corect: “ Drumul spre dictatură e deschis. Răzbunarea nu o să aibă limite pt.cuplul Simion Georgescu. Presă liberă închisă, jurnaliști liberi hărtuiti cu deschidere de dosare penale,granițe închise cu Ucraina și Moldova, ajutor militar oprit pt. Ucraina, fabrici de armament din țară închise pe principiul „nu ne atacă nimeni”, Tomitanul pus patriarh BOR, șeful de galerie de la FCSB numit guvernator BNR, guvern AUR,POT,PSD,minorități. Dughin primește sediul USR, partid trecut în ilegalitate ,desființat. Lanțuri de magazine naționalizate, cursul 15 lei euro, gaz și petrol numai de la ruși, platformă Neptun închisă, Nicușor Dan cu dosar penal în arest la domiciliu la fel ca primarul Istanbulului,Ro exit, închiderea bazelor NATO din țară, Jandarmeria și Politia conduceri AUR,POT. Importuri de marfă China,Vietnam, N.Koreea via China,Turcia,Iran. Dosare penale pt.defaimarea președintelui a primului ministru, închisoare cu executare. Contracte pt.China,Turcia ,Serbia via Rusia pt.autostrazi, fabrici auto,construcții, agricultură. Licitații suspendate,oprite. Investiții în Transilvania numai pt.partenerul Orban.Modificarea Constituției cu presedinte pe viață. Impozite și taxe mărite pt.toti antreprenorii…și nu se vor opri până nu vor suprima democrația și statul de drept din România.”

  6. La Buzau, aerul e mai greu. Afecteaza gandire. Ciolacu nu a candidat… problema voastra a fost Ponta, a „furat” mult din voturile pesediste, ca altfel ND nu mai prindea turul 2.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.