G4Media.ro

Primarul Capitalei: Întrebarea este ce facem cu întreaga Piaţă a Revoluţiei? Este…

Primarul Capitalei: Întrebarea este ce facem cu întreaga Piaţă a Revoluţiei? Este nevoie de un concurs de arhitectură pentru întreaga piaţă și de o soluție pentru parcări

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susține că este necesară organizarea unui concurs de arhitectură pentru Piaţa Revoluţiei, dar a menţionat că acest lucru va trebui corelat cu soluţia de parcare pentru întreaga zonă.

Precizările au fost făcute, marţi, într-o transmisie live pe Facebook, unde edilul general a răspuns întrebărilor adresate de către bucureşteni. Una dintre aceste întrebări s-a referit la realizarea unei piaţete permanente în faţa Ateneului.

„Dacă vorbim de micul parc din faţa Ateneului, el necesită puţin mai multă atenţie faţă de cât a avut până acum. Întrebarea este ce facem cu întreaga Piaţă a Revoluţiei, cu parcarea care este acolo şi cu tot spaţiul din faţa Muzeului (…), al Palatului Regal şi Biblioteca. Acolo este nevoie, în opinia mea, de un concurs de arhitectură pentru întreaga piaţă. Dar răspunsul la asta trebuie dat împreună cu soluţia de parcare pentru întreaga zonă”, a afirmat edilul general, conform Agerpres.

În ce priveşte pietonalizarea Căii Victoriei, Nicuşor Dan a declarat că nu poate da un „răspuns definitiv”, deoarece „este dificil de anticipat cum va arăta traficul în întreaga zonă centrală” în momentul în care se va extinde sistemul de plată pentru toate locurile de parcare din interiorul inelului central.

„Haideţi să aşteptăm un an, până când vom avea locurile din inelul central marcate şi astfel plătite – bineînţeles, cu abonamente pentru rezidenţi – să vedem ce efect o să aibă asta asupra traficului şi atunci o să ne gândim la toate lucrurile acestea”, a spus el.

Totodată, Nicuşor Dan s-a pronunţat pentru „o Dâmboviţă pietonală”, pentru „o mare zonă pietonală, o zonă creativă”, între Lacul Morii şi Biblioteca Naţională.

„În viziunea pe care o am şi pe care mulţi specialişti o au despre Bucureşti, Dâmboviţa este foarte importantă. Şi ar fi o mare greşeală de planificare urbană ca noi să atragem traficul pe zona Dâmboviţei, între Lacul Morii şi Piaţa Unirii, unde este o mare densitate de structuri academice şi o zonă cu un mare potenţial pentru Bucureşti. Adică, eu văd o Dâmboviţă pietonală. Sper ca anul viitor să începem proiectul la lărgirea pietonalului Dâmboviţei, înspre apă, între Piaţa Unirii şi Piaţa Izvor şi eu văd Bucureştiul ca o mare zonă pietonală, o zonă creativă, între Lacul Morii şi Biblioteca Naţională. Deci, pe ceea ce înseamnă trafic în zona de vest, prelungirea Bulevardului Timişoara până la Autostrada de Centură, prelungirea Căii Giuleşti până la Autostrada de Centură va rezolva mult din problema traficului”, a mai adăugat primarul capitale, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. teapa dă marmura bagata in cartofu lui bombonel…😉😉😉😉😉😉

  2. INTREBAREA este de ce am apa calda o (1, I, one, una) data pe saptamâna. Probabil pentru a fi ca si pâna acum un împutit.
    Cât depre piata „revolutiei”, a Palatului, de altfel, o evit cu consecventa, dar reprezinta PERFECT o imagine a societatii noastre (à propos, bustul lui Corneliu Coposu /multumim Mihai/ mai este vis-à-vis? Daca da, ma mir. Va fi primul demolat!!!!).

    • Pe timpul sârmei aveam niște apă calaie.
      Acum e frige!
      Ca bubuie câte o țeavă, da, shit happens, ca sârma noastra a dat bani de clopotnițe la Catedrala în morții ei!

  3. cu oameni vechi nu poti veni cu solutii noi. e nevoie de oameni noi, numai asa romania se va dezvolta.

    • oameni ca firea zic :)))))))))))))))))))

    • Problema aglomerației din București nu va fi rezolvată decât prin corelarea unui bun sistem de transport în comun cu amenajarea unor spații de parcare într-un număr îndestulător și nu în ultimul rând schimbarea mentalității melteanului dâmbovițean care nu poate merge după țigări decât cu „cazanul” BMW, că „am dat bani pe el frate”.

  4. Intrebati-l pe cei care au făcut perestroika.

  5. Pana una alta spala mai nene gainatul din Parcul Cismigiu, ca pute!! Niciodata in cei peste 40 ani de bucurestean nu a putit in halul asta prin parc. Ca de tramvaiele care au peste 50 ani in care te sufoci ca vin un singur vagon nu are rost sa vorbim.

    • nea ioane da’ de peste 48 de ani nu te-ai suturat sa mergi cu tramvaiele cu un vagon, care culmea in ultimii doi ani au inceput sa miroasa? uitasem le curata fierea cu periuta de dinti…

  6. Pasul 1: Dărâmat cartoful într-o țeapă. E kitsch comunist.

    • „Kitsch-ul comunist” a fost realizat in 2005 si este intitulat „Memorialul Renasterii”, deci total anti-comunist. Ca multe lucrari de arta monumentala moderna, lucrarea este controversata, dar semnificatia este exact opusa „sentintei” tale.
      Informeaza-te si educa-te!